Wat is liefde? En hoe komen we daar?

Geplaatst door

Lieve lezers. Vandaag wil ik het graag hebben met jullie over het onderwerp liefde. Er worden al honderden jaren liedjes over geschreven, er is een miljoenenbusiness van filmproductie omheen gebouwd en er zijn honderden zo niet duizenden boeken per jaar over geschreven. Duidelijk is dus, dat heel veel mensen bezig zijn met het zoeken naar liefde. Het gevonden hebben, of gewoon heel veel geld verdienen met het concept liefde. En ik snap ze allemaal, want Liefde is sinds jaar en dag een onderwerp waar ook ik niet over uitgepraat/geschreven raak.

Nu is volgens mijn eigen ervaringen Liefde niet iets dat je vast kunt pakken, vast pinnen, of kunt vormen naar je eigen wensen. Tenminste niet de Liefde in zijn puurste vorm. Nee, Liefde is iets oneindig groots en moois dat je alleen maar kunt leren kennen door het te ervaren. Die ervaring kun je niet lenen van iemand anders, wel kan de ervaring van iemand anders dienen als richtingaanwijzer op jouw pad. Wat mij inmiddels wel duidelijk is, is dat er honderden ideeën en vormen van Liefde op aarde zijn en dat je ervaring van liefde zich uitdiept naar mate je verder bent in je spirituele ontwikkeling.

Liefde in zijn puurste vorm brengt je dichter bij God. Liefde in zijn meest verdraaide vorm brengt pijn en lijden. Daarom vandaag een kleine uiteenzetting over onvoorwaardelijke Liefde en voorwaardelijke Liefde zodat je het verschil zelf kunt zien en gaan ervaren.

Voorwaardelijke liefde: Hoe het mis gaat. 

Dat mensen graag Liefde willen ervaren is wel duidelijk. Volgens mij ligt geliefd willen zijn ten grondslag van alle behoeftes van de mens. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, in mijn ervaring is er niks mooier dan geliefd zijn! Maar daarin ligt gelijk wel waar het fout gaat in onze samenleving. We zijn vergeten dat we zelf Liefde zijn, dat ons Hart een oneindige bron van Liefde is die ons voorziet van alles wat we nodig hebben om een vervuld leven te leiden op aarde. Dat wij onszelf kunnen Liefhebben in eerste plaats. Maar omdat wij dat vergeten zijn gaan we de Liefde buiten onszelf zoeken. We plaatsen de Liefde buiten onszelf en we maken van Liefde een behoefte. En daarmee wordt de kiem gelegd voor voorwaardelijke Liefde.

Omdat wij Liefde buiten onszelf zoeken betekent dat automatisch dat wij de behoefte aan Liefde projecteren op mensen, situaties en dingen buiten ons. Wij gaan er vanuit dat zij ons de Liefde kunnen geven die we nodig hebben. En de ander is in essentie ook Liefde, net zoals jij, alleen is er een probleem. Omdat iedereen vergeten is dat we zelf een oneindige bron van Liefde in ons hebben, kunnen we zelf de Liefde niet meer zomaar oproepen. Liefde is daarom in beperkte voorraad, het is een luxe middel. Liefde die gegeven of verkregen is, moet dus ook weer in gelijke mate terugkomen, anders ervaart de ander dat vroeg of laat als tekort. En daarmee vervalt Liefde, van oneindige schoonheid en vervulling, tot een ruilmiddel. Een handelsmiddel, net zoals als geld dat is. We maken van iets heiligs, iets dat onze eigen kleine menselijke wil dient.

Liefde wordt voorwaardelijk en dat betekent dat je het maar onder een aantal voorwaarden kunt krijgen. Kijk maar eens wat we doen om het te verkrijgen.

We passen ons aan

We laten over ons heen lopen

We doen ons anders voor dan we zijn

We willen erbij horen

We verzorgen en overstelpen

We liegen en bedriegen

We manipuleren

We marchanderen

We ruziën

We eisen en zeuren

We doen zielig

We dwingen liefde af

We kopen liefde

We verheerlijken liefde

We negeren

We oordelen

We controleren

We domineren

We doen alsof we het niet nodig hebben

We vervullen onszelf met vervangers (verslavingen)

En ik kan nog wel even doorgaan met deze lijst. Maar dat is niet het punt. We doen kortom, alles om de Liefde te bemachtigen en te behouden. We doen onszelf en de ander daarmee geweld aan en dat brengt pijn en leiden. Dat brengt voorwaardelijkheid in alle relaties tussen mensen. Want je zou kunnen zeggen, bijna alle interacties zijn erop gericht om Liefde te verkrijgen van de ander. Direct of indirect. We kennen het allemaal en we hebben het allemaal geleefd. Maar gelukkig staan we aan de vooravond van een andere manier van samenleven. Een samenleving waar Liefde onvoorwaardelijk is.

