6 april – bypass

Geplaatst door

Je leest vandaag post 38 van het Ascensiedagboek. Leuk om je hier weer tegen te komen!

Het valt me op hoe de laatste weken mijn denkende geest veel meer geïntegreerd is in mijn hartbewustzijn dan ooit. Er is sinds ik op mijn spirituele pad ben gekomen namelijk altijd een soort van tweedeling geweest, of een afsplitsing, tussen wat ik in mijn hart ervaar en wat ik in mijn hoofd weet.

Vanuit mijn hart kon ik ervaringen meemaken op spiritueel gebied en mijn hoofd ging dan analyseren wat er gebeurd is en waarom. En wat we daarvan konden leren en hoe we die ervaring weer konden oproepen. Daar schreef ik dan ook artikelen over. De ervaringen kwamen echter altijd binnen op gevoelsniveau en moesten dan naar de hersenen gestuurd worden. Mijn denkende geest in actieve stand blokkeerde namelijk meestal in redelijke mate mijn spirituele ervaringen, dus moest ik methodes toedienen om mijn geest af te leiden of tot rust te brengen. Bijvoorbeeld door ademhaling, meditatie en door mijn focus te verleggen. Analyseren van ervaringen en verbinding ging dus wel, maar het toelaten was lastig. Nu, sinds de laatste weken, is mijn mentale lichaam meer geïntegreerd geworden met al mijn andere lichamen.

Een duidelijk voorbeeld van hoe dit is veranderd is in mijn contact met mijn Hoger Zelf. Ik wil zeggen ‘iedere avond’, maar dat is niet zo, de meeste avonden zit ik tussen 21:00 en 21:30 in contact met mijn Hoger Zelf, mijn engelen en gidsen.. Tot een maand geleden moest ik altijd eerst mijn gedachten tot rust brengen en mijn focus zacht maken, anders zou mijn geest iedere inspiratie die binnenkwam gelijk afstoten vanuit gespannenheid. Er was zogezegd een bypass nodig van mijn kruinchakra, waardoor de informatie binnenkomt, naar mijn hart waarbij mijn denkende geest omzeild werd. En hoe is dat veranderd in korte tijd!

Deze dagen is contact binnen een paar seconden gelegd, zonder moeite of inspanning. Wat een verschil met een half jaar geleden, toen dit contact leggen als een enorme inspanning voelde. Het maakt inmiddels ook niet meer uit waar ik mijn focus heb in mijn lichaam om contact te maken met mijn Hoger Zelf. Vanuit mijn hart of hoofd maakt geen verschil. Vanuit mijn tenen heb ik nog niet geprobeerd ;-).

Zoals mijn Hoger Zelf aangeeft bij de vraag ‘Waar moet ik focussen bij contact?’

Het maakt niet uit

Ik ben hier (hart)

Ik ben hier (hoofd)

Ik ben overal (in jou)

Ik ben jou

 

Ps. Als je denkt ‘contact met je Hoger Zelf is voorbehouden aan bijzondere mensen’. Dat is het niet. Of eigenlijk iedereen is bijzonder. Iedereen heeft een Hoger Zelf, engelen en gidsen die heel graag contact met je maken. Beter gezegd, ze doen het waarschijnlijk al, het is alleen aan jou om je er bewust van te worden. Dus ga ook eens zitten en maak contact.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s