Ik wil niet bijdragen aan het systeem?

Geplaatst door

Copyright © Marlon R. Wong-Sioe 2018.

Ga je stemmen? ‘Nee, dat heeft toch geen zin. Het is toch allemaal hetzelfde.Bovendien wil ik niet bijdragen aan het systeem.’ Hoe vaak heb ik lieve, intelligente mensen dit niet horen zeggen. Het is een manier van denken die maar eens goed onder de loep moet worden genomen. We laten hier namelijk een grote mogelijkheid liggen om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Ten eerste het idee dat het allemaal hetzelfde is. Mensen die dit tegen mij zeiden, heb ik wel eens gevraagd wat ze belangrijk vinden. Ze kwamen dan met name met punten als ‘een goed sociaal vangnet’. Zonder te zeggen waarop ze moesten stemmen, vertelde ik ze dan dat er partijen zijn die hier een voorstander van zijn en partijen die dit niet belangrijk vinden. Deze laatste hebben een ieder-voor-zich- mentaliteit. Tegenwoordig wordt dit met een ‘mooie’ woord ‘zelfredzaamheid’ genoemd. Het feit is echter dat veel mensen het niet voor elkaar krijgen om alles zelf te doen. Ze hebben wat steun nodig. In feite heeft iedereen
steun nodig. Alleen sommige mensen hebben het geld om in materiële (en eventueel
andere) steun te voorzien. Anderen niet of in mindere mate. Vaak zijn mensen die niet
stemmen van mening dat dit een situatie is die toch niet verandert. Ze hebben dus ergens de hoop op een betere wereld verloren. Wat belangrijk is, is om de hoop te hervinden. Dat is het begin van een Nieuwe Beschaving. We dienen te stemmen op de partij die onze idealen het meest weerspiegelt. Is er een perfecte politieke partij? Nee. Is dat een reden om niet te stemmen? Nee.
Aan wat voor systeem dragen we bij als we stemmen? Het is een democratisch systeem
waar we dankbaar voor mogen zijn. Ook al is het niet zaligmakend. Als we stemmen dan
kunnen we dat doen op een partij die oog heeft voor de aarde of op een partij die dat niet of in veel mindere mate heeft. Als we stemmen op een partij die niet genoeg om de aarde
geeft, dan ondermijnen we daarmee de mensheid. We ondermijnen de democratie. Lossen we dit probleem op door niet te stemmen? Nee. Als we om de aarde geven maar niet stemmen, dan geven we partijen die niet werkelijk mens-, dier- en milieuvriendelijk zijn meer de ruimte. We staan toe dat ze relatief groter worden dan de meer mens-, dier- en milieuvriendelijke partijen. Als je tegen het huidige politieke systeem bent, dus tegen mens-, dier- en milieuonvriendelijke politiek, geef het dan niet de ruimte om te groeien. Hier kan het stoppen. We kunnen een nieuwe richting inslaan. Een waar iedereen meer bij gebaat is. Ik stel me voor dat naarmate meer mensen stemmen op de meer mens-, dier- en milieuvriendelijke partijen, en laten weten wat ze diep in hun hart van belang vinden, dat deze partijen steeds beter worden. Zo ontstaat steeds meer een politiek systeem met politici die vertegenwoordigen wat er in het hart van mensen omgaat. Die steeds meer handelen vanuit Liefde. Keuzes maken voor een meer sociale en duurzame wereld. Daar doen we het voor!

One comment

  1. Ik vrees dat er eerst een beschaving moet komen. Wij leven in een samenleving, geen beschaving. Want een beschaving is iets waar iedereen gelijke kansen heeft. In de samenleving die nu op de aarde bestaat hebben alleen diegenen met geld kansen om iets van hun leven te maken. Tenzij je geluk hebt en mensen met geld, meer geld kunnen verdienen met wat jij maakt of doet. En voor welke partij moet je kiezen. De rechtse die zeggen dat ze voor het volk opkomen, maar eropuit zijn zoveel mogelijk aan de rijken te schenken en hierdoor hun zakken te vullen. De linkse? die zijn al niet veel beter. Vullen ook hun zakken en schenken het ook nog weg aan vreemdelingen, die zich ze migranten noemen. De groenen ook al niet. De liberalen(open VLD) en de katholieken (cdv) ook al niet voor het volk, want ze bevoordelen rijken. Al die politiekers zijn allemaal hetzelfde en ze maken allemaal deel uit van de gegoede klasse. Al deze partijen bestaan alleen omdat de rijken ze willen. Zodra een partij de rijken, die belasting ontduiken wil aanpakken, dan kan die partij zich best uit de voeten maken. Dus wat blijft erover om voor te stemmen. Wat je ook stemt er verandert….. Niets. De groep waar ik lid van ben, die stelt een beschaving voor, waar iedereen wel die gelijke kansen krijgt. Maar dan moet de samenleving helemaal van boven tot onder hervormd worden. Dus voorlopig zijn wij niet in politiek geïnteresseerd. Dit omdat de hele wereld beschaafd moet worden, niet een klein landje zoals België of zelfs Europa, waar ik altijd een voorstander van geweest ben. Maar zoals het Europa er nu uitziet is er maar een mogelijkheid. Ontbinden en zo snel mogelijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s