12 feb – Het zat er aan te komen

Geplaatst door

Je leest nu de vierde post uit mijn Ascensiedagboek. Ik ben een weekend weg geweest voor mijn opleiding, dus bedankt voor het wachten.

Het zat er aan te komen, maar toch overvalt het me altijd een beetje. Ik merkte gisteren op mijn opleidingsweekend dat ik niet meer lekker in mijn vel zat. Toen had ik het al kunnen weten, maar ik word me na een tijdje altijd pas bewust wat er aan de hand is. Het is namelijk zo dat ons Ascensie- proces steeds in golven plaatsvindt. Eerst is er een golf van expansie waarin je meer licht voelt en uitstraalt. Ik heb dat vorige weken ervaren als een tijd met veel inspiratie en energie. Ik voel me dan alsof ik alles aan kan. Maar onlosmakelijk volgt dan altijd een dal, waarin alles onder druk wordt gezet. Een fase van compressie. Het nut hiervan is dat alles wat nog onbewust en niet liefdevol is in jou letterlijk uit je geperst wordt om los te laten. Zo heb je daarna weer ruimte voor meer licht en liefde in jezelf.

Zo dus ook gisteren en vanochtend. Ik had vanochtend absoluut geen zin om uit mijn bed te komen en alle ideeën waar ik vorige week nog met enthousiasme naar keek waren wel het laatste waar ik aan wilde gaan werken. Eigenlijk wil ik dan maar één ding op zo’n moment en dat is de tijd en ruimte voor mezelf hebben om de dag door te komen. Dus vandaag heb ik dan ook lekker rustig aan gedaan en alleen de dingen gedaan die noodzakelijk zijn. Inmiddels merk ik dat het ergste van de compressie eraf is voor mijzelf. Door het te herkennen en niet ervan weg te lopen kom ik er het snelste doorheen.

Het heeft mij ook een tijdje geduurd, zeg maar een paar jaar ;-), om door te krijgen dat deze compressie niet direct aan mij ligt. In het begin dat ik me bewust ging worden van deze golven werd ik altijd snel onzeker over mijzelf en wat ik niet goed deed waardoor ik me down voelde. Inmiddels weet ik dat dit erbij hoort en dat als we geen compressie ervaren we ook daarna niet verder kunnen groeien.

Als je hier zelf ook gevoelig voor bent, weet dat je niet alleen bent en dat je straks weer lekker kan gaan stralen.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s