Even op de rem..

Geplaatst door

Ik schreef laatst een stuk over hoe het is om door Goddelijke Wil geleid te worden in je leven. Die Goddelijke Wil heeft mij in de eerste weken van 2017 al zoveel nieuwe veranderingen en mooie dingen gebracht dat ik nu even op de rem moet om bij te komen :-). De laatste week ben ik onder andere bezig geweest met de eerste stappen zetten in een nieuwe locatie voor mijn praktijk als Zijnsgericht therapeut, het ontwikkelen van een nieuwe cursus in Lunteren, het opstarten van mijn Blog en extra leren voor mijn persoonlijke ontwikkeling. En ondertussen komen er nog steeds mooie kansen op mijn pad. Ik vind het geweldig! Maar, ik ben ook wel een beetje moe ervan.

De tegenstelling met 2016 is zo groot voor mij. Halverwege vorig jaar was ik vooral bezig met het loslaten van dingen die mij in de weg stonden om mijzelf te leren kennen. De laatste maanden van vorig jaar was ik vooral bezig met het integreren van delen van mijzelf die ik heel mijn leven had weggestopt en het opdoen van zelfkennis door mijn studie en veel te lezen. De energie die dit jaar met zich mee brengt voor mij is zodanig naar buiten gekeerd aanwezig (mannelijk) dat mijn hele systeem er weer aan moet wennen om zoveel te doen. Wat heel grappig is want het laatste jaar ben ik juist aan het oefenen geweest om juist minder te Doen en meer te Zijn, om nu weer terug te keren naar Doen. Bovendien leer ik een hele nieuwe manier van Doen die meer door mijn Hart wordt ingegeven dan mijn hoofd en dat kost net als het leren van een nieuwe hobby een vrij continue inspanning en alertheid op misstappen.

Een mooie misstap voor mij was dan ook het overschatten wat mijn systeem gewend is van het laatste jaar en iets harder doorgaan met dingen regelen dan ik eigenlijk aan kon. Dus mijn lichaam was eind deze week aardig op, mijn hoofd was in aardig wat planmatige en stressmatige activiteit verzonken (zoals ik dat in lange tijd niet had gehad) en mijn emoties waren onrustig omdat ik het starten van een praktijk op een andere locatie ook simpelweg heel spannend vind.

Als ik onderzoek waar dat over mijn grenzen gaan vandaan komt, vind ik gedachten als: ‘als ik nu geen gebruik maak van die energie, dan komt het nooit meer’ of ‘ik moet zo snel mogelijk mijn praktijk draaiende hebben, dan zal het daarna rustiger zijn’ en ‘ik moet hard werken om iets voor elkaar te krijgen’. Dat zijn voor mij overduidelijk gedachten van iemand die er niet in vertrouwt dat de inspiratie die ze van boven krijgt haar op een goed en liefdevol pad brengt. Dat is niet zo duidelijk wanneer ik als een kip zonder kop aan het rondrennen ben, maar het wordt me pas duidelijk wanneer ik even rust neem. Dan kan ik pas observeren wat ik aan het doen ben en zie ik dat deze gedachten allemaal in Angst geworteld zijn. Angst om de kans op mooie dingen in het leven te missen, Angst dat ik geen hulp zal krijgen bij wat ik voor elkaar wil krijgen. Dan ben ik alleen en helpt niemand mij, wat een duidelijk teken is dat mijn gedachten afdalen naar de 3e dimensie van Afgescheidenheid. En daar wil ik niet meer wonen, ik wil in de 5e dimensie leven de dimensie van Liefde, met bijpassend gedachten en emoties.

Nu ik de gedachten die ongemak bezorgen kan identificeren kan ik verschillende dingen doen om ze te verwerken. Ik kan ze onderzoeken, of ze wel waar zijn voor mij. Onder andere door voorbeelden te vinden dat het tegenovergestelde ook waar is. Dat zorgt ervoor dat ik de oorspronkelijke gedachte niet meer als enige waarheid aanneem. Een omkering kan zijn: ‘als ik nu geen gebruik maak van de energie, dan komen er weer andere kansen’. Dat is meer waar voor mij omdat ik weet dat alles zo gemaakt is dat er een eb en vloed is, doen en zijn, wachten en gaan. Dus een deel van mij weet dat er altijd nieuwe mogelijkheden zijn en weer een nieuwe golf van energie zal komen wanneer ik er klaar voor ben. Ook kan ik de gedachten en emoties herkennen en verwelkomen als oude vrienden die ik een tijdje niet heb gezien. Het moeilijke voor mij daarin is vaak dat ik die negatieve gedachten en emoties liever kwijt dan rijk ben, dus ze helemaal niet bij me wil hebben. Maar wat je wegduwt komt sterker terug. En het tegenovergestelde gebeurt als je met Liefde naar je eigen onzekerheden en angsten kijkt. Liefde heeft een ongelooflijke transformerende kracht en kan alle negatieve energie in jou omzetten in nog meer Liefde. Dus heb ik dit weekend er ook voor gekozen om in Liefde met mezelf om te gaan en wat rust en ruimte in te bouwen. Vooral niks te doen wat niet hoeft. Nu ik rust en ruimte ervaar kan ik weer met Liefde naar mijn onzekerheid kijken en zien dat dit iets is wat ook gewoon aanwezig mag zijn in mij.

Dat was voorlopig wat ik heb ervaren in de leerschool van Moeder Aarde deze week. Ik ga weer genieten van een rustig weekendje. Ik vermoed dat veel van jullie je kunnen vinden in mijn boodschap van nieuwe ontwikkelingen en onzekerheden momenteel. Ik heb het gevoel dat deze onzekerheden en nieuwe ontwikkelingen allemaal deel zijn van een testfase, voordat er nog meer te veranderen staat in de wereld. Dus vermoed ik dat mijn ziel heeft bedacht dat ik nu maar zoveel mogelijk ervaring moet opdoen (en niet alleen die van mij). Ik ben dus benieuwd wat ons allemaal komende tijd te wachten staat.

Groeten

Laura

 

 

 

 

3 comments

 1. Lieve Laura,
  Wat een mooie blog en wat een fijn vooruitzicht, de 5e dimensie.
  Ook ik zie en voel meer dankbaarheid en liefde voor alles om mij heen
  En nu ben ik vooral dankbaar voor jou en je prachtige omschrijvingen die zo duidelijk zijn.
  Knuffel van Brenda 😊😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s