10 mei – slachtoffer, dader en ego

Geplaatst door

Je leest vandaag post 56 uit het Ascensiedagboek. Goed dat je er weer bij bent.

Het wegebben van mijn worsteling met het leven gaat niet zonder slag of stoot. Vandaag ben ik, in plaats van mijn normale spirituele oefening, zeker twee uur bezig geweest met uitdiepen en onderzoeken waar de worsteling vandaan komt en ben ik tot meer inzicht gekomen wat nu de dieper liggende problematiek is onder de weerstand die ik voelde.

Die weerstand manifesteert zich op een hele specifieke plek in mijn lichaam. En dat is in mijn Zonnevlecht. Dat is niet zo gek, want de Zonnevlechtchakra is het centrum voor persoonlijke kracht, eigen wil en het ego. Het ego is de grootste bron van weerstand in het menselijk leven en kan ook het meeste drukte schoppen wanneer het iets niet wil. En het was duidelijk aan mijn volhardende interne ‘Ik wil niet’ dat ik nog niet klaar was met dit thema en nog meer aan het licht moest brengen om geheeld te worden.

En dat heb ik gedaan. Er is altijd nog meer uit te diepen, maar ik ben tot hele diepe en oude pijn gekomen, die me ver terug bracht naar vorige levens en mogelijk zelfs mijn eerste incarnaties waarin me duidelijk is geworden dat ik zelf heb gekozen om;

  • Slachtoffer te zijn van het leven en van anderen
  • Dader en overtreder te zijn naar anderen
  • Te kiezen voor mezelf in plaats van te kiezen voor Wij Zijn

En bovenal dat slachtofferschap-daderschap een patroon is dat ik mag gaan loslaten om uiteindelijk tot meer Overgave te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s