14 mei – Overgave aan de Moeder

Geplaatst door

Vandaag lees je post 58 uit het Ascensiedagboek. Leuk dat je er weer bij bent.

Misschien komt het doordat het buiten allemaal zo overvloedig groen en zacht is, dat het net Moederdag is geweest, of misschien komt het omdat de maand mei de maand is van Moeder Maria, vertegenwoordiger van de Goddelijke Moeder. Ik denk dat het een combinatie is van alle bovenstaande. Maar de laatste dagen daalt bij mij steeds meer in dat ik het Goddelijke Vrouwelijke in mezelf verder tot bloei mag brengen.

De strijd die ik heb meegemaakt laat me nu duidelijk zien dat ik heel sterk vanuit mijn mannelijke energie heb geleefd de laatste paar weken. En dat is heel interessant want zolang ik geen ‘tegenstand’ ervaar in mijn leven is bij mijzelf mannelijk en vrouwelijk best redelijk in balans. Dan vind ik tijd om te Doen en te Zijn, te geven en te ontvangen, Mild te zijn en Doelmatig. Maar zodra er iets gebeurt buiten mij waar ik geen controle over heb en dat op mij als bedreigend overkomt dan gooi ik het Goddelijke Vrouwelijke de deur uit en duik ik gelijk de kast in om mijn harnas aan te doen, mijn zwaard aan te scherpen en mijn schild op te poetsen.

Strijdbaarheid, doelgerichtheid en kracht zet ik dan aan de voorgrond omdat ik simpelweg niet vertrouw dat ik met Mildheid, Compassie en helderheid ook een goede oplossing kan vinden. En dat leidt in mij tot verharding naar mezelf en naar de buitenwereld, zoals het in onze samenleving ook doet ten tijde van onrust. Ik vertrouw dan niet dat de kwaliteiten van onze Goddelijke Moeder, degene die de gehele schepping creëert en in stand houdt, voldoende zijn om mij te ondersteunen. Dat is pijnlijk om te beseffen en zeer waarschijnlijk volledig onterecht.

Daarom is het deze dagen mijn les om me meer over te geven aan de Moeder en het Goddelijke Vrouwelijke in mijn leven. Dus bij deze leg ik mijn leven in de handen van de Almoeder.

Dank je wel Moeder dat je voor mij zorgt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s