Het geheim

Geplaatst door

Een van de dingen die ik de laatste tijd aan het overpeinzen ben is het thema loslaten op je spirituele pad. Niet zozeer het loslaten zelf, maar eerder mijn omgang met het thema wanneer ik spreek met andere mensen. Puur sec is loslaten het enige wat je hoeft te doen op je pad, het is het enige dat van je verwacht wordt totdat je genoeg losgelaten hebt om het nieuwe te ontvangen. Zo simpel is het. Een volle kop kan niet worden gevuld. En de mate waarin je loslaat en het tempo waarin je loslaat wordt in mijn eigen ervaring direct vertaald naar het tempo van je spirituele groei. Zeker in de eerste fase van je pad.

Wat ik echter merk bij mezelf is dat wanneer mensen vragen wat nodig is voor spirituele groei ik er altijd een beetje omheen draai. Ik probeer te verpakken wat nodig is om bij god te komen of eigenlijk god naar jou toe te laten komen. Dus dit is mijn geheim voor eenieder die het wil weten, uit eigen hand getest.

Het enige dat je hoeft te doen is naar God verlangen met heel je ziel en heel je wezen. En bereid zijn om absoluut alles los te laten wat je hebt en wie je denkt te zijn in je leven. Wanneer je dat doet verheft je jezelf naar het Goddelijke en komt God naar je toe.

Het hoe is hier niet relevant, want wanneer je met hart en ziel naar eenwording met God verlangt dan wijst het hoe zich vanzelf. Er is namelijk een wetmatigheid in de schepping dat wie ware spirituele groei verlangt volledig bijgestaan zal worden door Goddelijke kracht. Niemand mag staan tussen de ziel en zijn eenwording met God. Door die hulp kom je op de situaties, mensen en dingen die je nodig hebt om je stap te maken. Bij mij heeft dat geleid tot mijn hartopening en mijn eerste stappen op mijn spirituele pad. Sindsdien is mijn leven gezegend in die zin dat ik weet dat ik met alles dat ik doe dichter bij God kom. Iedere stap wordt het lichter om mij heen.

Maar waarom heb ik dan die twijfel om dit geheim aan andere mensen te vertellen?Misschien twijfel ik of zij de kracht en moed en doorzettingsvermogen hebben om het pad te doorlopen dat ik ook doorlopen heb. Bereidheid tot loslaten wil niet zeggen dat je alles in je leven ook daadwerkelijk zal moeten loslaten, dat is voor iedereen anders. Het wil echter wel zeggen dat als het van je gevraagd wordt je dit zal doen. En dat je in essentie jouw identificatie met alles in jouw leven al losgelaten hebt. Anders stagneer je op je pad totdat je alsnog heb losgelaten wat van je gevraagd wordt. Of wordt voor jou geregeld dat iets uit je leven verdwijnt. Anderzijds, iedereen kan zijn pad naar God lopen en wordt hierin volledig bijgestaan door zijn engelen, gidsen en andere hulp van boven. Dus het is niet aan mij om te twijfelen aan onze lichtfamilie, aan onze begeleiding naar het licht. Of aan de wens en kracht van iedere ziel om God te kennen.

Mocht je je best doen op je spirituele pad maar merk je dat er geen of weinig vooruitgang is, bekijk dan eens wat hetgeen is dat je nog niet losgelaten hebt. Wat is datgene waarvan je denkt dat je het wel kan houden? Totdat je ook dit loslaat kun je niet verder. Ik vergelijk het met een luchtballon die met vele touwen, tientallen touwen verankerd ligt aan de aarde. Je kan alle touwen doorsnijden maar zolang je er één in stand houdt zul je niet kunnen opstijgen. En gedurende je pad kun je ook weer nieuwe touwen ankeren, dus loslaten blijft een altijd terugkerend thema.

De voorwaarden voor spirituele groei zijn hierin ferm maar niet hard. Want God is liefde en daarom wordt er alleen van je gevraagd wat je aankan en wat nodig is om terug te komen bij God.

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s