28 maart – Oud of nieuw?

Geplaatst door

Ik sta op die grote mooie vlakte waar oneindig veel licht en liefde te vinden is. Een blank canvas. Ik heb er zin in! Ik trek mijn rugzak open en pak het eerste voorwerp dat bovenin de tas zit. Een hamer. En daarmee ga ik aan de slag. Maar al gauw kom ik erachter dat er niks is om aan te hameren op deze plek. Alles is volmaakt. De hamer belandt op de grond. Ik trek mijn schouders op en ga gewoon verder. Ik reik dieper in de tas en pak mijn zaag. Want zagen heb ik altijd gekund. Maar gaande weg, in het rond kijkend, kom ik erachter dat er hier niks is om aan te zagen. Ik kijk vertwijfeld naar mijn zaag en gooi hem over mijn schouder.

Nog dieper in mijn tas reikend vind ik mijn bijl. Een hele botte bijl en ik sta al klaar om van alles te klieven. Maar er is hier niks om te klieven. De bijl gooi ik met grote kracht en niet een klein beetje frustratie van me af. Het ene na het andere voorwerp gaat achter de anderen aan. En zo begint zich om mij heen een klein tafereel te ontvouwen van afgedankt gereedschap.

Ik schud mijn tas leeg. Niks zit er meer in. De tas gaat ook achter de rest van de zooi aan. Er is zelfs geen steen om tegenaan te schoppen. Als laatste poging schud ik nog vertwijfeld mijn vuist naar dat prachtig liefdevolle canvas en wens dat ik het zou begrijpen..

Uiteindelijk hef ik mijn handen op naar de lucht en roep ‘Als niet zo. Hoe dan wel?!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s