Regeltjes, Wetten en De Nieuwe Aarde

Geplaatst door

Ik heb mezelf voor de komende tijd een beetje een huiswerkopdracht meegegeven. Ik schrijf deze blog namelijk om het feit dat ik geloof dat wij allen, de hele mensheid, steeds meer vanuit het hart gaat leven de komende jaren. Ego, strijd en afscheiding zal steeds meer losgelaten en geheeld worden. Waarom? Omdat we het niet meer kunnen uitstaan met zijn allen. En in ruil zal er een tijd komen van vrede, eenheid en creativiteit tussen alle leven op aarde. Dat doel heeft mijn focus en toewijding. Dat gezegd hebbende vertel ik in mijn artikelen voornamelijk over mijn ervaringen op vlak van bewustzijn en spiritualiteit. En bewustzijn en spiritualiteit zijn belangrijk in een gezonde samenleving, maar daarin mist nog een belangrijk aspect. Namelijk het daadwerkelijk Bouwen van de nieuwe samenleving vanuit Liefde. Want op een matje zitten en liefdevol zijn, dat kan feitelijk iedereen. Maar hoe vormen wij samen een hele nieuwe samenleving vanuit Liefde, zonder dat daar verdeeldheid en strijd in komt sluipen? Dat is iets dat onderzoek kan gebruiken.

Het antwoord vinden wij niet in regeltjes en wetten die ons opgelegd worden in de 3e dimensie (onze samenleving). En ik zal je in dit artikel uitleggen waarom onze regeltjes en menselijke wetten hun uiterste houdbaarheidsdatum hebben overschreden. Het antwoord voor het bouwen van de Nieuwe Aarde vinden wij in de Universele Wetten. Feitelijk metafysische wetten die verklaren hoe het universum werkt. En hoe wij ermee kunnen werken. In het volgende artikel volgt er een inleiding op de Universele Wetten en hoe je ermee kunt gaan werken.

Regeltjes en hun beperkte houdbaarheid

Ik wil op geen enkele manier het nut van regels en menselijke wetten in onze samenleving onderschrijven of aanvallen. Ik ben zelf een lange tijd een groot voorstander geweest van het volgen van alle mogelijke wetten (lees: erg braaf). En regels in onze samenleving zijn een lange tijd, de laatste millennia, nodig geweest om mensen te herinneren elkaar geen schade aan te doen, omdat mensen het licht in zichzelf en elkaar waren vergeten. Dus regels en menselijke wetten in onze samenleving hebben echt hun nut, gehad. Maar nadruk op gehad.

Het is namelijk zo dat het fundament waarop de regels van onze samenleving gebaseerd worden, niet past bij onze nieuwe samenleving. Bij de Nieuwe Aarde. De oude regeltjes en menselijke wetten zijn namelijk gebaseerd op een fundamenteel uitgangspunt over de aard van de mens, dat naar mijn idee fout is. En vraag het iedereen die de Liefde van God heeft leren kennen in zichzelf, die vertellen je hetzelfde. En dat is: ‘De mens is in zijn essentie zondig/slecht en zal omdat hij in essentie kwaadaardig is, zonder toezicht en restricties, kwaadaardig willen handelen in de wereld’. Als je dit als waar aanneemt, moet de hele wereld daarna beschermd worden tegen de mens door duizenden regels over wat je wel en niet mag doen. Dat creëert veel werkverschaffing in de wereld. Dat wij feitelijk deze illusie geloven is heel pijnlijk om te zien, omdat het zegt hoe weinig gevoel voor Zelfwaarde wij hebben als mensen. Hoe weinig wij het goede in onszelf en elkaar vertrouwen. Is het namelijk echt zo dat jij niet steelt van je naaste, omdat dit strafbaar is? Of, is dat in essentie omdat dit je naaste pijn doet en je dit niet wenst.. Maar nog pijnlijker om te zien is hoe wij er ook vanuit gaan dat onze kinderen in essentie niet goedaardig zouden handelen uit zichzelf. Waarom zou je anders het gevoel hebben dat een kind, wat perfect en stralend geboren is, opgevoed moet worden om te leren hoe het zich ‘goed’ moet gedragen. In plaats van er gewoon van uit te gaan, dit kind heeft in essentie een goed en liefdevol hart, dus ik vertrouw dat er ook goeie en liefdevolle daden uit voort zullen komen.

Regeltjes en de Nieuwe Aarde

Nu gaan we even terug naar de Nieuwe Aarde. Niet vertrouwen op de goedheid van de Mens is oud, het is niet iets wat wij mee kunnen nemen naar de Nieuwe Aarde. De Nieuwe Aarde is een samenleving die vanuit het Hart leeft en waar Liefde centraal staat. Daarom zullen al deze regeltjes, niet omdat ze allen onjuist zijn an sich maar door het fundament waarop ze rusten, een voor een bekeken moeten worden en zo nodig aangepast op het Nieuwe fundament.

