De basis van manifestatie

Geplaatst door

Het is alweer een tijdje geleden dat ik de pen ter hand heb genomen. Ik heb in de tussentijd niet stilgezeten, maar ben hard aan het manifesteren op alle vlakken. Toch kom ik dan altijd weer terug bij het schrijven. Vroeg of laat. Want schrijven, het achterlaten van broodkruimels in de wereld, is deel van wat ik hier te doen heb. Dat weet ik inmiddels.

Wat ik vandaag met jullie wil delen zijn een aantal belangrijke inzichten die ik heb opgedaan over hoe manifestatie werkt. Misschien wil jij het ook proberen?

Feitelijk kan iedereen natuurlijk manifesteren en iedereen doet het ook bewust of onbewust. Wat het verschil is tussen het manifesteren vanuit je ziel of vanuit het ego is dat het ego vaak werkt door het controleren en forceren van dingen die met kennis van hoe de schepping werkt veel gemakkelijker kunnen gaan. Manifesteren vanuit het ego is daarnaast gericht op gewin voor het zelf, om te overleven of het goed te hebben in de wereld. Omdat winst voor zelf voorop staat is het ego ook niet te beroerd om macht over anderen te gebruiken om hier te komen. Voor de ziel is het anders. De ziel leeft vanuit eenheid met de wereld en stelt dan ook het hoogste goed voor allen bovenaan. Dat wil zeggen dat je dus nooit het hoogste goed van allen kunt manifesteren wanneer je wijze van manifestatie niet liefdevol is. Voor de ziel heiligt het doel nooit de middelen, want immers wat je in het Nu uitzend ook qua werkmethode is net zo goed deel van jouw manifestatie als het resultaat. Manifestatie vanuit de ziel gaat dus eerder over het hoe, dan over het wat. Zo begrijp je dat je een hele andere tak van sport gaat bedrijven wanneer je gaat manifesteren vanuit de ziel.

Hoe zuiver jouw uiteindelijke manifestatie wordt, zij het een project of een samenwerking, ligt er volledig aan welke trilling jij jouw manifestatie meegeeft. Dat wil zeggen dat alleen met een bepaalde zelfbeheersing je kunt bepalen en sturen wat uiteindelijk de ervaring is die je terugkrijgt uit de wereld. En het bepalen van welke trilling jij uitzendt is gestoeld op jouw mate van meesterschap over zelf. Buitenom het beheersen van jouw trilling, daar kan ik een boek over schrijven en duik daarvoor vooral in mijn andere artikelen, zijn er een aantal prachtige realisaties naar mij toe gekomen die manifestatie helpen. Ik deel ze graag met je zodat jij ook kunt gaan spelen met het manifesteren van je hartewensen in de stof.

Ten eerste de samenwerking met het universum. Manifestatie volgens je ziel is niet saai of een taak, het kan juist heel leuk zijn. In het begin dat ik las over manifesteren kwam ik vaak de termen affirmaties en intenties tegen. Dus ik maakte een lijstje en dreunde deze intenties op. Was dat leuk. Nee. Het waren een hele verplichte 10 minuten van mijn dag. Inmiddels weet ik wel zeker dat het werken met uitspreken van intenties werkt, maar dat het belangrijk is hoe je het doet. Voor mij is de leukste uitvinding die ik heb gedaan het samenwerken met het universum in deze. Ik wandel iedere dag, als het kan rond het middaguur, een halfuurtje langs de kreek bij mijn huis en vraag mijn lichtfamilie bij mij. Dan stem ik mij af op mijn Ik Ben- lichaam en al wandelend spreek ik mijn intenties uit. Ik spreek ze uit en in samenwerking met mijn lichtfamilie en de krachten van de natuur loop ik al visualiserend en affirmerend langs het water. Het mooie is dat ik in de natuur zijn zowel heel leuk vind, ik krijg lichaamsbeweging en de natuur is ook nog eens een hele krachtige versterker van jouw trilling. De natuur loopt namelijk een tandje voor op de mensheid en heeft al een hogere trilling dan het menselijk collectief. Daarom helpt de natuur een handje wanneer je vanuit je ziel gaat manifesteren. Deze wijze van manifestatie is heel krachtig en hoe weet ik dat? Mijn hoger hart opent zich tijdens het affirmeren, waardoor ik ook echt voel dat ik contact heb met de scheppende krachten van het universum. Het hoger hart is ook de schakel om de hemel op aarde te manifesteren en kun je precies vinden tussen je keelchakra en je hartchakra. Je hoger hart opent zich wanneer jij er aan toe bent om jouw leven te bouwen volgens je ziel.

