Een noodzakelijk praatje: Over de Matrix

Geplaatst door

Maandagavond om 20:11 heb ik tegelijkertijd met een grote groep mensen, wereldwijd minstens 144.000 personen, een meditatie gedaan voor het helen van onze aarde en het vestigen van wereldvrede en een gevoel van eenheid tussen alle leven op aarde. Voor diegenen onder ons die gevoelig zijn voor energie hebben vast de laatste paar dagen gevoeld wat een verschil die meditatie heeft gemaakt in het energieveld van de aarde en van de mensheid. De zon schijnt helderder, de aarde en natuur stralen vreugde uit en ik voel mezelf een stuk lichter. Alsof er een hoop schaduwen zijn verdwenen van het aard oppervlak. Daar ben ik heel blij mee en ik weet dat ik niet de enige ben! Wat kan een groep mensen met gedeelde intenties veel mooie dingen creëren. Alleen wat me in de laatste dagen duidelijk werd is dat om diezelfde tijd, 20:00 stipt, hele generaties Nederlanders met hun gedachten bij andere dingen zijn. En daar schrok ik van. Ze zijn niet bij vrede en eenheid. Nee, ze zijn bij het 8- uur nieuws en alle oorlog, onvrede en pijn die dat met zich mee brengt. Miljoenen Nederlanders, en alle mensen die wereldwijd dagelijks nieuws kijken, bevestigen zo de onvrede in de wereld. Iedere dag weer. Voor alle mensen die niet weten wat een pijn dit creëert op de aarde is het daarom nu tijd voor ‘Een noodzakelijk praatje: over de Matrix’.

Ik ken een paar blogs van mensen die het liefst alleen maar over de Matrix schrijven en wat deze voor consequenties heeft voor het leven op aarde. En normaal gesproken negeer ik die voornamelijk, vooral omdat ik niet wil focussen op wat negatief is maar op wat positief is. Ik vertel dus meestal over het Licht in de wereld en niet over de schaduwen. Maar toch maak ik dit keer een uitzondering, omdat je bewust zijn van jouw creatiekracht kan helpen om de wereld te veranderen. En als 144.000 mensen zoveel licht op aarde kunnen brengen, dan kunnen miljoenen mensen dat met twee handen op de rug.

Wat is de Matrix

De matrix vormt een structuur, een soort van netwerk dat over de aarde ligt, waarin de meeste mensen die leven vanuit de 3e en 4e dimensie functioneren. Het is niet zozeer zichtbaar, maar heeft wel een grote invloed op de aarde en onze samenleving. In een globale omschrijving zou je kunnen zeggen dat de Matrix de som is van alle rigide (vastgeroeste) gedachten, oordelen, emoties, tradities en gewoontes die op aarde de norm zijn. Deze dingen worden in onze cultuur namelijk al eeuwen lang van generatie op generatie, zonder na te denken, doorgegeven.

Een lerares van mij had het ooit over het leven in een apenkooi. Dus stel je voor dat jij staat in een apenkooi. Zo’n ronde kooi met allemaal stangen die boven je hoofd van het ene punt naar het andere punt een netwerk vormen. Iedere stang en ieder knooppunt heeft een vast beginpunt, een vast eindpunt en bij de knooppunten een vast aantal opties. Iedere stang stelt een rigide gedachte, oordeel, gewoonte, traditie of emotie voor. Mensen denken vaak dat ze authentiek reageren, maar heel vaak reageren ze gewoon vanuit de opties die de apenkooi presenteert. Bijvoorbeeld, ik oordeel over jou, de standaard reactie is dan negeren, huilen of boosheid. De een kiest altijd voor rechtdoor (negeren), de ander voor linksaf (huilen), de ander kiest altijd voor rechtsaf (boosheid). Zo klimmen mensen de hele dag heen en weer door de apenkooi. Sommige mensen zijn voorspelbaarder in welke reacties ze geven dan anderen.

