De blauwdruk van de nieuwe aarde: eerbiedig de ander

Geplaatst door

Het schijnt me toe dat er weer een andere richting is waar mijn schrijven naartoe wil gaan. Tot nu toe was mijn passie het schrijven over bewustwording van zelf in alle facetten en daar schrijf ik al jaren over. Maar nu wordt mij langzaam duidelijk; ik mag ook de nieuwe fase in mijn spirituele pad, namelijk het weer naar buiten treden in de wereld en het met anderen bouwen aan onze nieuwe samenleving, op papier gaan zetten.

Niet in de vorm van een dagboek en terugkijkend, want creatie begint met een blauwdruk en met de juiste intentie. En ik merk dat er een enorme zoektocht is in mij en de mensen met wie ik samenwerk hoe wij dan harmonieus samen kunnen gaan werken. Laat mij dus alsjeblieft schrijven over wat nodig is om in harmonie met elkaar te leven en te werken. Hierin put ik uit wat ik gaandeweg leer, maar eigenlijk ook wat ik gaandeweg herinner uit mijn tijd in alle hogere samenlevingen.

Hoe leven en werken wij dan harmonieus samen?

Ik kan wel zeggen dat ik het allemaal weet, maar ik weet het feitelijk ook niet. Voor mij is het samenwerken met anderen in het opbouwen van onze nieuwe aarde heel erg vers en heel erg nieuw. Het enige dat ik wel weet is dat er met regelmaat pijnpunten ontstaan, dat er verwijdering en miscommunicaties zijn, dat er eigenbelang en restjes ego doorwerken in de plannen. En dat is voor mij soms heel pijnlijk. Het is zo pijnlijk omdat ik weet dat het anders kan. Als er een ding is dat ik daarom mee wil geven aan allen die dit stuk lezen. Alsjeblieft respecteer de ander, zie de heiligheid van de ander en wie hij in essentie is. Dat is namelijk de spil waar een harmonieuze samenleving om draait.

Gezien ik al een paar jaar bezig ben met mij terugtrekken uit de wereld en daarin steeds meer banden met mensen om mij heen heb losgelaten, ben ik helemaal gekomen tot de mogelijkheid om precies datgene te doen wat ik wil. Om mijn leven in te richten zoals ik dat wil. Dat is het mooiste geschenk, op de liefde van het goddelijke na, dat ik had kunnen ontvangen. Wat het me ook heeft doen beseffen is hoe belangrijk het is dat je als ziel op het aardse vlak jouw hart kan volgen. Dat je op jouw manier kan leven en op jouw manier je kan uiten in de wereld. De wetenschap dat dit een diepe vreugde geeft is voor mij genoeg om de ander helemaal te laten zijn wie hij is. Want ik gun dat de ander ook.

Op één uitzondering na. Namelijk wanneer de ander mijn grenzen daarin overschrijdt. Maar dat is dan ook het enige. Het grappige daarin is dat er zelfs universele wetten zijn die dit omschrijven. Namelijk de Universele wet van Vrije Wil zegt dat een ziel de vrije wil heeft om precies datgene te doen dat hij/zij wil, tenzij het ingaat tegen de vrije wil van de ander. Helder toch? Voor mij tenminste wel. Een klein voorbeeld mocht het niet duidelijk zijn. Ik heb een auto en de buurman heeft een auto. Ik wil in de auto van de buurman rijden, maar de buurman wil dat niet. Op dat moment gaat de vrije wil van de buurman boven die van mij want het is zijn auto. Tot nu toe snapt iedereen het vermoed ik. Maar wanneer het gaat over de keuzes van een ander, de emoties, de gedachten de richting en expressie van de ander hebben we vaak meer moeite om de ander vrij te laten.

Hoe je daar komt dat je de ander geheel vrij kunt laten is een proces dat niks met de ander te maken heeft. Laat eerst jezelf vrij om te zijn wie je bent en dan zal die ruimte vanzelf naar de buitenwereld stromen. Maar tot die tijd dat iedereen zo ver is kan ik wel een aantal richtlijnen geven om mee te oefenen. De ander volledig respecteren doe je zo:

