Integratie van het onderbewuste

Geplaatst door

Als ik naar binnen kijk, nu op dit moment terwijl ik aan het schrijven ben, dan zie ik een grote bak vol energie. Het is grotendeels stromende energie, nog niet altijd volledig geaard en verbonden, maar ik kan wel zeggen dat veel van de blokkades en obstakels in mijzelf zijn opgelost. Dat heeft zowel voordelen als nadelen voor mij, want het betekent dat ik op dit moment niet meer vlot schrijf vanuit het denken. Dus ik hoop dat je mij mee kan voelen en niet zozeer meer scherpe analyses van mij verwacht.

Aan de andere kant is het voordeel dat ik me meer heel en geïntegreerd begin te voelen dan ooit tevoren. Geen afsplitsingen en niks om voor weg te lopen. Dat het nog meer voor en nadelen, of eigen lessen in zich draagt, daar kom ik straks op terug.

Ik heb hard geprobeerd om mijn ervaringen nog analyseerbaar te maken voor jullie als lezers, maar meestal volgt dan dat mijn ego zich drie slagen in de rondte draait en blokkeert. Dan kan ik helemaal niks meer schrijven. Dus vandaar vraag ik je om mee te voelen vanuit je hart, dan ontvang je wat je eventueel kan opdiepen uit mijn verhaal.

Het leven zoals het voor mij nu is, is meer een ervaren en een leren door te doen, dan een leren door in hokjes te stoppen en te analyseren. Want ten eerste het analyseren is een hobby van het ego (en als je die loslaat dan ben je gelijk een heel stuk afgescheidenheid kwijt) en ten tweede waarom zou ik zoveel moeite doen om mijzelf vrij te maken van hokjes om dan daarna mijn ervaringen weer in een hokje te proberen stoppen. Nee ik ben heel tevreden waar ik nu ben, ook al is het een stevig leerschool.

Ik hoef mezelf niet meer te trainen om mijn bewustzijn naar binnen te keren en te leren wat daar aan de hand is. Dat bewustzijn dat is er vanzelf gedurende de dag. Het is zelfs zo dat naar mijn ervaring, en dan kom ik bij een van die lessen die hierbij komt kijken, een groot deel van mijn onderbewuste aan het oplossen is en meer naar de voorgrond komt. Zich eigenlijk vermengt met mijn wakende bewustzijn. Dat is logisch gezien het onderbewuste bestaat uit alles wat je niet wilt zien en ervaren in jezelf en dus onderdrukt. Wanneer ik dus al jaren bezig ben met alles wel weer leren zien en voelen in mezelf dan komt logischerwijs de tijd dat ik nauwelijks nog een onderbewuste heb. Ten minste, als standaard ervaring. Het gebeurt wel regelmatig wanneer ik sterke emoties tegenkom in het dagelijks leven, vooral angst is nog iets dat me kan overvallen, dat ik weer snel een rookscherm of muurtje opwerp om mezelf af te schermen. En dan later wanneer ik op mezelf ben dan kan ik weer werken om dat af te breken. Maar het mooie is, ik ben aan het leren om het er allemaal te laten zijn. Om te zijn met alles wat in mij is. In plaats van een intern doolhof kom ik zo tot een rivier die af en toe een kei omhoog gooit of een laag modder opwoelt. Tenminste, daar ga ik komen met veel doorzettingsvermogen.

Wanneer er meer stroming is dan blokkade, mag ik ook gaan leren om de energiestroom in mijn leven te sturen. En dat is net alsof ik weer terug mag naar de eerste klas, maar tegelijkertijd ook bijzonder om mee te maken.

In licht en liefde

Laura

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s