Over spirituele hygiene

Geplaatst door

Vandaag wil ik jullie meenemen in een klein artikel over spirituele hygiëne. Ik merk bij mezelf op dat spirituele hygiëne steeds meer een gewoonte wordt deze dagen. En dat is denk ik hard nodig met alle processen die wijzelf en onze omgeving doormaken. We laten namelijk veel negativiteit los, maar waar blijft die energie? In je omgeving.

Onder spirituele hygiëne versta ik; alle energie die van een lage trilling is uit je omgeving en je lagere lichamen verwijderen. Dat kan op 100den verschillende manieren, ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet.

Zoals ik hierboven al noemde zorgen alle processen, aangedreven door de hogere trillingen die doorkomen op aarde, ervoor dat ieder levend wezen op aarde de in het lichaam aanwezige lagere energieën loslaat. Dan moet je je voorstellen dat wij momenteel met miljarden mensen bezig zijn om negativiteit die naar boven komt te verwerken. Het loslaten van alles wat je niet dient op je ascensiepad is al een werk op zich, maar laat het ook nog eens zo zijn dat zeker de Westerse cultuur geen idee heeft dat lagere energie gewoon om je heen blijft hangen. We leven dus in een ongelofelijk vervuilde omgeving momenteel met alle trauma, verdriet, boosheid noem maar op van het gehele collectief.

Je zou denken ‘als ik iets loslaat dan is die energie toch in ieder geval mijn lichaam uit?’. Maar het vervelende is dat je energie waar je vaak mee in contact komt gewoon weer in je op kunt nemen. Zo ook negatieve energie. Misschien heb je als je aan persoonlijke processen werkt wel eens gemerkt dat sommige thema’s en energieën maar blijven terugkomen. Dat je denkt, ik heb dit toch al losgelaten? Soms is het zo dat je nog wat te leren hebt met die energie, maar soms is het simpelweg zo dat je in een energetisch vervuilde omgeving leeft waar de energie gewoon blijft hangen en weer bij je aanhaakt wanneer je je even niet in balans bent. Heb je een slechte spirituele hygiëne dan blijf je gemakkelijker hangen in lagere trillingen, zowel van jezelf als van de ander en dat is simpelweg niet de snelste weg vooruit op je ascensiepad. Heel schadelijk is het ook niet want heb je iets een keer losgelaten dan is het de tweede keer gemakkelijker en de derde keer nog gemakkelijker, maar het is wel zonde van je werk. Toch?

Een aantal tips voor spirituele hygiëne:

  • Ten eerste is het belangrijk dat je na het doorlopen van een persoonlijk proces, iets dat je loslaat of heelt, je jezelf opvult met licht en liefde. Je laat namelijk in jezelf een vacuüm achter nadat je iets loslaat dat negatief is, dat daarna gevuld wordt met waar je maar mee in contact komt positief of negatief. Het liefst wil je dus gelijk na een proces in contact komen met hoge frequenties, vraag bijvoorbeeld je engelen en gidsen of ze je willen opvullen met licht en liefde en laat de energie over je heen komen. Kom je in contact met iets negatief dan kun je dat ongemerkt opnemen. Let daar dus op.
  • Zuiver je woning en zeker de ruimtes waar je veel bent met regelmaat. Zeker nadat er veel andere mensen zijn geweest bij een feest, na ruzie, bij veel verdriet of andere onrust in je leven. Zelf doe ik het een paar keer in de week. Gebruik bijvoorbeeld met wierook, bijvoorbeeld salie- wierook of palo santo. Of vraag de engelen, in specifiek Aartsengel Michael, om je huis te zuiveren van alle negatieve energieën en entiteiten. Ik noem hier een paar methoden, er zijn er vele dus ga vooral zelf op zoek naar wat past.
  • Zuiver je lagere lichamen en je aura met regelmaat wanneer je in contact geweest bent met andere mensen. Ik wil niet de indruk geven dat mensen besmettelijk zijn 🙂 maar als je energiegevoelig wordt en dat wordt je steeds meer op je innerlijke pad, dan zul je vanzelf merken dat sommige vormen van contact je veel energie kosten. Vooral dan is het belangrijk om je aura te zuiveren. Denk daarbij aan feestjes, mensen die erg negatief zijn en zeker wanneer je helingswerk verricht.

En denk ook eens aan de volgende zaken

  • Ten eerste je huisgenoten. Wanneer jij je innerlijke pad loopt en je omgeving daar niet mee bezig is kan het zijn dat je dat je moeilijker je trilling hoog kunt houden dan wanneer je alleen bent. Heel belangrijk is in zo’n geval, eigenlijk is het essentieel voor iedere mens, dat je een eigen ruimte in huis inricht. Het hoeft niet groot te zijn, maar maak het jouw heilige ruimte waar je gesteund wordt om jouw trilling hoog te houden en in balans te blijven. Omdat deze ruimte zuiver is kun je in deze ruimte gemakkelijker in contact komen met je gidsen/hoger zelf of ruimte maken voor meditatie.
  • Ten tweede, een mooie tweede. Tweedehands spullen. Misschien hou je ervan om op rommelmarkten langs te gaan, of misschien ben jij degene die van iedereen in je omgeving spullen krijgt of vraagt. En die spullen zijn altijd goed bedoeld en kun je mogelijk ook goed gebruiken. De vraag is alleen wat je in huis haalt met de spullen van een ander. Je moet rekening houden dat de spullen die eerst van een ander zijn geweest die energie in zich op hebben genomen. Als je dus spullen in huis neemt die tweedehands zijn zuiver ze dan eerst voordat ze in huis komen, bijvoorbeeld met wierook. Beter nog als je het niet echt nodig hebt, laat het dan vooral aan je voorbij gaan. Jouw leefomgeving blijft daarmee jouw leefomgeving zonder allerlei bagage van anderen.
  • Daarnaast zijn er nog allerlei onverwachte situaties in je leven waar je ineens tot je knieën in de negatieve energie staat. Je kan soms ineens terecht komen in een ruzie, iemand die intens negatief is, of op een plek die heel naar aanvoelt. Je kan natuurlijk nadat je daar weg bent jezelf weer zuiveren van die energie, maar je kunt ook terwijl je in die situatie bent de negatieve energie transmuteren naar licht en liefde. Dat kun je doen met de Violette vlam. De violette vlam heeft de eigenschap om negativiteit te transmuteren naar licht. En dit werkt heel goed, probeer het vooral zelf eens. Je kunt de violette vlam aanroepen door te zeggen: Blaze, blaze, blaze the violet flame in you, through you and around you and transmute al these shadows in to light light light. Thank you, thank you, thank you. Stel je daarnaast een violette licht voor om een persoon/situatie/plek heen waar je veel negativiteit ervaart.

Het is wat werk en zeker in het begin een kwestie van nieuwe gewoontes aanleren. Maar op den duur is het zuiveren van jezelf en je omgeving zo normaal als onder de douche stappen. Alles went en ik weet van eigen ervaring dat het heel steunend is op je pad.

Ik wens jou een helder aura en een prachtig zuivere leefomgeving.

Laura

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s