Mensen zijn als sinaasappels..

Geplaatst door

Ik heb een lange tijd niks geschreven omdat ik zelf veel veranderingen in mijn leven meemaak die ook wat tijd nodig hebben om te bezinken, dan kan je weer helder kijken. Het is met onze ontwikkeling net zoals het gezegde: mensen zijn als sinaasappels, als je er druk op zet dan weet je of ze zoet of zuur zijn. Nu ik kan wel zeggen dat ik de druk voel en me af en toe erg zoet maar af en toe ook flink zuur voel met alle energie die in de lucht hangt. Voeg daar mijn eigen proces aan toe, dan zie je dat wat eruit komt niet altijd het mooiste deel van mij is.

Kort gezegd, de energiefrequentie van de aarde en vanuit het heelal wordt steeds hoger. Dit gebeurt geleidelijk om de aarde en allen die op de aarde leven de kans te geven om zich aan te passen aan de hogere trillingsfrequenties. Als je ons dan ziet als sinaasappels dan wordt met die verhoging van de trilling geleidelijk de druk op ons appeltjes 🙂 vergroot om alles eruit te persen dat niet is voor ons hoogste goed. Alle gedachten, emoties, gewoontes en patronen die niet liefde zijn, naar jezelf en naar de ander.

Ik zal je een aantal van de thema’s omschrijven die momenteel voor mij naar boven worden geduwd voor onderzoek, zodat jullie ook kunnen kijken of deze misschien bij jouzelf werkzaam zijn.

Integriteit en waarheid in contact met anderen – Ik dacht dat ik al wel aardig eerlijk en oprecht was in mijn contact met andere mensen. Maar het kan nog een stapje verder. Mijn antwoorden zijn vaak namelijk nog steeds uit gewoonte en uit mijn denken opgebouwd. Het is de kunst voor mij om nu te gaan leren en vertrouwen om vanuit het moment en vanuit mijn hart te gaan spreken. Te vertellen wat mijn eigen waarheid is en dat ook uit te dragen naar de wereld. Hoewel het heel veilig lijkt om sociaal geaccepteerde antwoorden te gebruiken, merk ik dat het steeds minder goed voelt omdat ik dan niet mijn ware zelf toon aan de buitenwereld. Ik verloochen een stukje van mij daarin en raak ook mijn levensvreugde en passie een beetje kwijt. Helderheid over mijn eigen waarheid is hierin heel belangrijk!

Creativiteit – Creativiteit is voor mij de perfecte balans tussen doen, zijn en inspelen op wat er in je hart leeft op dat moment. Schrijven, tuinieren, schilderen zijn manieren voor mij om mijn creativiteit te uiten. Om het voorbeeld van schrijven te nemen. Ik was vorig jaar te veel in Zijns-energie om iets op papier te krijgen en ik ben de laatste maanden te veel in Doen- energie geweest en dus te druk om even te gaan zitten voor iets waar ik eigenlijk best van geniet. Balans tussen binnen en buiten is de sleutel!

Motivatie en drive – Wanneer ik lekker creatief bezig ben, bijvoorbeeld in de tuin dan staat dit vaak volledig in het teken van genieten. Dan ben ik niet aan het ‘werk’ en heb ik volledig oog voor mijn eigen staat van zijn (neem ik genoeg rust, stop ik tijdig om wat te eten en te drinken) en ga ik liefdevol met mijn omgeving dus de planten en de dieren in de tuin om. Vaak is het echter zo dat er een bepaalde drive insluipt die ervoor zorgt dat ik mijn genieten kwijtraak en dat inruil voor iets dat zegt: ‘je moet dit en dit nog doen’, ‘als je dat doet dan is het nog mooier’, ‘werk nog even door dan ben je er vanaf’. Dit noem ik de drammer en de perfectionist, een deel van mijn psyche die mij een valse drive geven. Dat zorgt voor weinig voldoening en dat ik mijn genieten vrijwel geheel kwijt ben. Van de drammer en perfectionist vind ik het prima dat ze mij energie en drive geven, maar niet zover dat het mijn vreugde en genieten in de weg staat. Balans!

Zelfwaarde en veiligheid – Ik vertelde net dat mensen net zijn als sinaasappels, maar mensen zijn ook als uien ;-). Wanneer je aan jezelf gaat werken dan merk je dat je steeds meer lagen af-pelt naar wie je werkelijk bent vanbinnen. Ik heb inmiddels het gevoel dat ik redelijk ben afgepeld in mijn wezen en dat ik aan hele essentiĂ«le thema’s uit mijn leven, en zelfs vorige levens aan het werken ben. Zo voel ik vanuit mijn innerlijk kind hier een daar een hele pure angst voor andere mensen en wat ze zouden kunnen doen (Bijvoorbeeld in de vorm van fysiek geweld). Daarnaast voel ik ook met vlagen een heel sterk gevoel van onwaardigheid. Ik denk dat deze angsten niet uit dit leven komen, omdat ik een veilige jeugd heb gehad, maar uit eerdere levens waarin ik mogelijk geweld heb meegemaakt. Dit is een pittig thema. Maar het mooie is dat ik mijn eigen innerlijk kind mag gaan overtuigen dat ik voor haar zorg, dat ik van haar houd om wie ze is en dat de wereld een prachtige plek is met mooie mensen. Een pittig stukje werk, maar ik ga ervoor!

Deze bovenstaande thema’s zijn universeel en iedereen kent ze. Mocht je nog niet veel aan jezelf gewerkt hebben, dan kan het zijn dat dit iets is dat aan de orde komt voor jou. De achterliggende oorzaak van een onbalans op deze vlakken is vaak een verstoring van mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf (buitenom het thema zelfwaarde en veiligheid). Ik weet van mezelf dat ik hier en daar wel wat meer mannelijke energie kan gebruiken. Dus ben ik bezig aan een zoektocht om mannelijke energie op een liefdevolle manier in te zetten in mijn leven. Daar hoor je vast nog meer over.

Groetjes

Laura

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s