Licht, vuur, warmte

Geplaatst door

Tja, daar ben ik dan na mijn visioen van wit licht, weer terug afgedaald naar mijn normale bewustzijn. En dan rest me de volgende vraag. Hoe kan ik dat licht op een bruikbare manier inzetten in mijn leven? Ik kan niet op het visioen afgestemd blijven want dan brand ik mezelf op. En tegelijkertijd is het licht niet het enige wat ik nodig heb in mijn dagelijks leven.

Ik grijp wel steeds naar het licht maar wat ik eigenlijk nodig heb in mijn leven op dit moment is vuur. Nou zou je kunnen denken dat vuur en licht synoniem zijn aan elkaar, maar dat is niet helemaal waar. Want vuur geeft warmte. Licht an sich geeft geen warmte. Vuur ontstaat wanneer er licht met grote kracht door een bepaalde vorm wordt geperst. Dan pas krijg je wrijving en daaruit ontstaat hitte. Ik ben er net achter gekomen dat dit zowel een hele technische als een hele esoterische waarheid is. Wat voor mij aangeeft dat techniek en spiritualiteit heel nauw met elkaar verweven zijn.

Waarom heb ik vuur nodig? Omdat ik al een aardig tijd bezig ben met het werken aan en afdalen in mijn onderbewuste om verwondingen daar te helen en te genezen. Daarnaast heb ik een heel onrustige paar jaar achter de rug in mijn leven. Als je de aardse realiteit opbouwt uit energieën dan kom je uit bij vier elementen. Water, vuur, lucht en aarde. Nu hebben de chinezen daar 5 elementen van gemaakt, maar ik heb van betrouwbare bron gehoord dat ze daar spijt achteraf spijt van hadden. Ik ga in ieder geval voor 4 elementen want dat is voor mijn gevoel passend. Nu is het onderbewuste en alle kernverwondingen verbonden met het element water en als orgaan de nieren. Emoties als angst vind je hier ook terug. En wanneer je maar lang genoeg in het water bent, al is het om te helen, dan gaat uiteindelijk je vuurtje uit. Dit kun je dus ook weer technisch als spiritueel zo zien. Alle vier de elementen moeten in balans zijn anders dan raak jij dus uit balans en kun je niet verder groeien. Vuur staat voor het hart, voor de liefde en enthousiasme voor het leven. Mist dat vuur dan neig ik ernaar om een heel serieuze persoon te worden, met weinig humor. Dat maakt het leven niet echt prettig voor mij en mijn omgeving ;-).

Voor mij is het door alle werk en een ernstig doorweekt vuur, een noodzaak om dus op het aardse vlak, de energieën van water en vuur weer in balans te brengen. Het werken met licht, het christuslicht en andere energie die ik uitnodig in mijn meditaties, is hier niet toereikend omdat het wel licht geeft maar minder warmte. En als je koud en doorweekt bent omdat je met enige regelmaat kopje onder gaat wil je ook warmte. Dus vandaar vuur. Gewoon een aards vuur.

Het grappige is dat ik in mijn leven al sinds een aantal maanden, zeg sinds november heel sterk aangetrokken ben tot vuur. Het maken van een kampvuur, het branden van kaarsen. Onderbewust gezien was ik dus al bezig met deze elementen balanceren. Daarnaast vind ik mijn vuur in mijn werk in de praktijk, in het werken met kinderen en dieren, in de natuur zijn. Alle dingen waar ik van geniet. Maar zoals altijd is dat voor mij niet genoeg. Waarom? Omdat ik alles wat ik nodig heb uit mezelf wil kunnen halen, omdat ik weet dat ik de hele wereld in mij heb. Meesterschap over zelf betekent voor mij dat je niet afhankelijk bent van de buitenwereld voor je gemoedstoestand. Dus iets van buitenaf lenen om mijn vuur aan te wakkeren mag wel, maar ik moet ook zonder kunnen. De essentie ervan in mezelf kunnen aanmaken.

Waar vind ik dan dat vuur in mezelf? Zoals ik al schreef vind je het element vuur in je hart (geleerd uit de Chinese geneeskunde). Hierin ben ik het helemaal eens met de chinezen, want ik kan inderdaad vuur oproepen uit mijn hart. In oneindige voorraad. Dat doe ik door in te ademen door de poort van mijn hart waarachter het licht van de ziel te vinden is. Nu is gezegd dat de poort van het hart maar een speldenkop groot is in het fysieke lichaam (de aarde), maar het licht van jouw ziel is oneindig groot. Dat weet ik sinds mijn hartopening. Sinds deze hartopening is de poort van mijn hart dan ook nog steeds een klein beetje open, waardoor ik met mijn adem (lucht) het licht van mijn ziel kan opdiepen en uitademen naar mijn lagere lichamen. En als je het oneindig grote licht van je ziel door die poort van een speldenkop groot heen trekt met je adem, dan krijg je wrijving en ontstaat er vuur. Een aards vuur, maar zuiver want in oorsprong van je ziel. Dat is een perfect vuur voor mij om de kracht van het waterelement in evenwicht te brengen en omdat ik het kan beheersen met mijn adem, nooit te groot of te klein voor mij.

Wanneer ik dan water inadem door de poort van mijn hart en vuur weer uitadem vormt zich een kringloop in mij waarin het vrouwelijk (water) en het mannelijk (vuur) beide tot hun recht komen. Dit merk ik in mijn aarding, mijn gemoedstoestand en mijn verbinding met alles wat in en om mij is.

Mijn dank is groot aan een vriendin van mij met veel inzicht in de Chinese geneeskunde en een nog groter aandeel eigen wijsheid. Nu weet ik hoe ik vuur kan maken. Dank je wel.

 

zo boven, zo beneden

zo binnen, zo buiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s