Wat ten tweede een hele behulpzame realisatie is voor mij is het besef dat wat wij zien in de wereld het verleden is. Lees ik dat goed? Ja, je kijkt in het verleden. Ik zal het je uitleggen. Manifestatie begint altijd in de hogere lagen van bewustzijn, met een gedachte, een idee en inspiratie. In de hogere dimensies is manifestatie onmiddelijk gezien er geen tijd is en alles zich openbaart in het Nu. Omdat wij op aarde echter allemaal moeten leren om onze lagere lichamen te beheersen en dus ook wat wij onbewust manifesteren in de wereld, is er een bescherming om ons heen geplaatst. Die bescherming is wat wij de tijd noemen. De tijd zorgt voor een vertraging tussen het moment dat wij een gedachte of energie de wereld in sturen en de terugkomst van die energie. De wet van aantrekking zegt namelijk dat wat je uitstuurt qua energie is wat je terugkrijgt. Dus ook boze gedachten en oordelen bijvoorbeeld. Die vertraging geeft ons de mogelijkheid om onze gedachten en creaties bij te sturen wanneer ze toch niet zijn wat we willen. Tot zover klinkt het mooi. Wanneer je echter vanuit je ziel wilt gaan creëren geldt nog steeds die vertragingsfactor. Zo kan het zijn dat je al weken volledig uitgelijnd aan het werken bent naar jouw doel voor het hoogste goed van allen, maar dat de terugkomst in het Nu nog weinig is. Voor mij heeft dat met momenten wel voor teleurstelling gezorgd, want je werkt immers met volle overgave. Een belangrijke realisatie in deze was voor mij om te weten dat wat ik met mijn mensenogen zie altijd vertraagd is. Nu weet ik dus wanneer ik mijn toekomst wil zien kijk ik met mijn hogere bewustzijn, met het derde oog. Wanneer ik het verleden wil zien dan kijk ik met mijn mensenogen. Natuurlijk geldt dit niet voor alles, reacties van mensen zijn heel kort afgestemd op jouw energie, maar gaat het om grotere creaties in jouw leven dan is er een vertragingstijd. Ben je je hiervan bewust dan is aan jou de keuze, kijk ik met mensenogen dan hercreer ik het verleden of kijk ik met mijn innerlijke ogen en creer ik de toekomst. Mits je natuurlijk in je innerlijk oog het beeld hebt dat je wilt voor jouw toekomst.

Een derde belangrijke realisatie van mij is het belang van wie er aan het roer staat in jouw manifestatie. Dat kan namelijk verschillende kanten op gaan. Voor nu laat ik buiten ogenschouw dat andere mensen bepalen wat je doet, want dan mag je eerst de stem van je ziel nog gaan vinden. Maar wanneer ben je ook niet vanuit je ziel aan het creëren? Bijvoorbeeld wanneer je het creëren overlaat aan je hoger zelf. Je hoger zelf is er namelijk niet om jou te zeggen hoe je alles precies moet uitvoeren in het aardse vlak. Het hoger zelf is er niet om jouw plannen voor je te maken, je afspraken na te komen en je werk voor je te doen. Je hoger zelf is er niet eens voor om te weten wat je wil. Weten wat je wil doen en manifesteren is aan de ziel. Het hoger zelf is er wel om je de liefde, wijsheid en kracht te geven om alles gerealiseerd te krijgen. Wachten op je hoger zelf voor de details van je leven, weet ik uit ervaring, werkt dus niet. Anderzijds kan je ego ook heel slinks doen alsof het verheven doelen heeft en jou steeds afleiden van je zuivere creatie. Dat is vaak een glijdende schaal waarin je steeds iets meer over wilt laten voor jezelf en uiteindelijk weer volledig doet wat je ego wil. In beide gevallen geldt dus zorg dat je als ziel hartgecentreerd en in het Nu bent, want alleen van daaruit kun je jouw wensen realiseren. Wat voor mij het beste werkt hierin is om mijn dag te beginnen door, terwijl ik op de rand van mijn bed zit, contact te maken met mijn gidsen en ze te vragen me uit te lijnen met mijn ziel, hoger zelf en levensdoel. Op deze wijze begin je de dag gelijk goed afgestemd en dat kost minder moeite dan later op de dag nog proberen om je af te stemmen, wanneer alle energie al in volle gang is.

Zo zijn er nog vele realisaties die langs zijn gekomen en die stroom is voorlopig nog in volle gang. Heb jij een realisatie gedaan over het creëren vanuit je ziel en wil je die delen? Laat het dan vooral achter in een van de opmerkingen.

In dankbaarheid

Ik Ben

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s