Wanneer jij nooit je gedachten, vaste oordelen, gewoontes, emoties en gedrag hebt onderzocht kun je als mens bijna niet anders dan in de grote apenkooi (de Matrix) heen en weer bewegen. Je doet immers gewoon wat jouw ouders ook deden en hun ouders, en er zijn in die tradities uitgesproken maar vooral veel onuitgesproken afspraken over hoe jij je dient te gedragen. Je gelooft dan dat jouw wereld de apenkooi is, want immers het is toch comfortabel en fijn om te weten welke opties je hebt. En het is toch handig dat je kan voorspellen wat een ander gaat doen? Ja, voor sommige mensen wel. Maar het is wat anders dan echt vrij zijn. Wanneer je gaat onderzoeken wat er buiten de apenkooi is dan zul je leren om echt vrij te zijn en het leven te leven dat je in hart wilt. Dan stap je uit de gevangenis..

Ik ga niet verder in op de oorsprong van de Matrix, het is voldoende om te zeggen dat wij in de Westerse samenleving al eeuwen in dezelfde kooi bewegen en dat onze Apenkooi aardig roestig is ;-).

Wat is jouw deel in de Matrix

Ieder mens is een creërend wezen, zo zijn wij gemaakt naar het evenbeeld van God. Iedere mens heeft daarom met zijn gedachten, emoties, gedrag en gewoontes invloed op de wereld om ons heen. Wij hebben allemaal ongeacht afkomst, geslacht, leeftijd enzovoorts een vergelijkbare potentie om de wereld te beïnvloeden. Dat noem ik creatiekracht. Alleen de een voelt zich meer gelimiteerd in zijn creatiekracht dan de ander. Je kan jouw kracht aanwenden om licht te brengen, of om schaduwen te maken. Dat wil zeggen, focus ik mij op positieve dingen Vrede of Liefde, of focus ik mij op oorlog en chaos. Hoe dan ook jij maakt het sterker in jouw wereld en het is de bril waardoor jij naar de Wereld kijkt.

En iedere keer dat jij de opties die de Matrix aanbied aanvaardt, dus zegt ‘ja ik zie dat dit het pad is dat ik moet lopen’ (ook al heb je het al 100 keer gelopen en wordt je er nooit gelukkig van) versterk jij onbewust die realiteit. Wat je aandacht geeft, groeit namelijk. Dat is een van de Universele Wetten. Dus als miljoenen Nederlanders om 20:00 naar het nieuws kijken en zeggen ‘Ja, dit is het beeld van de wereld dat wordt gepresenteerd en daarom moet het waar zijn dat er oorlog is’. Dan is dat precies wat jij, wij allen creëren.

Dat is heel veel creatiekracht die aangewend wordt, voor iets wat ik geloof dat niemand wil. Ik vermoed dat velen denken dat hun creatiekracht minimaal is of dat ze niet belangrijk genoeg zijn om maar iets buiten zichzelf te beïnvloeden. Maar ik kan je garanderen, ook gezien de resultaten van de meditatie van maandag, Jij en Wij hebben heel veel invloed op onze wereld! Wij zijn als Mens niet voor niks aangesteld als hoeders van het aardse paradijs.

Hoe het anders kan

Genoeg over de Matrix van mijn kant. Als je meer wilt weten over dit onderwerp, ga dan vooral op zoek via het internet. Er zijn ook veel boeken over geschreven. Zelfs de film trilogie ‘The Matrix’ heeft belangrijke parallellen met de echte Matrix. De film laat namelijk zien dat in de Matrix veel meer mogelijk is dan je denkt, wanneer je je eigen creatiekracht inzet.

