Mijn beeld van de 5e dimensie (deel 2/2)

Geplaatst door

Ik ben er even tussenuit geweest met het schrijven om de hoop aan mooie nieuwe dingen in mijn leven een beetje in goede banen te leiden. Maar ondertussen was ik niet vergeten dat ik jullie nog verder wilde vertellen over de 5e dimensie. Dus bij deze deel 2.

In deel 1 vertelde ik jullie over dankbaarheid, eenheid en vergeving die een essentieel deel vormen voor het leven in de 5 dimensie. Vandaag wil ik jullie verder meenemen in een paar andere aspecten die deel zijn van de Nieuwe aarde namelijk liefde, overvloed en vrede.

Liefde

Ieder mens kent liefde en dat is maar goed ook, want zonder liefde is er naar mijn idee niet veel om voor te leven in deze wereld. De liefde die we echter het meeste om ons heen zien is voorwaardelijke liefde, oftewel de liefde van ‘ik hou van je, Als je dit voor mij doet en als je je zo gedraagt’. Dit is eigenlijk een hele pijnlijke vorm van liefde, omdat je meestal ook aanvoelt dat je geliefd wordt om wat je doet en niet om wie je bent. De Liefde van de 5e dimensie mag ik gerust onvoorwaardelijk noemen. Toen ik deze Liefde voor het eerst bewust voelde in 2016 was het net als of een hele golf met Liefde vanuit mijn hart stroomde en bleef stromen. Die Liefde werd alleen maar groter en is onuitputtelijk. Daarnaast is hij onvoorwaardelijk. Ik weet toen nog dat ik dacht, wow al die mensen om mij heen zijn zo lief en geweldig vandaag en dat waren ze ook echt. Er was een maand lang niemand die mij uit mijn gevoel van Liefde kon halen, zo sterk was het. Ik liep op wolken. Na een tijdje kwam ik erachter dat iedereen in die tijd zo liefdevol was naar mij omdat de Liefde die uit mijn hart stroomde gereflecteerd werd door de ander, die zijn eigen liefde daarin herkende.

Een ander verschil tussen de gewone 3e dimensie Liefde en de 5e dimensie liefde is de intensiteit. Terwijl je voorwaardelijke liefde in allerlei gradaties van weinig tot veel kunt voelen is het nooit een golf van liefde. Terwijl de Liefde van de Nieuwe aarde echt is als een Tsunami. Dat was niet een gevoel van ‘O jee, mijn teen wordt nat’, maar met volle bak de Hemelse deuren open zodat liefde door je heen spoelt en je gedragen wordt door die golf. Dat is een van de mooiste dingen die ik ooit heb meegemaakt. Stel je dan eens voor dat wij in de Nieuwe aarde allemaal onvoorwaardelijke Liefde voelen en die naar elkaar reflecteren. Als je dan de aarde vanuit de hemel ziet moet dat oplichten alsof het kerstmis is. Ik kan niet wachten en ben daarom druk aan het oefenen om anderen en mezelf onvoorwaardelijk lief te hebben. Doe je mee?

Overvloed

Overvloed is een van de verbindende factoren van de Nieuwe aarde. Overvloed vind je in de Nieuwe aarde overal om je heen, eigenlijk net zoals nu. Een van de grootste verschillen is alleen dat we met zijn ALLEN mogen genieten van die overvloed en het niet voor onszelf proberen te houden. Dan komt het er op neer dat we meer dan genoeg hebben voor ieder mens en ander wezen, om een prachtig leven te hebben op deze Aarde. De Aarde is momenteel druk bezig om de balans in de Natuur te herstellen (dat kun je zien door alle sterke klimaatschommelingen) zodat ook de natuurlijke ecosystemen weer mogen opbloeien en we weer een overvloed aan plant en dierenleven zullen meemaken. Het lijkt momenteel misschien nergens op, maar wanneer wij met zijn allen vanuit Liefde gaan leven dan is het niet anders mogelijk dan dat wij de Natuur weer gaan respecteren en genoeg steun geven om de Natuur weer geheel te herstellen. Naast een overvloed aan fysieke dingen, is er natuurlijk een overvloed aan hoge frequentie energieën. Denk aan een overvloed aan Liefde, Vreugde en Dankbaarheid!

