Onze Wereldwijde Hartopening: Ervaringen en Symptomen

Geplaatst door

Kan het zijn dat jij op dit moment een Hartopening meemaakt? Dat is heel goed mogelijk als je voor jou ongekend diepe ervaringen van Liefde en Vrede ervaart. Naast het ervaren van Liefde en Vrede komen er tijdens een Hartopening veel verschillende ervaringen en symptomen langs in je lagere lichamen. In dit vervolgartikel vertel ik je wat meer over mijn eigen ervaring van een Hartopening een paar jaar geleden en welke symptomen je kan verwachten. Daarnaast geef ik je ook wat tips hoe je met je Hartopening om kan gaan.

Ben je onbekend met het principe van een Hartopening en waarom wij momenteel een Wereldwijde Hartopening ervaren, dan kun je daarover meer lezen in mijn vorige artikel: ‘Onze Wereldwijde Hartopening: Een gift van de Moeder’.

Het is belangrijk om iets meer te weten over het ervaren van een Hartopening, omdat dit ook fysiek/emotioneel/mentale symptomen geeft die je kunnen laten schrikken als je niet weet wat je overkomt. Die ervaringen zijn uniek per persoon. Ik beschrijf hier daarom voor jullie een aantal ervaringen van mijn eigen Hartopening in begin 2016, zodat je in ieder geval een referentiekader hebt. De ervaring van mijn Hartopening was bij mij gedurende minstens een maand heel sterk en zwakte daarna wat af:

Zielsniveau – De sterkste ervaringen voor mij waren Liefde, Vrede en Verbinding. Centraal stond het ervaren van een groot gevoel van Liefde. Een golf van Liefde voor mezelf en alle levende wezens die ik tegenkwam. Deze was zo sterk en puur dat ik geen enkel gevoel van lagere emoties (haat of boosheid) of oordelen voor mezelf of anderen kon vinden. Ik was zo verbonden met alles om me heen dat ik zelfs voor de kleinste insecten liefde voelde. Ik wist door mijn hartopening dat ik Een was met Alles in de Schepping. Dit gaf een diepe realisatie van Verbinding in mij. Daarnaast leerde ik Stilte en Vrede kennen vanuit mijn Hart. Ik heb soms uren lang op een bankje buiten gezeten in een staat van Vrede en Verbinding met alles om me heen. Elk moment kon ik Vrede voelen en alles wat ik deed was met liefde en zonder haast. Daarnaast ervoer ik in die tijd het loslaten van Ego- concepten van Zelf. Ik werd bewust dat ik niet mijn ervaringen of mijn lichaam ben, maar een oneindig bewustzijn, oneindige Liefde. Vooral de diepte van de Liefde en Vrede die ik ervoer was overduidelijk, deze is bovenmenselijk. Van God. Sindsdien weet ik wat Vrede is, de Vrede die alle verstand te boven gaat (Filippenzen 4: 6-7. The peace of God, that passeth all understanding).

Mentaal niveau – Ik heb in die tijd lange periodes van Geen gedachten ervaren. Mijn geest was vaak verzonken in een bepaalde stilte en rust. Mijn Hart kon leiden en mijn geest was enkel gereedschap. Ik wist dat ik bestond, ook al had ik geen gedachten. Ik was de Stilte tussen de gedachten. Ik was de Observator van mijn gedachten, van mijn leven. Ik had geen ervaringen meer van piekeren of onnodige gedachten. Gedachten die langskomen waren Liefdevol. Veelal nam ik niet de moeite om een gedachte te achtervolgen om te kijken waar hij naartoe leidt. Daar had ik geen behoefte naar. Ook had ik een sterke concentratie en focus bij iedere dagelijkse taak, zonder dat mijn geest afdwaalde naar andere dingen. Wat nu, een paar jaar later, nog steeds blijft is dat ik nog steeds zeker de helft minder gedachten heb dan voorafgaande mijn Hartopening. Er is meer stilte tussen mijn Denken.

Emotioneel niveau – Tijdens mijn hartopening heb ik een groot gevoel van Liefde, Vrede en Stilte ervaren. Maar er waren ook momenten in die weken dat er angsten en verdriet omhoog kwamen. Door de Liefde en het Licht van je ziel wordt namelijk pijn en angst omhoog gebracht voor heling en genezing. Ik had soms enge dromen en heb een aantal keren zeer sterke angsten, hyperventilatie en paniekaanvallen ervaren. Deze hadden geen fysieke oorzaak. Oftewel, het proces is Veilig en ik was Veilig, maar er waren angsten die zonder reden getriggerd werden in mij. Het is goed mogelijk dat je zelf ook momenten met angst, verdriet of sterke emoties ervaart. Dat kan heel sterk en echt voelen en je kunt zelfs dus reageren met paniek als je hier gevoelig voor bent. Weet in ieder geval dat je veilig bent en je kunt hierbij altijd steun en begeleiding zoeken.

