Meditatie met de witte broederschap

Geplaatst door

Het is weer tijd voor wat nieuws blijkbaar 😉. Ik mag mijn gesprek met de bovenkamer op papier zetten, gezien ik iets anders niet uit mijn handen krijg op het moment. Dus lees vooral een stukje mee over mijn zoektocht naar wijsheid bij de witte broederschap.

Het is de bedoeling dat ik me open stel voor de wijsheid van het universum. Dus giet mij maar vol..

De witte broederschap: Het is eerst aan jou om je eigen wijsheid te gaan vinden.

Maar ik weet zeker dat de wijsheid van het universum een veel diepere betekenis heeft om uit te dragen aan de mensen.

WB: Er is geen een meester geweest in de geschiedenis van de mens die de wijsheid van een ander heeft uitgedragen. Ogenschijnlijke overeenkomsten komen voort uit het feit dat er maar één waarheid is.

Maar kunnen jullie me niet iets vertellen over de werking van het universum? Van de schepping? Over de energetische structuur en wiskundige regels in de opbouw van de schepping. Iets dat complex en wijs klinkt.

WB: Die wijsheid is al op aarde. Jij loopt een mensenpad en met de wijsheid die je opdoet over dat pad kun je mensen begeleiden. Een dergelijke wijsheid kan ontvangen worden op de juiste manier.

Maar ik heb zo weinig geleerd, in essentie. Ik heb zoveel levens geleefd en als ik er naar kijk dan is het enige dat ik met zekerheid kan zien is dat de keuze is tussen Liefde en geen liefde. In alles. En dat dit de enige essentiële keuze is die je kan maken in je leven, de rest is daar maar een afgeleide van. Dat kan toch nooit genoeg zijn. Dat kan die ene wijsheid toch nooit zijn.

WB: Wat hebben alle meesters uitgedragen over de tijden. De boodschap is altijd geweest Liefde. Wijsheid is niet complex van aard, het is vaak zo bedriegend eenvoudig dat het ego gelooft dat dit het niet kan zijn. Het ego houdt van indrukwekkende schouwspellen, ‘smoke and mirrors’ zoals dat genoemd wordt. Het ego gelooft niet dat de waarheid van alle dingen in het zicht verborgen ligt. Liefde is de essentie van alles, de essentie van God en van de schepping. Waarom zou Liefde dan niet de grootste wijsheid van al zijn? Is Liefde niet genoeg?*

Als ik in Liefde ben dan is het meer dan genoeg. Het is alleen zo dat wanneer ik eruit stap ik vergeet hoe alles vervullend de Liefde is. Maar dan is mij misschien niet helemaal helder wat wijsheid is.

WB: Wijsheid is een weten door ervaring. Wij kunnen daarom geen wijsheid overdragen, wij kunnen enkel kennis overdragen. Overgedragen kennis kan wel volledig geïntegreerd worden wanneer er daarna naar geleefd wordt.

En hoe is dit van toepassing op het kiezen voor de Liefde?

WB: Men heeft de mogelijkheid om miljoenen keren en zo niet honderden levens te leren wat het betekent om te kiezen voor Liefde of geen Liefde. In elk moment van elke dag. Je kan mensen zeggen dat het essentieel is vanuit liefde te leven, maar enkel door het weet hebben van het leven met en zonder Liefde kan vanuit de ziel zelf de keuze gemaakt worden. Om uiteindelijk wanneer deze les volledig geleerd en doorleefd is ervoor te kiezen om nooit meer uit de Liefdestroom te stappen. Dan wordt daarna het handelen, denken, willen en voelen volledig gericht op deze ene keuze van het zelf.

Wat kan ik dan met deze wijsheid?

WB: Deze wijsheid is jouw kompas, jouw richtinggever naar het licht. De bevrijding van het aardse bestaan en eenwording met God.

Dat is feitelijk alles dat ik nodig heb op mijn innerlijke pad. Dank jullie wel voor deze wijsheid en voor jullie aanwezigheid.

WB: Ja dat is het. Wij danken jou voor je standvastigheid en bereidheid.

Aumen.

 

*Dit is nummer twee van wie ik die vraag terugkrijg. Aartsengel Uriel gaf eerder al aan: Is Liefde niet genoeg? Al is Liefde het enige dat je weet, dan rust je in God. Hij klonk daarbij nogal verbaasd. Blijkbaar heb ik een uiterst amusante vraag gesteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s