  • Eerbiedig zowel de ja als de nee van de ander. Wanneer jij iets zou willen van de ander, dat kan want in samenwerking wil je samen iets bereiken, ga er dan altijd vanuit dat die ander ja of nee kan zeggen op jouw verzoek. Ik wil het woord respecteer hier niet gebruiken, omdat het ingaan tegen de ja of nee van de ander geen excuus heeft. De vrije wil van de ander volledig respecteren geeft elkaar de ruimte om volledig in de goddelijke autoriteit te stappen, de vrije wil van de ander niet respecteren maakt iedere ja of nee van de ander daarna minder krachtig. Het komt immers niet meer uit hem/haarzelf. Zo belangrijk is vrije wil en het respecteren ervan dus. Of we leiden elkaar op een pad van krachteloosheid, of we leiden elkaar naar het pad van volledige zelfbeschikking en kracht. Ik zeg ook eerbiedig omdat de ander een stuk van God is en daarmee gelijkwaardig aan jezelf. Het maakt niet uit of de ander jonger of ouder is, familie of niet eens menselijk (dieren en planten hebben ook een goddelijke vrije wil). En besef wanneer je de nee van de ander moeilijk kunt ontvangen dat je de ander niet nodig hebt om te bereiken wat je wilt. Wanneer het namelijk de bedoeling is dat jij een bepaalde ervaring opdoet dan zal het gebeuren, misschien alleen niet op de wijze en met de persoon die je verwacht. Zoals ze in het engels zeggen ‘You are barking up the wrong tree’, je zoekt het dan op de verkeerde plek of het is nog niet de juiste tijd.
  • Eerbiedig wat de ander met zich mee draagt. Ik merk regelmatig op ook zeker in de meer spiritueel ingestelde kringen dat mensen het lastig vinden om het energetisch veld van de ander met rust te laten. We worden met zijn allen energetisch gevoeliger en dat maakt dat we steeds meer door elkaar heen kunnen kijken en alle onopgeruimde bagage kunnen zien. Wat hierin respectvol is, is zien wat je ziet maar dit gewoon bij de ander laten. Niet porren, duwen, trekken of proberen de ander dit stuk te laten helen. Moet je voorstellend dat iedereen heldervoelend is en continu bij elkaar van alles omhoog probeert te halen. Dan is de harmonie ver te zoeken. Als de ander daaraan toe is dan gebeurt heling vanzelf en dan wordt de juiste hulp daarvoor gevonden. En wanneer iemand niet bezig is met heling dan kan de heling niet op de juiste manier plaatsvinden. Vergelijk het eens hiermee. Je staat rustig in de supermarkt en ineens staat daar iemand naast je die je treurig aankijkt en condoleert met het feit dat je moeder net is overleden. Die persoon heeft dat aangevoeld. Wat het gevolg is, jij schrikt je het leplazarus en je slaat dicht. Je was er even helemaal niet mee bezig en wilde even daar niet aan denken. Je kan dus de beste intentie hebben, de beste therapeut zijn, de beste mediamieke gaven hebben, goddelijke vrije wil staat boven alles. Geeft de ander niet aan dat hij hulp wil of daar duidelijk helemaal niet mee bezig is dan laat je het veld van de ander met rust. Jouw wens om anderen te helpen met je gaven wordt op de juiste tijd vervuld. Omdat wij gaan naar een samenleving waar er telepathisch contact is en mensen dus niks achter kunnen houden van elkaar, wordt het respecteren van het veld van de ander essentieel in goed contact. Blijf dus op je eigen stoel en is jouw wens om te helpen heel sterk, weet dan dat het jouw wens is om jezelf te helpen. Er is immers altijd wat aan jezelf te doen.
  • Stem je af op de ander. Dit is misschien een lastige. Met afstemmen op de ander bedoel ik niet het kwijtraken van jezelf in de ander. Met afstemmen bedoel ik gezamenlijk erkennen dat we twee verschillende wezens zijn en in die afstemming zoek je een harmonieuze manier om met elkaar samen te zijn of te werken. Je kan hier bij samenwerking een moment voor nemen of gewoon de intentie hebben om af te stemmen. Wat wel helpt is dat de ander dit ook doet en hier weet van heeft. Naast dat je hierin de ander eerbiedigt is het ook gewoon praktisch om op de ander af te stemmen. Waarom? Omdat je door het afstemmen gaat merken wat elkaars sterke en minder sterke punten zijn en hoe jullie elkaar kunnen versterken. Je energieveld is dan als een soort van puzzel die samengevoegd wordt en energetisch gezien zul je dan merken dat vanzelf duidelijk wordt hoe je het beste kunt samenwerken. Stem je niet af dan kun je juist elkaars zwakke punten versterken. Afstemmen is vooral belangrijk als je samen wilt werken of langere tijd samen bent. Trouwens wat je ook merkt is dat je met sommige mensen grote moeite zult hebben om af te stemmen en dat dit niet goed voelt. In dat geval maakt het invoelen duidelijk dat dit niet de persoon is voor jou om mee te zijn of werken op dat moment. De puzzelstukken zijn dan te verschillend.
  • Geef de ander de ruimte. Het schijnt dat er op deze prachtige planeet meer dan genoeg ruimte is voor iedereen om er precies zijn eigen levensstijl op na te houden. Wat een natuurlijk proces hierin is, is dat iedereen zijn eigen zielsgroep vindt in de mensen die passende puzzelstukjes hebben. Ervanuit gaande dat iedereen vrij kan reizen en zich vrij kan bewegen over de wereld gaan wij ook toe naar een samenleving die, buiten om ras of cultuur, maar eerder op basis van energetische compatibiliteit samenkomt. Oftewel jouw dominante trilling trekt dezelfde trilling aan. Op het moment zien wij die grote veranderingen al ontstaan in de wereld en feitelijk gaat het zo zijn dat iedereen op de juiste plek uitkomt. Wat echter moeilijk kan zijn is om de ander, vooral als het gaat om familie of vrienden en kennissen, vrij te laten om zijn passende zielsgroep te vinden. Je probeert ze dan bij je te houden omdat dit bekend is. Zeer belangrijk hierin is om de ander, al is het dichte familie, de ruimte te geven om die zielsgroep te vinden. Waarom? Omdat een zielsgroep elkaar versterkt en de kracht geeft om te groeien en het levensdoel uit te dragen in de wereld. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor familie en de oude banden, maar dat wil wel zeggen dat je jezelf en de ander kunt belemmeren in de spirituele groei wanneer je hier teveel aan vasthoudt. Wij als mensheid zijn namelijk een grote puzzel waar flink in geschud is en die nu stukje voor stukje in elkaar valt op de juiste plek. Hou dit niet tegen, want dit is wat er mag gebeuren op onze aarde zodat wij allen onze taak kunnen uitvoeren.

Dit is nog maar een topje van de ijsberg in hoe wij harmonieus kunnen samenleven. De rest komt stukje bij beetje. Heb jij ook een idee van hoe wij in harmonie kunnen leven en werken samen laat het vooral achter in de opmerkingen.

In dienstbaarheid

Ik Ben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s