Fysiek niveau – Ik voelde mijn Hartopening al een aantal weken aankomen door een steeds groter gevoel van spanning in mijn borstkas. Die spanning gaf aan dat mijn hartchakra aan het groeien was en je spieren in je fysieke borstkas kunnen daardoor verkrampen. Voor mij was dit niet pijnlijk, maar eerder een aanwijzing dat er activiteit was in mijn Hartgebied. Op het moment van mijn Hartopening voelde het alsof er een grote stroom Liefde uit mijn hart stroomde. Dat voelde echt als een explosie, behalve dat het niet pijnlijk was. Het is zeer waarschijnlijk dat de meeste mensen dus bepaalde fysieke gewaarwordingen rond het hart gaan ervaren, als een gevoel van explosie of implosie en daarna een stroom van energie (liefde). Buitenom dat heb ik in die weken meerdere fysieke symptomen ervaren, zoals; spierspasmen wanneer je in bed ligt of ontspant, het gevoel alsof er mieren over je huid lopen (dit is energiebeweging, maar je lichaam registreert dat als prikkelend of tintelend gevoel), vrijwel gelijk in slaap vallen en als een blok slapen (je lichaam moet wennen aan de hoeveelheid energie die doorkomt), veel energie hebben overdag, het ervaren van energiebeweging als je in bed ligt (bijvoorbeeld een groot gevoel van warmte dat langs je ruggegraat of ledematen beweegt). Ook heb ik meerdere malen opvliegers ervaren (het was geen overgang, ik was net 27). Daarnaast het ervaren van stijfheid in je rug en soms pijnscheuten in bepaalde gewrichten. Deze gingen vanzelf weer over.

Externe symptomen – In mijn geval was mijn Hartopening zo sterk dat ik niet alle liefde (energie) die doorkwam kon Aarden. Dat heeft tot gevolg dat de energie naar de omgeving gaat in een sterk elektrisch veld. Dus merkte ik dat elektrische apparatuur ging reageren op mijn aanwezigheid. Bijvoorbeeld lampen gingen knipperen, pin automaten in een aantal winkels achter elkaar deden het niet bij mij, mijn laptop gaf storingen. Dit kan jou ook overkomen en geeft aan dat je iets meer aardingsoefeningen moet doen om energie af te voeren. Gezien wij wereldwijd tegelijkertijd onze hartopening gaan ervaren kan het elektrisch veld dat wij uitstralen op dat moment zorgen voor grote elektrische storingen wereldwijd. Dus mogelijk zullen elektrische apparatuur tijdelijk niet functioneren.

Let op. Ik ben geen dokter en geef geen medisch advies in dit artikel. De symptomen van een Hartopening kunnen lijken op de symptomen van een Hartaanval. Met name wanneer je krampen ervaart in het borstgebied. Dus als je twijfelt ga dan altijd naar een Huisarts om je te laten controleren. 

Hoe ga ik hiermee om?

Al de omschreven symptomen kun je dus mogelijk zelf ervaren. En vooral de spanning en gevoel van expansie rond je hartgebied, ga je waarschijnlijk in een of andere vorm meemaken. De kern van mijn boodschap in deze is, Je bent Veilig. Er is niks wat je kan overkomen, God wil het zo dat wij dit ervaren. Het doel hiervan is enkel dat jij meer Liefde kan gaan belichamen. Enkele tips van mij om het proces goed te laten verlopen zijn:

  • Op nummer één staat diep blijven ademen tijdens het proces. Diep ademen zorgt dat je spanning die je eventueel hebt tijdens het proces makkelijker loslaat, zorgt dat de energie gemakkelijker door je lichaam stroomt en aardt.
  • Geniet vooral van je Hartopening. Het is bijzonder dat je zo’n diepte van Liefde mag ervaren in je leven. Koester het en geef je eraan over. Het is Veilig.
  • Zorg goed voor jezelf, dus als je heel moe bent of je ervaart andere symptomen (duizeligheid kan bijvoorbeeld ook), doe rustig aan op het werk of blijf thuis. Zorg dat je genoeg slaapt, gezond eet met veel fruit en groente en drink veel water om energie door te voeren. Is het zomer, loop dan op blote voeten voor aarding.
  • Als je moeite hebt met het proces of de emoties die omhoog komen, of je maakt je zorgen, kun je altijd op zoek gaan naar spirituele begeleiding, of mensen die al eerder een Hartopening hebben meegemaakt. Of deel je proces met anderen in je omgeving, we maken dit allemaal mee.

Tot slot

Ik hoop dat dit artikel je geruststelt in je ervaring en je helpt om er met Liefde en Vreugde doorheen te gaan. Je bent welkom in mijn praktijk mocht je begeleiding zoeken bij je Hartopening. Verder kun je mij ook altijd mailen voor  vragen.

Jij bent Liefde ∞ God is liefde

 

Ps. Heb je zelf al ervaringen van je Hart opening, wil je dan je persoonlijke ervaringen en symptomen delen als opmerking? Dan hebben we een breder referentiekader voor ieder de dit leest.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s