Een visioen van witheet licht

Geplaatst door

Lang heb ik in de deuropening gestaan. Passief, actief, komen en gaan, getwijfeld of ik überhaupt het leven weer zou aanpakken. Niet dat ik niet geniet van het leven of genoten heb van het leven, dat is er zeker bij. Maar de twijfel komt juist voort uit het hechten aan het leven. Want immers nu ben ik onthecht en volledig in staat om mijn innerlijke stilte te bewaren, maar wat als ik weer in het leven stap? Weer meer naar buiten ga en de rollen op me neem die voor mij liggen om op me genomen te worden. Kan het dan niet zo zijn dat ik weer volledig mezelf verlies in het leven, zoals ik dat jaren hiervoor ook deed?

Ik vermoed dat mijn dilemma velen bekend voorkomt die worden gevraagd om weer het leven in de stappen na hun innerlijke reis te hebben gemaakt. En die innerlijke reis is niet zozeer voorbij, maar ik weet dat ik op dit moment van mijn pad juist door het naar buiten treden mezelf nog verder kan polijsten, kan trainen en sterk kan worden. Toch stond ik vertwijfeld in de deuropening. Alle berichten, engelenkaarten en synchroniciteiten, alle veren op mijn pad en aanmoediging van buitenaf (een medium of twee) konden mij niet in beweging brengen. Ik mis de sleutel.

En die sleutel was voor mij het waarom? Waarom wordt mij gevraagd om weer in het leven te stappen. Om hier weer te zijn. Ik kon me niet voorstellen na zoveel werk te hebben gehad om te onthechten, en in zekere zin had ik niet verder onthecht kunnen zijn, dat ik dan weer zou verbinden met het leven simpelweg omdat het nodig is voor mij om te (over)leven, of zelfs om te genieten. Niemand kan mij daar nog van overtuigen en alle keren dat de mensen mij dergelijke dingen zeggen, dan weet ik nee, dit is niet de reden dat ik me weer in de wereld zal begeven. Me weer zou verbinden. Voor mij was het al klaar en goed zo.

Terwijl ik me dus verschans in de deuropening komt er een visioen naar mij toe. Dat ene vonkje dat in een gesprek met een vriendin opwelt in een verder volledig stille ruimte. Ze zegt tegen mij, de kunst is om met deze laag (vonk) in contact te blijven, dan loop je in je eigen licht. Dus ik pak dat vonkje en voed het, ik voed het nog meer en put eruit zoals ik nog nergens eerder kracht uit heb geput. In het licht van het visioen dat die dagen over me heen kwam als een witheet licht, is mij helder geworden waarom ik hier ben. Waarom mij weer gevraagd wordt om me te verbinden met het leven.

Het is me helder geworden dat ik mag trainen, mezelf sterk mag maken door te dienen in de samenleving. Onder de mensen, de dieren en de kinderen. Dat ik leed en leven in de ogen mag kijken en mag leren wat de vraag is van de wereld. Zodat, wanneer ik de vraag weet, mij ook het antwoord zal gegeven worden in de vorm die ik kan dragen. Want dat is de belofte van God, je wordt enkel het leed van de wereld laten zien zodat je hier een oplossing voor kunt vormen. En dat zal me in de loop der jaren duidelijk worden.

Nu weet ik dan ook waarom ik moest onthechten van het oude leven. Zodat ik mijn doel kon ophalen, ongehinderd door wat er achter mij lag. Ongehinderd door onjuiste motivatie en afleiding. Want afleiding is er volop. Nu weet ik met het juiste doel hoe ik me kan verbinden en inzetten, zonder te verdwalen en altijd weer thuis kan komen om te ontvangen wat ik te ontvangen heb. Die motivatie zet alles in het juiste perspectief en is mijn levenslijn naar de bron van wie ik ben. Niet om overleven, niet om genieten. Om te kunnen dienen, maar eerst om mezelf te vormen en sterk te worden. Om de vraag te leren waar uiteindelijk een antwoord op zal komen, niet van mij, maar door mij. Zo wordt ik weer leerling van het leven, voor nu en de komende jaren.

Halleluja. En wat het visioen betreft, ik ben inmiddels redelijk afgekoeld, maar paden wijzer die mij alleen op deze manier helder hadden kunnen worden.

ik groet jou

Laura

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s