22 maart – Emoties verwerken 2.0

Geplaatst door

Je leest vandaag de 27e post uit mijn Ascensiedagboek. De voorjaars- equinox heeft voor mij aardig wat stof doen opwaaien om te verwerken. Ik hoop dat jij de laatste dagen goed bent doorgekomen!

Wat ik geleerd heb de laatste dagen is dat ik mijn methode van emoties verwerken moet bijstellen. Waar ik een paar maanden geleden nog alle tijd kon nemen om één emotie te onderzoeken, te doorvoelen en bekijken, zijn diezelfde emoties door alle intense energieën nu net vallende domino’s. Ze staan te springen om allemaal achter elkaar gezien te worden. De een na de ander. Maandag en dinsdag zorgde dit ervoor dat ik me een beetje overweldigd voelde. Ik wist niet waar ik moest beginnen met al die emoties door elkaar. En om voor iedere emotie helemaal naar de bodem te graven, dat leek me een onmogelijke taak. Maar vandaag heb ik uitgevonden wat passend is.

Ik ben gaan zitten en heb de emoties één voor één door me heen laten stromen en benoemd, liefde gegeven, losgelaten en vervangen door liefde. En dan de volgende, de volgende en dan nog een volgende. Hopeloosheid – verslagenheid – waardeloosheid – zelfspot – zelfhaat – eenzaamheid – verlatenheid en ga zo maar door. Per emotie duurde dit misschien 10 seconden. Totdat het op was.. Dat lijkt misschien niks nieuws, maar waar ik vroeger diep naar de emoties moest graven om ze los te laten is dat met de nieuwe energieën niet meer nodig. Al deze emoties lijken meer dan ooit simpelweg luchtbelletjes die vanzelf omhoog zweven om gezien te worden.

En nu ik doorheb hoe dat werkt kan ik lekker mijn schop in de schuur laten en simpelweg toelaten. Wat een verschil.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s