Mijn antwoord op de vraag: ‘wat is het ascensieproces?’

Geplaatst door

Het is tot me gekomen de laatste dagen dat ik niet alleen mijn leven soms onnodig moeilijk maak, maar dat ik ook mijn schrijven soms onnodig moeilijk maak. Een andere schrijver heeft heel terecht opgemerkt dat wanneer wij onze wereldwijde hartopening meemaken er heel wat mensen zullen zijn die zich afvragen wat er in hemelsnaam met ze gebeurd is. Wat de aard is van die levens-veranderende ervaring die ze hebben meegemaakt. En wie gaan ze die vragen stellen? Je raadt het al. Ons Lichtwerkers.

Ze vragen antwoorden aan de mensen die voorop lopen in deze parade en die spiritualiteit en hun ontwakingsproces al geïntegreerd hebben in hun leven. Praktisch gezien betekent dit ook dat het voor mij, en voor alle lichtwerkers, tijd is om ons voor te bereiden op deze vragen. Zodat de mensen die hulp, richting of simpelweg heldere antwoorden willen hebben gesteund zijn door ons. En ook daarin geldt. Simpel en eenvoudig.

In dit artikel zal ik dus op de meest simpele en heldere manier (gelukkig bijgestaan door mijn gidsen) uitleggen wat het Ascensieproces is. Voor mezelf en voor ieder die naar antwoorden zoekt.

Als er dan mensen voor mij staan en mij vragen wat het Ascensieproces is dan zal ik ze de volgende dingen kunnen vertellen.

Ten eerste dat het Ascensieproces het proces is om terug een te worden met God. Gezien alles voortkomt uit God zijn we nooit afgescheiden geweest, maar ons verblijf in de lagere dimensies heeft de illusie geschapen dat we dat wel zijn. Door het loslaten van die illusie komen we terug in bewuste eenheid met God. In de schepping van al het leven is er een eb en een vloed. Tijdens de vloed worden er zielen uitgestuurd om zich te ontwikkelen en te leren over God in zichzelf en de ander. En nu op dit moment in onze ontwikkeling als zielen op aarde komen we in een fase waarin we weer terugkeren naar de bron van alle bestaan. Terug naar God.

Ten tweede kan ik ze vertellen dat het Ascensieproces vergeleken kan worden met het beklimmen van een trap. Onderaan die trap zijn de meest lage dimensies van de schepping te vinden. Je vind hier onder andere de 3e dimensie waarin veel mensen op aarde zich momenteel bevinden. Op deze plek kan het werkelijk duister zijn en in deze lage dimensies vind je dan ook alle negatieve emoties zoals haat, jaloezie, lust, schaamte en trots. Hoe hoger je de trap beklimt hoe dichter je bij God komt in zijn meest pure en Lichte vorm. Hoe hoger je klimt hoe meer je enkel nog hogere staten van bewustzijn zal ervaren zoals Liefde, vreugde, vrede, acceptatie. Echter om hoger te kunnen klimmen moet je eerst alle negatieve emoties en ego van de lagere dimensies loslaten.

Ten derde kan ik ze zeggen dat de hartopening die ze hebben ervaren hun eerste stap is in het ontwakingsproces. In de hartopening wordt je wakker voor de realiteit dat je God bent in essentie. Dat jij Liefde bent. En zo wordt je ook wakker voor het feit dat je je hele leven geslapen hebt en geen weet had van je ware oorsprong. Of van je zielsverlangen om eenheid met God permanent te realiseren. Het ontwaken door je hartopening betekent dat deze waarheid onmiskenbaar is en je zielsverlangen niet te ontkennen. Het grote werk kan gaan beginnen.

 


 

Het plaatje hieronder is een prachtig voorbeeld dat ik zelf ooit gebruikt heb om begrip te krijgen van het ascensieproces. Alles en iedereen heeft een eigen trillingsfrequentie (meetbaar in Hertz) die aangeeft hoe ver het bewustzijn ontwikkeld is. Naar mate je je ascensieproces verder doorloopt zul je steeds vaker en langer in de hogere frequenties en bijbehorende bewustzijnstoestand verblijven. De frequenties overlappen met verschillende dimensies. Hierin kun je ook de trap naar God herkennen.

scale-yoga-e1532012855817.jpg
700 verlichting, 600 vrede, 540 vreugde, 500 liefde, 400 redelijkheid, 350 acceptatie, 310 bereidheid, 250 neutraliteit, 200 moed, 175 trots, 150 woede, 125 verlangens, 100 angst, 75 treuren, 50 apathie, 30 schuldgevoel, 20 schaamte. Tijdens je hartopening is je trillingsfrequentie gedurende langere tijd op 500 hertz.

 

 

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s