20 april – Schrijven als impressie

Geplaatst door

Je leest vandaag post 48 uit het Ascensiedagboek. Leuk dat je er weer bij bent!

Schrijven heb ik altijd graag gedaan. En schrijven over bewustzijn en spiritualiteit dat spant de kroon! Dat neemt echter niet weg dat ontwikkelingen bij mijzelf deze dagen zo snel gaan dat ik er niet altijd over kan schrijven. Veel van wat ik doormaak, en veel van wat jij doormaakt, in het ascensieproces gebeurt namelijk achter de schermen en onbewust. Het gebeurt ’s nachts of in de delen van de je multidimensionele lichaam waar je niet met je bewustzijn bent terwijl je met de dagelijkse bezigheden aan de gang bent. Daarnaast gebeurt er met mijn lineair denken en mijn tijdsbesef ook zoveel dat ik niet altijd van a tot z kan opschrijven wat er nu allemaal speelt in mij en rond mij.

Processen in bewustzijnsontwikkeling vanuit de 3e dimensie hebben altijd een logische opbouw gehad, met een begin en een einde en een aantal stappen die ik vaak wel enigzins kon voorzien. Of achteraf duidelijk kon doorzien. Bijvoorbeeld je wordt getriggerd door iets, je gaat onderzoeken, je gaat voelen, en je laat los. Dat kon ik dan netjes voor jullie in de loop van een paar weken in een artikel vermelden met een paar mooie tips erbij over hoe je ermee om kunt gaan als je het zelf doorleeft. Maar zoals je misschien gemerkt hebt, ik krijg van die mooie lineaire artikelen met een opbouw en een a tot z nauwelijks nog uit mijn handen. Dat voelt als een vrijwel gedane zaak voor mij.

Aan de ene kant vind ik dat een beetje jammer, want ik kon altijd zo goed analyseren en daar iets bruikbaars van maken op vlak van bewustzijn. Maar aan de andere kant laat dit weer zien dat ik ook wat schrijven betreft niet meer thuis ben in de derde dimensie en door mag gaan.. Waar ik nu ben. Mag ik al zeggen de vijfde dimensie? In ieder geval een heel eind op weg. Waar ik nu ben, is alles nieuw en toch vertrouwd, alle processen en diepe ontwikkelingen gebeuren simpelweg in het Nu. Wanneer ik volledig met mijn Bewustzijn aanwezig ben in het moment is er geen tijd en geen proces. Manifestatie en verandering is onmiddelijk. Prachtig toch?

Bovendien, waar ik de laatste jaren zo hard gewerkt heb om mijn bewustzijn te ontwikkelen, is het nu net alsof ik een bal over de top van de berg heb geduwd en de dingen nu simpelweg vanzelf gaan ontvouwen. Ik leef mijn Ascensieproces. Ik leef mijn leven. En wat zich aandient om te helen dat komt vanzelf. De druk is weg, de drang is weg. En dat is ook logisch. Want druk en drang is iets vanuit een wereld met toekomst en verleden, iets waar je naartoe moet. De 3e dimensie. Maar als je eenmaal aangekomen bent, dan is er niks waar je naartoe moet. Of, als er niks is waar je meer naartoe moet, dan ben je aangekomen. Allebei even waar.

Maar af en toe worstel ik met de gedachte hoe ik jullie in hemelsnaam kan duidelijk maken hoe dat is. Vandaar dat dit dagboek meer uit losse ervaringen bestaat waardoor je misschien in de energie kan meevoelen hoe dat is. In de hoop dat je zegt, of een keer gaat zeggen, ‘Ja! ik weet waar ze het over heeft. Ik ben Hier, ik ben Nu, ik ben Thuis’.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s