Over het ascensieproces, of ‘wat ik nu in vredesnaam aan het doen ben geweest afgelopen jaren ;-)’

Geplaatst door

Ik ben al een aantal weken, of misschien maanden of eigenlijk ook mogelijk jaren aan het broeden op iets. Figuurlijk uiteraard. Dit hele proces, het doorlopen van het innerlijke pad is iets wat ik grotendeels intuïtief doe. Wat aan de ene kant heel mooi is omdat het juist gaat over geleid worden, maar aan de andere kant heb je soms ook periodes dat je hoofd er helemaal niks van snapt en dat ik het proces dan ook niet overzie.

Meestal kom ik dan een tijdje in een mistbank terecht, dan merk ik dat ik weer aanhik tegen een nieuw thema in mijn ontwikkeling. Maar nu ik weer aan de andere kant van deze lokale mistbank aan het verschijnen ben en achterom kijk, of eigenlijk vanaf een hoger perspectief kijk, dan begint mij te dagen wat ik nu eigenlijk aan het doen ben geweest. Niet alleen afgelopen maanden, maar afgelopen jaren.

Waar gaat dat hele ascensieproces nu eigenlijk over. Wat ben ik nou in vredesnaam aan het doen geweest afgelopen jaren? Nu, ik ga kijken of ik je daar in mee kan nemen zoals de puzzelstukjes op zijn plek aan het vallen zijn.

Ik kan natuurlijk maar vertellen tot hoever ik zelf ben in mijn ontwikkeling en degenen die voor me uit lopen mogen de rest vertellen. Als je ze zoekt dan zul je ze vinden. 

Zoals je misschien wel weet en zoals ik in meer artikelen beschrijf wordt het ascensieproces gekenmerkt en gemarkeerd door het ontwaken van de kundalini. Je kundalini ligt onderaan je geslachtschakra opgerold (sommigen zeggen wortelchakra, maar feitelijk maakt dit voor het proces geen verschil. Ik voel het zelf als aanwezig onder mijn geslachtschakra). Wanneer al je chakra’s gezuiverd zijn van al het aardse, ookwel onthechting genoemd, dan kan je kundalini ongehinderd opstijgen tot aan je kruinchakra waarna jij verlichting bereikt. Hupsakee, heel simpel.

Veel mensen, al gebeurt het niet iedereen, ontwaken voor hun ziel op een moment in hun leven dat door lijden of door een zoektocht wordt gekenmerkt. Voor mijzelf was dit ook zo. Op jouw moment van ontwaken kan je kundalini als een bliksemflits opstijgen uit je lagere chakra’s en je hart bereiken. De kundalini opent dan met kracht de poort van je hart waar je ziel zich ‘achter’ bevindt. De liefde van je ziel overspoelt jou hele wezen. Dit is jouw spiritueel ontwaken door een hartopening. Je herinnert je op dat moment dat je een ziel bent in een lichaam, niet andersom. Je gaat je vanaf dat moment in je bewustzijn ontwikkelen. In boeddhisme wordt deze stap ‘stream entering’ genoemd, in het christendom het ontvangen van de heilige geest. De kundalini, zijn werk gedaan hebbende, zakt daarna weer terug naar het beginpunt om over de tijd heen weer met jouw bewustzijnsontwikkeling mee te stijgen.

heart opening
Hartopening

 

Nu stap één is heel simpel. En dan gebeurt in mijn geval op deze volgorde, maar het kan voor iedereen net een beetje anders zijn, het volgende.

Je gaat bezig met het afbreken van het ego. Ookwel het afleggen van het ego genoemd.  Het centrum van jouw ego, jouw kleine persoonlijkheid, was gezeteld in je zonnevlechtchakra. Afhankelijk van of je jouw ego aflegt na je hartopening, ik heb hem gelijk aan de wilgen gehangen, of dat je hem nog aanhoudt kun je lange tijd bezig zijn om überhaupt het concept van zelf dat je op aarde hebt opgebouwd af te breken. Of je nog aan een ego beeld van jezelf vasthoudt kun je gemakkelijk testen door te kijken of je achter ‘Ik Ben’ nog altijd een naam wilt plakken. Dat is altijd van ego, niet van de ziel. De ziel is namelijk gewoon. Deze fase was voor mij heel makkelijk omdat ik de liefde van de ziel onmiddellijk als meer waar beschouwde dan het beeld dat ik van mezelf ‘laura, sportief aardig carrierevrouw etc’ had. Voor jou kan het lastiger zijn. Hoe dan ook het is een stap die genomen mag worden. De les die je hier mag leren is: het egobeeld is een illusie.

zonnevlecht - ego
Plak je naam hier

 