De terugkeer naar het paradijs

Ik heb het voorrecht gehad om onvoorwaardelijke liefde mogen ervaren voor een aantal maanden in 2016 tijdens mijn hartopening. En sindsdien kan ik met wat werk (meditatie bijvoorbeeld) terugkomen bij dat gevoel van onvoorwaardelijke liefde. De golf van liefde die vanuit je hart stroomt. Dichter bij de liefde van God ben ik nooit geweest, niet vanuit mijzelf tenminste. En ik weet dat wij daar met zijn allen naartoe gaan als mensheid. Naar een wereldwijde hartopening. Hoe kijk ik daarnaar uit! Want er zijn zoveel mensen die geen idee hebben waar je het over hebt als je spreekt over pure Liefde. De ervaring van diepte en puurheid van Liefde is namelijk gekoppeld aan het eigen niveau van bewustzijnsontwikkeling. Voor de een is het hard werken om te verkrijgen, voor mij is het een staat van Zijn. Maar wanneer wij de hartopening hebben ervaren, dan zullen er miljoenen mensen zijn die hierover kunnen meepraten. Hoe fijn zou dat zijn!

Maar even terug naar onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde is liefde hebben voor de ander of het leven, zonder daarvoor iets terug te willen. Jouw Liefde is namelijk een oneindige stroom vanuit de allerhoogste bron van Liefde, de Moeder/Vader/Een, en kan daarom nooit tekort schieten. Beter nog de Liefde die je onvoorwaardelijk geeft is een vreugde op zich, dat je het mag geven en verspreiden. Je geeft namelijk de Liefde van God, van jouw diepste essentie, door. Dat is jouw meest heilige missie, toevertrouwd aan jou door God. Onvoorwaardelijke Liefde is de Liefde die de ander geheel laat zijn wie hij is, zonder iets aan de ander te willen veranderen. De Liefde die de goddelijke perfectie ziet van de ander. Dat wil niet zeggen dat je de daden van de ander altijd goedkeurt, dat staat er helemaal los van, maar dat wil zeggen dat je ziet dat de ander ook een kind van God is. En daarom geliefd is in al de Schepping. Niemand is hier per ongeluk en alle leven is geliefd door God. En daarom, als jij het kanaal mag zijn voor Goddelijke Liefde, ervaar jij diezelfde Liefde voor alles om je heen.

Moet je je voorstellen hoe mooi onze samenleving is als iedereen oneindig Liefde doorgeeft aan elkaar en die overvloed van Liefde de basis is voor alle interactie. Dan is ons werk gedaan. En zijn we in de paradijselijke Nieuwe Aarde.

Hoe komen we daar?

Nu kan ik dat allemaal mooi schrijven, maar totdat we hier allemaal zijn is er wat werk aan de winkel. Hoewel veel mensen het proberen zijn er namelijk geen shortcuts naar het verspreiden van onvoorwaardelijke Liefde op aarde. Je kunt niet onvoorwaardelijke Liefde gewoon gaan putten en geven aan anderen. Ten minste niet langdurig. Velen proberen dat, ook in spirituele kringen, maar merken dan alsnog dat ze dit niet kunnen volhouden. Ze putten zichzelf uit. De enige goede manier om te komen tot een staat van onvoorwaardelijke Liefde voor het Leven, is onvoorwaardelijke Liefde voor zelf opbouwen. Wanneer je onvoorwaardelijke Liefde hebt voor zelf, en dat wil zeggen alle aspecten van zelf, en dit ook vast kunt houden als staat van zijn dan kun je dit door gaan geven naar anderen. Niet eerder.

De stroom van Goddelijke Liefde is namelijk als volgt zoals de Universele Wet aangeeft

Zo boven (hemel)

Zo beneden (aarde)

Zo vanbinnen (in jouw hart)

Zo buiten (naar de wereld)

Vanaf God stroomt dus de Liefde door jou heen, door de poort van je hart, en kan daardoor jou vervullen en naar de buitenwereld stromen. Dit is de sterkste stroom die er is en ook hoe alle leven is ontworpen. Je ontvangt van God en straalt uit naar de wereld. Dan snap je misschien ook wel waarom het zoveel moeite kost om Liefde te krijgen van de ander, we werken tegen onze eigen natuurlijke stroom in! Als je Goddelijke Liefde wilt ervaren op deze manier kun je jezelf beschikbaar stellen als kanaal van Liefde. Dat doe je door simpelweg alles dat tussen jou en pure Liefde instaat los te laten. Dat is ongelofelijk simpel en soms ongelofelijk moeilijk. Hiervoor moet je alle oordelen over zelf (en de ander, want wat je oordeelt over de ander veroordeel je in jezelf) loslaten en helen. Moet je jezelf vergeven van alles wat je niet goed hebt gedaan in je leven. Moet je alle schuld, schaamte en onwaardigheid loslaten. Moet je alle geloof in dat je niet goed bent in essentie en dat je de Liefde niet waard bent loslaten. Moet je leren houden van alle aspecten van zelf, ook jouw ‘negatieve kanten’. Het is vergeven en loslaten van alles wat geen Liefde is in jou en jezelf heel maken. Ga er maar aan staan, maar wat je er voor terugkrijgt is onbetaalbaar.

En nu schrijf ik wel ‘moet’. Maar je moet niks. Het is aan jou of en wanneer je je werk doet. Wat je wel mag weten is dat ieder klein stapje dat je neemt in bovengenoemde grote schoonmaak in jezelf jou dichter brengt bij de onvoorwaardelijke liefde in je hart. Want voor iedere stap die jij doet, komt de hemel 10 stappen naar jou toe. Dat is de afspraak, alleen jij moet de intentie en de wil hebben om te helen en Liefde te zijn.

Dus begin gewoon met lopen en voor je het weet ben je thuis. In oneindige Liefde. En er zijn meer dan genoeg mensen die met je mee lopen. Ik zie je onderweg!

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s