De fase van dienstbaarheid

Geplaatst door

Ik moet lachen om mezelf. Want hier zit ik weer. Na een aantal weken grote drukte, ik ben zowel van praktijklocatie als woonlocatie verhuisd, mag ik nu weer lekker een ander deel van mij de ruimte geven. De schrijver in mij. Maar dat is niet waarom ik moet lachen. Ik moet lachen omdat ik in mijn vorige artikel schreef over het prille begin van een spiritueel ontwaken en ik nu feitelijk weer op diezelfde plek aangekomen ben. Ik voel me weer als een kuiken, vers uit het ei gebarsten. Maar wel een enthousiast kuiken. Ik ben namelijk in een nieuwe fase van mijn spiritueel pad aangeland waar ik je graag wat meer over vertel.

Zo ben ik van ontwaken, naar een fase van integreren en terugtrekken nu aangekomen in de fase van dienstbaarheid. Zo mag ik gaan leren hoe ik mezelf spiritueel ontwikkel door de schepping te dienen. Door de mensen te dienen. En dat geeft me grote vreugde.

Ik zal er eerlijk over zijn, want de waarheid is wat mensen vooruit helpt op hun pad. Zo ik een paar maanden geleden al schreef over de heftige processen waar ik doorheen ging, zo zijn ze gerust nog wat heftiger geworden voor mij. Alleen door een groot vertrouwen en heel veel steun van mijn lichtfamilie ben ik hier nu, door mijn laatste initiatie heen. De initiatie waarin de spirituele wereld samen viel met mijn aardse leven. De avond voordat ik uit mijn huurwoning moest vertrekken, zat ik nog onwetend waar ik naartoe zou kunnen gaan. Waar ik zou kunnen slapen de volgende dag. Het enige wat mij verteld werd is dat ik vertrouwen moest hebben en dat mijn lichtfamilie mij zou beschermen. Geloof je dat dit een van de moeilijkste momenten was op mijn pad?

Zo zijn er een redelijk aantal huurwoningen langsgekomen de afgelopen maanden en mijn ego vertelde mij steeds: ‘kies deze nou maar, dan heb je in ieder geval onderdak’. Maar mijn hart zei: ‘nee, dit is niet juist voor jou’. En telkens ben ik na aarzelen weer teruggegaan naar mijn pad en heb mijn intuïtie gevolgd. Maar intuïtie of niet, op de avond voordat ik mijn woning uit moest had ik een ongelofelijk grote strijd met mezelf. Ik stond op het punt om de stekker eruit te trekken. Dat wil zeggen mijn pad, dat ik teveel achtte voor mezelf, de rug toe te keren en gewoon de gemakkelijke weg te kiezen. De weg die misschien wel niet goed was voor mij, maar die mij in ieder geval zou helpen overleven in de wereld. De strijd tussen de angsten van mijn ego en de ik zou bijna zeggen angst van mijn ziel om een gefaalde levensmissie was heel groot die avond. ‘Ik kan dit niet, het is teveel en de wereld vraagt teveel van mij’ zo stond ik te tobben op de kruising van mijn levenspad. De strijd heeft mij veel energie gekost en heeft ook aardige belasting gegeven op al mijn lagere lichamen. Ik had letterlijk geen energie over.

Maar toch ben ik doorgegaan. Ik ben doorgegaan met hulp van Aartsengel Michael die in mij nog ongekende moed en doorzettingsvermogen heeft aangeboord. Met hulp van de Goddelijke Moeder die mij heeft laten zien dat het antwoord niet is de stekker eruit trekken als het te moeilijk wordt, maar dat het antwoord altijd is meer Liefde. En hier ben ik nu, een paar weken later om te zien dat alles precies zo in elkaar valt zoals het moet zijn voor mij. Had ik dit proces gemakkelijker door kunnen maken als ik maar meer vertrouwen had gehad? Mogelijk, maar daar gaat een initiatie niet over. De initiatie gaat erover dat je met hart en ziel kiest voor hetgeen waar je in gelooft en door gaat, ook al zie jij niet hoe alles goed kan komen. Mijn lichtfamilie zag het voor mij. Als de keuze gemakkelijk was geweest, dan had het niet als initiatie kunnen dienen. Ik weet nu dat ik nooit een moment in gevaar ben geweest, maar ik weet wel dat ik alle gevaar en angst tegemoet heb gezien dat ik in mezelf en in de wereld kon vinden. Het heeft me wederom doen inzien dat ik bereid ben alles te doen voor mijn pad. Het heeft me respect voor mezelf gegeven en een grote liefde en dankbaarheid voor mijn hulp in tastbare en niet tastbare vorm.

Zucht maar eens diep Laura. Zoals mijn hoger zelf al zei ‘We laten je echt niet vallen. We willen juist meer met je samenwerken, niet minder’. En dat mag ik nu leren. In deze initiatie heb ik gekozen voor de mantel van dienstbaarheid. Ik heb gekozen voor het hoogste goed voor allen boven mijn eigen overleving en dat merk ik nu al is een magisch pad. Want het geeft me zoveel vreugde en zoveel meer samenwerking met mijn lichtfamilie. Het is alsof ik steeds meer door de schijn der dingen heen kan kijken en de werking van mijn gidsen zie, de werking van het universum zie. Natuurlijk wil ik samenwerken! Uit mijn huis moeten en een tijdje overgeleverd zijn aan wat mijn Hoger Zelf voor mij wilde was als een liefdevolle en stevige schop onder mijn kont. Ga maar, je bent er klaar voor! En ik dacht: ‘Nee, echt niet’. Maar inmiddels weet ik ‘Ja, echt wel’. Het leven is een soort van training on the job, mezelf verwezenlijken door het uitvoeren van mijn levensmissie.

Kiezen voor het hoogste goed van allen betekent in werkelijkheid dat mijn dagen steeds meer gericht zijn op het dienen van anderen. Maar tegelijkertijd de wetenschap dat er door het universum voor mij gezorgd wordt. Want zo is het. God zorgt voor mij en ik zorg voor de mensen, dieren en wat maar op mijn pad komt. Yeshua, je wist al lang wat ik nu mag leren. En omdat ik wederom en op een weer dieper niveau heb gekozen voor mijn levenspad valt er ook een heleboel angst en laatste strijd van het ego weg. De weg van het ego is niet meer mijn weg en daarmee kon ik veel van mijn oude slechte gewoontes achterlaten.

Nu ik weet dat ik juist zit, dat ik uitgelijnd wordt voor mijn levensmissie, is er weinig haast want mijn levenspad gaat nergens naartoe zolang ik ervoor kies. Maar tegelijkertijd is er een stuk minder luiheid, de luiheid van het ego dat zegt ‘ik heb er niet zo’n zin in vandaag’. Goed zorgen voor mezelf en genieten doe ik nu met de wetenschap dat het mij kracht geeft om ook weer uit te delen aan de wereld. En dat maakt zelfzorg essentieel en eigenlijk belangrijker dan ik eerder had verwacht. Ik was bang mezelf kwijt te raken tijdens het dienstbaar zijn aan anderen, maar nu blijkt dat ik juist meer van mezelf mag vinden.

En wat betreft die levensmissie. Ik Ben spiritueel leraar.

 

In dankbaarheid

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s