Ik zou nu kunnen zeggen; het kan anders door ieder punt in de Matrix, de apenkooi van het leven, te onderzoeken en wat niet jouw waarheid is los te laten. Maar geloof me, het is heel veel werk. Drie jaar later ben ik nog niet door alles heen. Begin er vooral wel aan als je wilt, want ik denk dat het essentieel is voor iedereen om uit de apenkooi te stappen en in vrijheid te gaan leven. Maar ik weet ook dat het een grote opgave is. Wat ik voorstel is om:

 • Heel langzaam en voorzichtig op jouw tempo eens iets uit je apenkooi te bekijken en te onderzoeken. Vraag jezelf, maakt deze gedachte, emotie of gewoonte mij echt gelukkig. Geeft hij mij vrede/vreugde/liefde of geeft hij mij stress/pijn/verwarring. En wat je geen vrede geeft laat dat los. Kies een andere gedachte of gewoonte die dat wel doet. Wie weet sta je straks ineens in de oneindige vrije ruimte naast de apenkooi!
 • Verleg je focus van het 8- uur nieuws of het lezen van de krant, naar Liefde en Vrede. Dit is geen campagne tegen de NOS, maar je zou heel goed kunnen kiezen om de tijd die je dagelijks besteedt aan het bevestigen van alle leed in de wereld, te besteden aan Vrede en Liefde. Ik zeg niet, je moet het nieuws negeren en het leed in de wereld negeren. Maar ik vraag je, kies om te zeggen; Ik weet van het leed in de wereld, maar er al die jaren naar kijken heeft nog nooit het leed minder gemaakt en daarom focus ik mij op vrede en liefde om dit sterker te maken in mijn realiteit en die van allen.

Ik heb een prachtige meditatie die ik af en toe doe om 20:00 uur ’s avonds die je prima kunt doen in plaats van het nieuws kijken, kranten lezen of tv kijken. Dat is om 8 uur, 8 minuten te mediteren/concentreren op Vrede en Liefde als enige heersende realiteit op en in Gaia (aarde). Je bent niet de enige die deze dagelijkse meditatie doet, deze meditatie is namelijk opgestart als initiatief uit Amerika, zie vooral de website: goldenageofgaia.com.

DAILY MEDITATION Peace and Love
Inviting everyone 8 minutes at 8PM to create the highest vision by holding forgiveness, peace, joy, Love, BALANCE for our Nova Earth, with Gaia, our Gaian community, and the Higher Realms.

Dat was het weer voor nu. Ik hoop dat je je eigen belang hierin niet onderschat en mocht je vragen hebben over de matrix dan zijn die welkom. Nu ga ik lekker genieten van onze mooie geheelde aarde, dat is echt de vruchten plukken van het werk dat we samen doen. En dank je wel aan allen die mee hebben gedaan met de wereldwijde meditatie op 21 augustus. Ik ben blij dat we dit samen gedaan hebben en ik weet dat hier een goeie traditie in de maak is!

Zonnige groetjes

Laura

 

2 comments

 1. Lieve mooie Laura,
  Ik kan me heel goed vinden in jou “apenkooi” of in de Matrix. Ik roep dit al jaren. Niet specifiek over het journaal maar dan de gebruik ik de dagelijkse files of zwarte zaterdagen waar iedereen met vol verstand toch elke keer weer morrend en zeurend in gaat staan . Het journaal staat al een tijdje niet meer op mijn programma precies om de reden die je zo mooi omschreven hebt: wat je aandacht geeft, groeit ( wat trouwens mijn nieuwe tattoo ook zegt, je gaat het live zien) en ik kies voor het Licht. Ik heb nog een behoorlijke weg te gaan en dat is ook goed.

  Dank je wel voor je mooie blog en dat je me aan de meditatie hebt herinnert, het wat heerlijk voelbaar!

  Liefs aan je blauwe sokken ❤️
  Brenda

  Like

  1. Hoi Stralende Brenda. Bedankt voor jouw berichtje. Fijn dat we samen dit pad lopen. Dan moet je je voorstellen dat ik dit precies lees om 21:12. Dat kan geen toeval zijn.
   Ik ben blij dat je erbij was voor de meditatie. En ik ben het ermee eens dat er zoveel dingen zijn waar we ongemerkt nog meer negativiteit creëren. Ik zou het allemaal willen benoemen, maar ik moet oppassen dat ik de blog niet te lang maak. Ik kan af en toe al een aardige spraakwaterval zijn ;-).

   Maar waar het hart van vol is!

   Liefs aan je rode roos (en ik ben benieuwd naar je tattoo)
   Laura

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s