Die overvloed gaat zich daarnaast op verschillende manieren reflecteren in de mensheid. Zo zullen door de overvloed aan positieve energieën en genoeg voedsel en aandacht voor iedereen, vrijwel alle ziektes binnen een aantal jaar uit het straatbeeld verdwijnen. Daarnaast zullen wereldwijd concepten als honger, dorst en dakloosheid snel tot het verleden behoren. Overvloed voelt in deze als een gift uit de Hemel zodat wij ons allemaal weer veilig en gezond mogen voelen.

Nu snap ik het wanneer je bij overvloed gelijk op de rem trapt en zegt: ‘maar wel met mate’, of ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Dat zit namelijk in onze calvinistische cultuur ingebakken. Het juk van hard werken en gematigdheid is sommige mensen al heel lang bekend en het geeft daarom een gevoel van veiligheid. Maar denk er eens aan hoe prettig het zou zijn Zonder het juk van ‘altijd maar moeten werken om te mogen leven’. Wanneer je echt naar je Hart luistert, en die stemmetjes even negeert, dan zal je je innerlijk kind een vreugdedansje voelen doen en zal je het geluk voelen om verzorgd, veilig en vrij te zijn. Een geliefd kind van God.

Vrede

Vrede heeft een innerlijke en een uiterlijke vertoning en we denken met zijn allen dat innerlijke vrede volgt nadat uiterlijke vrede is behaald. Oftewel we maken de vijand dood en daarna is het vrede, want alles is van ons dus zijn we veilig. Dat heeft alleen in de laatste 5000+ jaar nog nooit gewerkt, dus laten we het eens anders proberen.

De Nieuwe aarde begint met innerlijke vrede. Innerlijke vrede voelt voor mij als een gevoel van rust, in combinatie met totale acceptatie van wat is, en volledig op je gemak zijn waar je ook bent en in welke situatie dan ook. Vrede is een soort van zachtheid die je uitstraalt naar de wereld om je heen. Waar Liefde voor mij als een grote golf voelt, is Vrede net een spiegelglad Meer waar af en toe rimpelingen in te vinden zijn wanneer er en steen in gegooid wordt. Die rimpelingen zijn een verstoring van buiten of binnenuit, maar die trekt uiteindelijk weer weg zodat het meer weer spiegelglad is. Volledig onaantastbaar is dat Meer. Er is daar Rust, Acceptatie en Vrede.

In de begintijd van de 5e dimensie zullen mensen soms nog wat oude pijnen uit de lagere dimensies moeten verwerken. Daarom kan het zo zijn dat mensen nog op elkaar of een situatie reageren, maar wanneer je je aangevallen voelt is er vrijwel altijd innerlijk een pijnlijke herinnering van jou geraakt. Bijvoorbeeld iemand kijkt met een frons naar je, en je schrikt daar erg van omdat dit lijkt op een boze blik van jouw vader vroeger. Omdat we in de Nieuwe aarde allemaal weten wat oude pijn is zullen we elkaar en onszelf op zo’n moment de ruimte geven om deze te verwerken en te helen. Je zult iets pijnlijks dan eerder zien als leermoment over jezelf, dan als ‘iets dat de ander jou aan doet’. ‘Die man moet niet zo boos naar me kijken’ wordt dan ‘Ik besef me net dat ik vroeger toch banger was voor een boze blik van mijn Vader dan ik door had’. Met die helderheid keer jij bij Vrede terug. Wanneer je eenmaal Vrede voelt zul je nauwelijks behoefte hebben om die Vrede te doorbreken door strijd te maken. Ook fysiek geweld zal daarom geen deel uitmaken van de Nieuwe Aarde. De Nieuwe Aarde zal Vrede zijn.

Groeten

Laura

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s