13 feb – Recht zo die gaat

Geplaatst door

Je leest vandaag de 5e post uit mijn Ascensie- dagboek. Wat, o wat, ga ik vandaag voor jullie schrijven.. Ik weet het al.

Gisteren vertelde ik jullie over het fenomeen compressie en expansie dat ik, en velen van jullie, meemaak. Toen ik het stukje geschreven had eind van de middag merkte ik al dat ik langzaam uit de compressie aan het komen was. En vandaag werd het gedurende de dag alleen maar beter. De kunst voor mijzelf is om langzaam maar zeker gewoon door te gaan met de dingen waar ik normaal wel vreugde van krijg. Namelijk schrijven, of werken aan mijn praktijk. Ik doe dan stapje voor stapje mijn taken en merk dat ik langzaam uit het moeras van compressie kom. Het is net alsof ik met de auto wil wegrijden uit de modder, ik ga langzaam en gestaag, zo voorkom ik dat ik vastloop.

Dat geduld heb ik wel echt moeten leren. Want door een fase van compressie heengaan werkt niet helemaal hetzelfde als het verwerken van emotionele bagage door therapie of iets dergelijks. Het is niet iets waar je doorheen kunt ploegen, of wat met een beetje inspanning te doorbreken is. Geloof me ik heb het vaker geprobeerd (beetje koppig). Compressie komt namelijk van buitenaf. We zitten dan tussen de drukpers van het universum en merken dan vanzelf hoe zoet of zuur we vanbinnen zijn (Zie ook het artikel: mensen zijn als sinaasappels). Het is iets waar je je alleen maar aan kunt overgeven en het ervaren zoals het is.

Door met aandacht door te gaan vandaag merk ik dat de energie zich weer recht aan het trekken is. Zogezegd gaat de bal dan vanzelf weer rollen in mijn leven en in die van jou. Ik ben alweer nieuwsgierig waar de volgende golf van expansie ons gaat brengen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s