26 april – Wazig en vergeetachtig

Geplaatst door

Je leest vandaag post 50 uit het Ascensiedagboek. Leuk dat je er weer bij bent.

Ik las vandaag een bericht van iemand uit Amerika dat in ons Ascensieproces Wazigheid de Nieuwe standaard is. En wat ben ik blij om van iemand anders te horen dat zij ook last heeft van een wazig hoofd, soms warrig of duf is, vergeetachtig is en dingen soms letterlijk niet meer op een rijtje kan zetten. Bovendien dat het blijkbaar bij het Ascensieproces hoort. En nu stop ik mijn eigen Ascensiesymptomen normaal niet echt onder stoelen en banken, maar meestal ben ik toch een beetje terughoudend met het delen van de effecten op mijn geestelijke gesteldheid ;-). Ziek zijn of moe zijn is tast mijn ego (wat er blijkbaar dus nog over is) minder aan dan te zeggen dat ik moeite heb met 10 plus 10 optellen. Dus bij deze mijn bekentenis. Ik heb zeker last van al die symptomen en rekenen en plannen kost mij heel veel inspanning.

Een deel in mij zegt gewoon dat ik die hersenen van mij moet trainen en alles weer tiptop in orde moet brengen. Want stel nou dat je het nodig hebt? Maar een groter deel van mij, een wijzer deel, weet ook dat als ik die linker hersenhelft weer ga trainen om dingen op te tellen, dat hij ook weer meer wil regelen en controleren in het leven. Hokjes en lijntjes dat is de linker hersenhelft. Maar de linker hersenhelft is ongelofelijk slecht in in het NU zijn, oordeelloos zijn, ontvangen en vrije creatie en dat is essentieel op dit moment in onze ontwikkeling.

Ook heb ik al eens horen zeggen dat wij expres vergeetachtig worden gemaakt zodat we kunnen leren in het Nu zijn en te vertrouwen op wat er op ons pad komt. Dat resoneert met mij als Waarheid. Dus ik vertrouw erop dat wanneer het nodig is ik alles zal weten en herinneren wat ik nodig heb. Daar zorgen mijn engelen en gidsen wel voor.

In de tussentijd is er Vertrouwen en Overgave en ‘Nee dank u, ik doe even niet mee met Rumikub’.

 

Ps. Voor alle lezers, deel vooral wat je wilt delen aan symptomen en ervaringen in de opmerkingen. Het is echt heel nuttig en prettig voor anderen om te weten dat ze niet alleen zijn in wat ze meemaken. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s