Ik ga er vanuit, en dit zal een Fundamentele Waarheid zijn aan de basis van onze nieuwe aarde, dat: ‘Ieder mens in essentie liefdevol en goed is en zal daarom uit zichzelf liefdevol en goed handelen’. Vraag ook dit maar weer na bij je lokale wijze man/vrouw die de liefde in zijn hart kent, bij Boeddha, de Dalai Lama of bij Jezus. Beter nog, vraag het je eigen Hart. Vanuit dit oogpunt zijn er een heleboel regeltjes overbodig. Vrijwel allemaal eigenlijk, behalve misschien rechts heeft voorrang omdat zoiets gewoon handig is om af te spreken. Als je erover nadenkt dan is dit een veel liefdevoller manier om je samenleving te vormen. Er spreekt Vertrouwen en Liefde uit. Het is dichter bij de Waarheid van God, want God is liefde en daarom zijn wij ook Liefde. Er wordt niet voor niks gezegd dat wij geschapen zijn naar zijn Evenbeeld. Ook is deze Waarheid als fundament van een samenleving een stuk beter voor de Zelfwaarde en het Vertrouwen van de mensen in zichzelf en elkaar. Vanuit dit oogpunt en alle Liefde die ik heb ervaren de laatste paar jaar, geloof ik verder dat mensen die ‘slechte’ daden uiten in de wereld dat doen, omdat ze zich niet geliefd voelen door anderen en zichzelf niet kunnen liefhebben. Niet dat zij niet liefdevol zijn in Essentie. Dus wanneer er een overtreding gebeurt, van welke wetten of regels dan ook, dan betekent dat niet dat je meer regeltjes moet opstellen, dat er gestraft moet worden of dat die mensen slecht zijn in essentie. Nee. Het betekent dat er iets geheeld mag worden bij mensen. Wanneer pijn geheeld wordt en zij het licht in hun eigen hart weer kunnen zien, zullen ook zij weer liefdevol naar buiten kunnen zijn. Ook dit zal een belangrijke verandering van perspectief zijn in de Nieuwe Aarde. Niet straffen, maar helen.

Dan zul je zien dat we kunnen zeggen tegen iemand die niet handelt vanuit Liefde. Jeetje, dat is een aardige chaos wat daar ontstaan is in je leven. Zullen we kijken hoe we je kunnen helpen? Je vergeeft, want er valt niks te vergeven. De ander is Goed. De ander dat ben Jij Zelf, misschien wel je op je slechtste dag. En zou je niet willen dat iemand jou op je slechtste dag op die manier vergeeft? Het zijn enkel en alleen de daden die daarna in Goeie banen geleid moeten worden en Liefde die hervonden moet worden.

Er is in ieder geval nog veel te helen voordat we zover zijn dat iedereen zichzelf en de ander als Liefde herkent. Dat iedereen het standpunt dat mensen slecht zijn los kan laten. En dat wij op Liefde een sterk fundament kunnen bouwen. Maar we werken eraan iedere keer als er onderdrukte pijn en boosheid omhoog komt om gezien te worden. Iedere keer dat je lief hebt en je uit je Hart spreekt. En wanneer wij als mensen allemaal weer de Liefde in ons eigen Hart en bij elkaar Zien, en het maakt niet uit of je president bent of gewoon een kantoorbaan hebt, is er geen noodzaak meer tot regeltjes. Want liefde discrimineert niet. Heb je echte Liefde voor jezelf, dan heb je Liefde voor de ander en zul je de ander niks aan willen doen wat je ook jezelf niet aan wilt doen. Niet omdat dit terug komt bij jou, als een soort karma boemerang. Nee, omdat jij dan Weet dat Jij de ander Bent. Dat alles één is in de schepping. Doe je de ander pijn, dan doe je jezelf pijn. En vanuit dat oogpunt is het daarom niet nodig om mensen met regeltjes te beperken in hoe ze hun leven willen leven. Maar eerder om ze te leren hoe ze een leven kunnen scheppen met elkaar in harmonie en vrede. Daar helpen de Universele Wetten bij.

Overgangsperiode

Praktisch gezien zal er een overgangstijd zijn om van de oude regeltjes los te komen en te wennen aan het fundament van de Nieuwe Aarde. Namelijk Liefde en de Universele Wetten. Het afbouwen van onze afhankelijkheid aan regeltjes, want we leggen ze onszelf in feite op als we niet vertrouwen dat we allen Liefde zijn, gaat gelijk op met het versterken van onze Liefde voor onszelf en elkaar. In de tussentijd kunnen wij als oefening toepassen wat de indianen bedacht hebben, dat gebaseerd is op de Universele Wet dat alles één is. Als je iets wilt zeggen, doen, maken, creëren bedenk dan alleen het volgende; ‘Is het voor het hoogste goed van Allen?’. En met allen bedoelen de indianen, jezelf, je medemens, de dieren, al de natuur en onze Aarde. Is het antwoord Ja, ga zo voort. En is het antwoord Nee, is het enkel goed voor jezelf. Vraag je dan af hoe je iets kunt maken voor het Hoogste Goed van Allen. Hoeveel regeltjes heb je dan nog meer nodig?

In het volgende artikel ga ik in op de Universele Wetten, waarmee wij ons leven en de Nieuwe Aarde harmonieus kunnen creëren.

Jij bent Liefde

 

Laura

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s