16 feb – Waarheid voor mij.

Geplaatst door

Je leest vandaag alweer de 8e post van mijn Ascensiedagboek.

Weet je wat zo mooi was aan vandaag? Je zou kunnen zeggen; de zon en de wolken, het gras en de bomen. De wandeling die ik heb gemaakt met mijn moeder in de polder. De vogels die zongen en nu hun laatste liedje doen voordat de zon onder gaat. Ja, die dingen zijn zeker heel mooi. Maar wat het mooiste is voor mij vandaag is dat Ik er Ben met een open Hart om al dat moois binnen te laten. Maandag had ik nog in een gat in de grond kunnen verdwijnen, maar ook toen was het prachtig weer.

Mensen hebben de neiging om te zeggen; ‘Ik voel me zo fijn, het zal wel aan het weer liggen’. Of ‘Het was ook zo’n leuk feestje gisteren’. Of zelfs ‘Misschien komt het wel door astrologische invloeden?’. En hoewel ik het er soms mee eens ben, ik ben de eerste om te zeggen dat ik me slecht voel omdat het weer volle maan is ;-). Toch voelt op deze manier verklaren waar je gevoel vandaan komt een beetje als omgekeerd leven. Als achterstevoren op je paard door het leven gaan. Je zoekt buiten je verklaringen voor wat binnenin je gebeurt en je vergeet dat jij aan het stuur zit van je leven. Dat noem ik van buiten- naar- binnen leven.

Het enige wat is veranderd deze week is hoe ik alles ervaar, hoe ik open sta voor alle mooie dingen. Zo leef ik van binnen- naar- buiten en dat voelt als Waarheid voor mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s