13 april – de schatkist

Geplaatst door

Je leest vandaag de 43e post uit het Ascensiedagboek. Leuk dat je er weer bij bent.

Omdat ik morgen een workshop Zielskwaliteiten geef ben ik vandaag nog bezig met de laatste puntjes op de i te zetten voor morgen. En in het specifiek ben ik nog eens de lijst aan het nalopen met Zielskwaliteiten die ik als voorbeelden aandraag in de workshop.

Misschien dat het voor een willekeurige andere persoon niet zoveel voorstelt die lijst. Maar voor mij is het een enorme schatkist met de mooiste voorwerpen. Liefde, vrede, Overvloed en Vreugde, Zuiverheid en Dankbaarheid. Ga zo maar door. En het mooie is, dat ze allemaal te vinden zijn in jou. In mij. In ons allemaal. Bijpassend komt bij mij het volgende verhaal op. Waarvan ik de betekenis inmiddels heel goed begrijp.

Een bedelaar zat al dertig jaar aan de kant van een weg. Op een dag kwam er een vreemdeling voorbij. ‘Hebt u wat geld voor me?’ vroeg de bedelaar, terwijl hij mechanisch zijn oude honkbalpet ophield. ‘Ik kan je niets geven’, zei de vreemdeling. Toen vroeg hij: ‘Waar zit je eigenlijk op?’. ‘Niets bijzonders’, zei de bedelaar, ‘Het is gewoon een oude kist. Ik zit er al op zo lang ik me kan herinneren’. ‘Heb je er wel eens in gekeken?’ vroeg de vreemdeling. ‘Nee, zei de bedelaar, ‘waarom zou ik? Er zit niets in’. ‘Neem eens een kijkje’, zei de vreemdeling met enige nadruk. De bedelaar slaagde erin het deksel open te wrikken. Hij was stomverbaasd, vol ongeloof en heel opgetogen toen hij zag dat de kist vol zat met goud. Bron: Eckhart Tolle, De Kracht van het Nu.

Heb jij je schatkist al opengemaakt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s