Wanneer je je ego hebt afgelegd dan ga je verder afdalen om de valse ideeën van zelf af te breken. Dat doe je door af te zakken in het geslachtschakra. Hier gaat het allemaal over emoties. De les die je hier mag leren is dat jij niet je emoties bent en dat deze gevoeld en losgelaten mogen worden. Voor mij was deze fase iets lastiger, vooral ook omdat emoties alweer een grotere ‘dichtheid’ hebben dan gedachten (de zonnevlecht wordt beheerst door het denken). Gedachten kun je zien als wolken, emoties als golven. Om deze te leren beheersen, zodat je emoties kunt laten stromen zonder je ermee te identificeren is dus weer een iets diepgaander stap in je ontwikkeling. De eerste emotie voor mij om mee te gaan werken was verdriet daarna in volgorde van ‘moeilijkheid’ schaamte en schuld, maar ook slachtoffergedrag, boosheid en haat. Dit heeft mij zeker twee jaar gekost om een basis te maken hierin. De les die je hier mag leren: alle emoties zijn een illusie.

crying girl
Ik ben verdriet. Of? Ik heb verdriet

Wanneer je je emoties kan laten stromen en je ego hebt afgelegd zak je door je geslachtchakra door naar je wortelchakra en dan wordt het even pittig. Tenminste dit was voor mij alle zeilen bijzetten. De ervaring die je met je wortelchakra namelijk moet verwerken heeft alles te maken met veiligheid en angst. Veiligheid om hier op aarde te kunnen zijn en te (over)leven. Nu om hier mee aan de slag te kunnen moet je dus al een zekere ontwikkeling doorgemaakt hebben omdat je anders heel gemakkelijk erdoor overspoeld wordt. Gelukkig komen deze thema’s ook pas aan de oppervlakte wanneer de twee bovenliggende chakra’s grotendeels gezuiverd zijn. Wanneer het ego staat voor lucht, emoties voor water dan staat angst en het wortelchakra voor aarden. Voor aarding. Je kan je dus ook echt voelen alsof je helemaal omver gemaaid wordt door angst. Kijk ook niet gek op wanneer in deze fase van je ontwikkeling ook buiten jou in je leven je bepaalde testen worden gepresenteerd. Zoals verlies van inkomen, woning, partner en dergelijke. Is namelijk alles nog prima in je leven en heb je geen zorgen dan is er weinig dat je nog in die diepte van angst kan brengen. Soms wordt je dus even geholpen. Maar gelukkig is het ook maar weer een les. De les die je hier mag leren in het wortelchakra is dat ook alles wat je ervaart met je zintuigen (ruiken, horen, zien, proeven, voelen) een illusie is.

vrouw - natuur
Is het wel echt wat ik ervaar?

En wanneer je daar komt dan gebeurt er iets magisch, namelijk je gaat levensecht ervaren dat we hier leven in iets dat wij verzonnen hebben. Je leert God, of goddelijke aanwezigheid, te zien achter alle vorm. Zoals ik dit afgelopen maand heb ervaren kom je dan op een punt dat je niet meer ergens naartoe hoeft om je veilig te voelen, want je ziet door de vorm dat alles met elkaar verbonden is. Het aardse is de grootste en meest echte illusie die ooit geschapen is door het Goddelijke. Maar nog steeds een illusie. Heb jij weet van de illusie dan is er gelijk niks meer om bang voor te zijn, maar ook gelijk niks om blij voor te zijn.

Wanneer je drie lagere chakra’s zogezegd tot stilte komen op die manier dan kom je in wat ook wel het nulpuntveld genoemd wordt. Het nulpuntveld is de staat van zijn waarin dualiteit opgeheven wordt. Er is geen goed of slecht. Plus en min vallen tegen elkaar weg. Het mooie aan het nulpuntveld is dat het geen wensen heeft. Alles is goed en niks hoeft veranderd. Het lastige is wel dat je van hieruit weinig behoefte voelt om te bewegen en geaard bent als een rots. De kunst om dit te ontstijgen (ik heb er een paar weken mee lopen stoeien) zit hem in de les: wil je jezelf dienen of je levensdoel? Wanneer je jezelf dient dan blijf je zitten als een rots. Wanneer je kiest voor je levensdoel geeft dat je de kracht om ook dit aardse magnetisme te ontstijgen. Nu weet ik wat de term ‘herculean effort’ of ‘bovenmenselijke wilskracht’ betekent. Met die keuze heeft je kundalini weer vrij spel en kan gaan stijgen naar het hartchakra. Wanneer je ferm gezeteld bent in je hart, dus dat jouw zielsbewustzijn heerst over de lagere vormen van bewustzijn uit jouw zonnevlecht, geslachtchakra en wortelchakra, dan kun je pas zeggen dat je de eerste stap hebt gemaakt in het ontstijgen van het aardse lagere bewustzijn. Je komt in het bewustzijn van jouw ziel.

 

Voor het geval je nu denkt wat een complex proces, het proces is niet iets waar je over na hoeft te denken. Je wordt geleidt en het doet zichzelf. Het is alleen zo dat ik achterom kijk en nu beter begin te zien wat er nu geschiedt in mij. Jouw pad kan er uiterlijk anders eruit zien dan dat van mij, al denk ik dat dit intern een globale lijn is die iedereen moet volgen.

In Licht en Liefde

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s