28 feb – liefde als brandstof

Geplaatst door

Je leest vandaag de 16e post uit mijn Ascensiedagboek.

Sinds ik gisteren heb geschreven over het openen van mijn hartchakra in de zon, merk ik dat ik steeds lichtjes in mijn achterhoofd aan het nadenken ben over het thema uitstralend zijn. Wanneer ben ik uitstralend? En wanneer ben ik het niet? En hoe doet de zon dat, altijd uitstralend zijn zonder aflaten?

Ja, dat vind ik een goede vraag. Hoe is de zon continu uitstralend? Ik weet dat ik namelijk uitstralend ben wanneer ik uitgerust ben, wanneer het mooi weer is, wanneer ik goed voor mezelf zorg enzovoorts. Kortom wanneer ik genoeg brandstof heb verzameld. Maar ik weet ook dat ik niet continu uitstralend ben, zeker niet wanneer ik druk ben met Doen in plaats van Zijn. Uitstralend Zijn lukt me wel, maar uitstralend Doen is iets wat ik moet oefenen. Ik heb namelijk het idee dat bij dingen Doen de brandstof altijd op lijkt te raken op den duur. Ik kon me tot vanmiddag ook niet echt voorstellen dat ik ook maar iets consequent vanuit mijn stralende zelf kon Doen. En toen viel mijn kwartje. Ik weet het!

Er is één ding wat ik altijd kan Doen vanuit mijn uitstralende zelf. En dat is schrijven. Schrijven helpt mij uitstralend zijn en mocht ik me niet stralend voelen, dan helpt schrijven mij binnen de kortste keren in een flow van creatie komen. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit een moment heb gehad waarin ik geen brandstof had om te schrijven. En dat is heel interessant. Want betekent dit dat ik een oneindige voorraad van energie heb gevonden? Volgens mij wel.

Er wordt gezegd dat als je liefde hebt voor wat je Doet, dit jou energie geeft. En zo is het ook met schrijven. En die liefde wil ik langzaam uitbreiden naar alles in mijn leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s