4 mei – Loslaten, loslaten en loslaten

Geplaatst door

Vandaag post 53 van het Ascensiedagboek. Leuk dat je er weer bij bent!

Ik heb een kleine ontdekking gedaan in mijn eigen proces van de laatste weken, wat geldt voor iedereen. Ik dacht altijd dat de veranderingen in energie die doorkomt bij de ene persoon meestal uitte in fysieke symptomen, de ander op emotioneel vlak en weer de ander op mentaal vlak. En daar zal zeker wat voor te zeggen zijn, maar er klikt nu pas iets op zijn plek wat sommige spirituele leraren al een paar jaar tegen me aan kletsen (online). En dat is namelijk dat bij iedere verandering in bewustzijn alle lagere lichamen weer opnieuw uitgelijnd moeten worden. Het daagt me dus nu pas dat iedereen elke diepgaande bewustzijnsverandering op alle niveaus moet meemaken in welke intensiteit ook. Op mentaal vlak, op emotioneel vlak, op fysiek vlak. Niet dat je de ene keer alleen mentaal en fysieke symptomen hebt en de volgende keer alleen emoties verwerkt. Nee, je moet op alle niveaus volledig doorwerken om blijvende verandering door te maken. Voor mij is dat een totaal nieuwe manier van kijken.

En dus als ik zo even terugkijk naar mijn laatste paar weken dan heb ik eerst zo’n 3 weken geleden geworsteld met het loslaten van het mentale concept van afgescheidenheid, daarna kwam een periode van loslaten van emoties die gekoppeld waren aan die afgescheidenheid en deze week ben ik lekker ziek geworden om dichtheid rond dit thema uit mijn fysieke lichaam los te laten. Omdat ik meestal maar focus op een van mijn lagere lichamen tegelijkertijd is het nu eigenlijk pas de eerste keer dat ik het proces over de verschillende niveaus van mijn bewustzijn zie ontwikkelen. En het daagt mij dat iedereen zijn eigen proces heeft van loslaten op mentaal, emotioneel en lichamelijk vlak en dat al die processen door elkaar lopen. Vandaar dat er op dit moment in onze ontwikkeling maar weinig mensen zijn die precies hetzelfde doormaken als jij.

Misschien denk je nu, ‘dat wist je toch al lang’ maar nee, voor mij is dit een nieuwe manier van naar processen kijken. Niet langer als een geïsoleerd iets, maar eerder als een estafette waarbij het stokje overgegeven wordt naar andere delen van mij. Misschien heeft het loslaten van afgescheidenheid mij wel de ogen geopend om het zo te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s