15 mei – Goddelijke Liefde is cruciaal

Geplaatst door

Vandaag lees je post 59 uit het Ascensiedagboek. Leuk dat je er weer bij bent.

Er wordt met regelmaat door verschillende spirituele leraren en bronnen vermeld dat 2018 een jaar is van grote veranderingen. Verder dat het een jaar is waarin je het beste je riem om kan houden omdat er allerlei verrassingen en plotselinge veranderingen kunnen plaatsvinden, zowel in je eigen leven als op wereldtoneel. En ik weet dat mijn reactie op die berichten was en altijd is geweest: ‘Kom maar op!’.

Voor mij, of voor mijn ziel, kunnen de veranderingen naar onze Nieuwe Aarde namelijk niet snel genoeg gaan. Echter begin ik er ook achter te komen dat mijn beeld van hoe onze transitie eruit zal zien mogelijk iets te rooskleurig is geweest. Vanuit Liefde bekeken is het namelijk heel goed mogelijk om het hogere perspectief te zien van alle veranderingen in het eigen leven en die van anderen. Vanuit Liefde bezien is er geen lijden en zijn er geen problemen, enkel de continuïteit van verandering en oneindige potentie in alle schepping. Maar ik heb er geen rekening mee gehouden dat wanneer de veranderingen plaatsvinden om je heen, wanneer er een chaos van realiteiten om je heen woedt, het ook mogelijk is dat je het hogere perspectief kwijtraakt. En dat maakt het grote verschil.

Een belangrijk leerpunt voor mijzelf hierbij is dat ik de laatste maand me zo goed voelde dat ik dacht dat ik mijn spirituele routine niet meer zo zeer nodig had en daardoor heb ik het dagelijkse afstemmen op de Liefde die ik ben verwaarloosd. Ik heb me te weinig gefocust op Liefde ontvangen en te veel op Liefde geven. Ik dacht dat ik (kleine ik) het wel zonder dagelijks afstemmen op Goddelijke Liefde afkon in mijn leven en daardoor raakte ik uit balans. En op zich is dat idee ons mensen niet vreemd. Het lijkt immers heel veel mensen goed af te gaan in hun leven zonder contact met Goddelijke Liefde. Het probleem ontstaat pas wanneer er verschuivingen of veranderingen plaatsvinden waardoor de persoon uit balans raakt. Dan heb je Liefde nodig om je veilig door alle veranderingen heen te loodsen. Dan heb je Liefde nodig als anker en als rustpunt in jezelf. En het risico van opschudding in jouw leven wordt steeds groter. Niemand is namelijk vrijgesteld van verandering in zijn leven op het moment. Beter nog, na een gesprek met mijn Hoger Zelf werd mij duidelijk dat opschudding in je leven wordt ingezet zodat je kunt helen wat je te helen hebt. Zo ook bij mij.

Het begint me nu dus te dagen hoe belangrijk het is om dagelijks te kiezen voor Liefde als mijn enige realiteit en me hier met volledige overgave aan te wijden. Door te kiezen voor Liefde, is er geen ruimte voor onvrede. Dus voor mijzelf geldt, geen uitstapjes meer in de wereld zonder dat ik me verbonden voel met Goddelijke Liefde. Geen ego- tripjes meer waarin ik denk dat ik het wel zelf af kan. Het is in deze tijd cruciaal om dagelijks verbonden te blijven met de Liefde die wij zijn. Als je me tegenkomt mag je me daaraan herinneren ;-).

Dus riemen vast, verbind je met Goddelijke Liefde en recht zo die gaat!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s