23 feb – Geleende energie

Geplaatst door

Je leest vandaag de 14 post uit mijn Ascensiedagboek. Dit weekend ben ik er niet, dus jullie horen na het weekend weer van mij.

Ik merkte vanochtend dat ik aan het malen was over een onderwerp, waar ik tot een week geleden helemaal niet mee zat. Als reactie op dat malen ben ik druk bezig gegaan met op verschillende manieren de energie die rond dat onderwerp hangt te gaan transmuteren, te veranderen, te helen, te negeren ;-), te relativeren, te bekijken en liefde te sturen en wat je ook maar kan bedenken. Wat je ook maar kan bedenken om er vanaf te komen. Want ik heb geen behoefte aan de onrustige energie die om het onderwerp heen hangt. Maar ik merkte ook dat geen van al die methoden erg effectief was en dat het onderwerp nog steeds aanwezig was. En nu ik even op de bank zit, bedenk ik me pas wat er niet klopt aan dit plaatje.

Simpelweg, de energie en het verhaal wat eraan vast zit is niet van mij. Het is feitelijk geleende energie die anderen vasthouden en onbewust als realiteit aanbieden wanneer ik met ze in contact kom. En ik heb ergens deze week het verhaal aangenomen en de energie die daarbij hangt. Terwijl ik eigenlijk had kunnen zeggen ‘Nee dank je wel. Dit is niet mijn waarheid’. Maar ik had op dat moment niet door dat ik negatieve energie aannam. Meestal wordt een verhaal (bijvoorbeeld een advies of een idee) namelijk met goede bedoelingen aangeboden, maar is de persoon zich onbewust dat het verhaal op angst gebaseerd is. Dan krijg je negatieve energie, met goede bedoelingen. Dus dat is goed opletten. Wat in dit geval goed helpt voor mij is mezelf af te vragen ‘Is dit van mij?’ (is deze energie van mij). Zo ja, dan voel je dat gelijk en is er werk aan de winkel. Zo nee, dan kan je de energie met liefde wegsturen.

En nu ik me besef dat de energie niet van mij is, kan ik het verhaal en het thema ook gelijk loslaten. De lucht is weer opgeklaard.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s