Back to basics

Geplaatst door

Terug naar het begin. Ik merk dat gedurende deze onrustige periode in mijn leven (en wat dat betreft ieders leven) het ongelofelijk belangrijk is om de meest simpele spirituele praktijken weer van zolder te halen om mij door moeilijke processen heen te begeleiden.

Het nadeel van een opleiding in bewustzijnsontwikkeling en het zodanig bezig zijn met spiritualiteit in mijn leven is namelijk dat ik nauwelijks nog iets als simpel kan ervaren. De processen die ik doormaak moet ik doorzien, begrijpen, kennen, op een elegante manier helen en vooral met de meest effectieve methode die ik me kan bedenken. Ik kan eerlijk bekennen dat ik zoveel weet (denk te weten) van spiritualiteit dat ik eigenlijk helemaal niks meer weet op dit moment. Want midden in de meest diepe processen waarin alles op de kop staat heeft al die kennis weinig zin. Dan heb ik niet genoeg over om te gaan beredeneren welke methodiek ik moet gaan loslaten op het thema. Dan komt het toch weer neer op instinct. En hele simpele spirituele praktijken.

Eerlijk gezegd, als ik dan weer de effectiviteit van enkele van die oefeningen voel, dan sla ik een zucht van verlichting. Dank je wel dat dit zo simpel kan zijn.

Zoals een andere bewustzijnsschrijver eens zei ‘sommige mensen doorlopen dit ascensieproces nog steeds achterstevoren met hoge hakken aan’. Dat vind ik een prachtige uitspraak, waar ik het de eerste keer dat ik hem las helemaal mee eens was. Maar toen schaarde ik mezelf niet onder de hoge hakken dragers. Inmiddels weet ik wel beter. De laatste week heb ik zelf namelijk ervaren dat ook ik mijn hoge hakken uit mag doen. Ik maak het mezelf namelijk soms onnodig moeilijk in dit proces door meer te willen weten dan nodig is en door te onderschatten wat ik eigenlijk nodig heb om goed voor mezelf te zorgen in deze fase van het ascensieproces.

Want waar ik het laatste jaar nog alles mooi met franjes kon aankleden en over de glorie van het ascensieproces kon vertellen wordt me nu heel duidelijk gezegd. Laat het los. Ga eerst heel goed voor jezelf zorgen en laat ons je helpen. Dat wil zeggen, mijn eigen engelen en gidsen drukken mij met de neus op de feiten dat ik eerst voor mezelf moet zorgen voordat ik anderen kan helpen in hun proces. Zorg voor jezelf!

Ok. Maar hoe? Hoe kan ik mezelf helpen door processen die multidimensioneel zijn, die meerdere levens omvatten en die grotendeels onzichtbaar aan mij zijn tot er iets getriggerd werd uit mijn DNA waar ik niet eens van wist dat het er zat. Tel daarbij op dat er allerlei verschillende energieën tegelijkertijd doorkomen die ons op allerlei manieren aanpassen aan de hogere trillingsfrequentie en het botsen met alle andere lagere energievelden die nog meer spelen op aarde, collectief en in je persoonlijke omgeving. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar dat doe ik niet ;-). Het moet wel leesbaar blijven allemaal.

‘Help mij mezelf te helpen’ zeg ik dus tegen mijn gidsen. Ik weet niet wat ik nodig heb de meeste dagen en ik weet al helemaal niet waar ik moet beginnen. En ook daar helpen ze me mee. Gelukkig merk ik nu weer een paar dagen later dat het enige dat ik hoef te doen is heel goed luisteren. Me openstellen voor de Liefde van God en mijn lichtfamilie en vooral in het Nu zijn. Weer sla ik een zucht van verlichting, want ik ben blij dat ik blijkbaar geen PhD in ascensciekunde hoef te hebben om dit te doorleven. Stel je voor dat dat het geval zou zijn, hoeveel van de wereldbevolking zou het dan halen door hun Ascensieproces? Gelukkig is het enige wat we hoeven doen ons te ankeren in de Liefde. En dat is meer dan voldoende.

Enkele zeer simpele en effectieve methoden van zelfzorg in deze tijd:

  • Liefde opdiepen door mijn hartchakra en mezelf overspoelen met deze liefde. Stel je voor dat je op je inademing door de poort van je hart liefde omhoog trekt en met je uitademing de liefde door je lagere lichamen laat stromen.
  • Je kruinchakra openzetten en vragen of je engelen, gidsen, hoger zelf je helemaal volstorten met Licht en Liefde.
  • Precies dat eten waar ik behoefte aan heb. Voedselbehoefte fluctueert flink in je ascensieproces, maar alle veranderingen in je lichamen kosten wel energie. Dus ik sta mezelf toe om precies dat te eten waar ik behoefte aan heb, buiten wat ‘normaal zou zijn’. Bloemkool met ontbijt, een ei voor diner, kleine beetjes over de dag.
  • Simpelweg zitten en diep ademen (buikademhaling) om te helpen energie door te voeren of wanneer er veel emoties omhoog komen.
  • Loslaten om alles te weten. Het is in deze fase zelfs belastend om alles te willen begrijpen. Ik mag rusten in niet weten.
  • In de natuur zijn.

 

Ik Ben & Wij Zijn

Op pad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s