1 maart – Zitten en Zijn

Geplaatst door

Je leest vandaag de 17e post uit mijn Ascensiedagboek. Leuk dat je er bij bent!

Vanochtend zat ik klaar voor mijn dagelijkse meditatie toen ik merkte dat er iets anders was dan normaal. Wat ik meestal doe is mijn meditatie beginnen met bescherming vragen voor de dag, mijn intenties voor creatie uitspreken, contact maken met het licht in mezelf en daarna dat licht gebruiken voor mezelf en de wereld. Ik stuur licht waar het maar nodig is op dat moment. Eigenlijk ben ik in mijn meditaties dus aardig druk bezig en dat is ook niet gek want de wereld heeft op dit moment in zijn overgangsfase heel wat licht nodig. Maar toch, het is heel anders dan de meditaties die ik deed een paar jaar terug, waarin ik een paar uur lang alleen maar zat te Zijn.

Die meditaties waarin ik zo diep verzonken was in Zijn dat ik eigenlijk niks anders wilde, zijn het laatste halfjaar geleidelijk overgegaan in meditaties met een doel en een wens voor mezelf en de wereld. Als ik kijk naar die geleidelijke ontwikkeling in mijn meditaties over de laatste paar jaar, dan zie ik een verband met het opkomen van het Goddelijke Vrouwelijke en de opkomst van het Goddelijke Mannelijke in de wereld. Het Goddelijke Vrouwelijke is de laatste jaren heel prominent aanwezig geweest voor transformatie bij ons allen. Mijn meditaties hadden onder invloed van het Vrouwelijke principe alleen maar het doel om op te gaan in Zijn, verbonden met heel de schepping. Het Goddelijke Mannelijke principe heeft echter de laatste maanden steeds meer invloed op ons mensen. En deze vraagt dat wij onze liefde en licht ook inzetten om de wereld te veranderen. Dus zijn mijn meditaties steeds meer doelgericht geworden.

Maar vanochtend voelde doelgerichtheid totaal niet passend, beter nog het was alsof ik niks uit mijn mond kreeg en alleen maar kon zakken in wat is. Ik vermoed dat de Almoeder hier een handje in heeft gehad. Dus heb ik gewoon een halfuurtje zitten Zijn. Als herinnering aan het Goddelijke Vrouwelijke dat tussen alle creëren en spannende nieuwe dingen door altijd voor ons beschikbaar is. Dank je wel Moeder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s