Over je innerlijke kind

Geplaatst door

Ik heb dit weekend een magisch innerlijk kind weekend meegemaakt op het Helios centrum. Dit weekend is onderdeel van de opleiding tot Reiki Therapeut die ik daar doe. Nu merk ik dat spiritualiteit, bewust zijn en zelfontwikkeling in mijn leven steeds meer een geheel worden en in elkaar over lopen. Zo is dat ook bij het werken met je innerlijke kind, dat werkt door op alle vlakken van je leven. Voor mij vormt mijn innerlijk kind ook een doorgang naar de hogere dimensies, omdat het mij heel erg in het Nu brengt en in mijn kwetsbare maar ook magische zelf brengt. Als we mee willen met de aarde naar de hogere dimensies, dan is het heel belangrijk om contact te leggen met je innerlijk kind en pijn uit je jeugd te helen omdat dit je levensvreugde en vrijheid vergroot. In dit artikel vertel ik je meer over wat ik heb geleerd over mijn innerlijk kind.

(Zie hierboven trouwens mijzelf met mijn innerlijk kind aan het strand – vingerverf)

Je innerlijk kind is het meest pure deel van jou, dat in het leven staat als een kind. Ik heb gemerkt dat contact met mijn innerlijk kind mij daarom ook heel veel vreugde en plezier kan geven. Ook zorgt het ervoor dat ik weer magie vind in mijn leven, waar alles eerst saai en grauw kon zijn. Omdat we in dualiteit leven bevat het kind zowel jouw meest vreugdevolle deel van jou, als jou meest gekwetste deel. Het ‘moeilijke’ aan het werken met het innerlijk kind is dat bij het openstellen voor vreugde van het kind er ook veel verdriet geheeld moet worden. Stel je voor dat je kind ook alle nare dingen die het vroeger heeft meegemaakt, zoals gepest worden/eenzaamheid/problemen met de ouders door scheiding of straf krijgen, met zich mee draagt. Omdat het voor de meeste van ons als volwassenen te pijnlijk is om sommige nare dingen uit het verleden te voelen, is het ook bijna onmogelijk om de goeie dingen van het kind zijn te voelen en te ervaren. Ik kan me niks ergers voorstellen dan dat je geen contact meer hebt met het kind in jezelf. Zou het leven niet veel mooier zijn als je af en toe eens een huppeltje zou maken door de straat, in een boom zou klimmen, zou stoepkrijten of een spelletje zou spelen?

Hoewel ik gedurende jeugd wel steeds meer verantwoordelijkheid kreeg en op me nam was het kind er altijd bij. Ik was altijd in voor een lolletje en kon plezier vinden in het leven. Toen ik bij mijn vorige werk, mijn eerste baan, in een commercieel bedrijf ging werken raakte ik het echter vrijwel helemaal kwijt. Het was net alsof ik van een ruime lichte plek in een steeds donker wordende tunnel werd gedreven. De drijvende kracht daarachter waren mijn gedachten over hoe het is om volwassen te zijn, dat ik hard moest werken en serieus moest zijn. En als je dat maar lang genoeg denkt dan ga je dat ook geloven. De meeste volwassenen kennen dat als sleur, of een vorm van lichte depressie die als een sluier over je leven heen hangt. Dan denk je; morgen is gewoon hetzelfde als vandaag. Een soort van Groundhog day, zoals in de film. Je ziet de oneindige mogelijkheden van het leven niet meer. Stel je voor dat je dan kinderen krijgt in de hoop dat die jou de vreugde geven die je niet meer in jezelf kan vinden. Dat is een erg pijnlijke gedachte, die voor veel mensen realiteit is. Toen ik merkte dat ik mijn vreugde met rap tempo aan het kwijtraken was, was dat gelijk de wake-up call om er iets aan te gaan doen. Toen ging ik op pad. Dat bevrijden en helen van het innerlijk kind in jou kan een aardig proces zijn. Hoe ouder je bent en hoe dieper je het kind in je hebt weggestopt, hoe meer werk het zal zijn om het weer aan het daglicht te brengen. Nu heb ik geluk dat ik er al vrij jong achterkwam dat er iets miste in mijn leven, dus heb ik mijn innerlijk kind nooit lang moeten missen.

Een van de bijzondere ervaringen die ik heb ontdekt dit weekend is dat ik nu ook echt moeder kan zijn over mijn innerlijk kind. Dat heeft ook met mijn leeftijd te maken vermoed ik, omdat ik met 27 jaar nu emotioneel volwassen genoeg ben om me ook als moeder naar mijn innerlijke kind op te stellen. Aan de andere kant heb ik ook een hele pijnlijke openbaring gehad dit weekend. Die openbaring was dat iedere keer dat ik boos ben op mezelf, mezelf afkeur, bekritiseer, pijn doe of mezelf simpelweg verwaarloos ik dat ook mijn innerlijke kind aandoe. Het meest vreugdevolle deel van mij. Stel je eens voor dat alle oordelen die je over jezelf hebt, ook uitgesproken worden naar het kind in jou. Dat betekent voor mij dat in al mijn liefdevolle praktijken en pogingen om liefdevol naar mezelf en anderen te zijn, ik nog steeds flink tekort geschoten ben naar mijn innerlijke kind toe. Want het kind is heel gevoelig. Ik heb deze openbaring opgevat als versterking van mijn missie om liefdevol en mild naar mijzelf te leren zijn. Dat lukt mogelijk niet altijd, maar ik wil er wel mijn best voor doen.

Ik denk dat helen van het innerlijk kind onze ticket naar de 5e dimensie is. Dat heeft te maken met het feit dat een jong kind nog ongeconditioneerd is. Dat wil zeggen, het kind handelt vanuit het hart en vanuit het gevoel. Daarom heeft het kind een hogere energie en kan het makkelijker contact maken met de hogere dimensies. Volwassenen handelen veel vanuit het verstand dat beredeneert, oordeelt, controleert en onderscheidt zoals wij allemaal gedurende ons leven leren te doen. Het verstand heeft een lage trillingsenergie. Het transformeren van het geconditioneerde deel van jou, het verstand, is nou juist wat mensen op het spirituele pad proberen te bereiken. Dat zorgt voor een bevrijding van het kind in jou, een bevrijding van je natuurlijke zelf. Wel zul je daarvoor veel moeten loslaten zoals; oordelen over jezelf en anderen, controle, afgescheidenheid, gedragsfilters die je hebt opgebouwd en je sociale identiteit. Wanneer je daaraan gaat werken zul je zien dat er weer magie, vreugde en kwetsbaarheid in je leven komt. Waarbij kwetsbaarheid iets prachtigs is omdat het laat zien dat je met open hart leeft.

Voor mij lijkt het erop dat je een groot deel van je leven je ego opbouwt, om het op je spirituele pad weer af te breken zodat je weer thuis kunt komen als kind. Een kind van God. Zoals Jezus zei, ‘ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan’. En dit voelt voor mij als waarheid in mijn hart.

Groetjes

Laura

De Meidoorn, Praktijk voor Bewust Zijn                                                   http://www.vertrouwjekracht.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s