Even een stukje terug. Mijn beeld van de 5e dimensie (deel 1/2)

Geplaatst door

Ik lees nooit de krant en kijk ook nauwelijks het nieuws dus ik ben er vandaag pas op gekomen om een deel van de afscheidsspeech van President Obama te kijken. De rest ga ik zeker nog kijken, want wat spreekt hij prachtig en vanuit zijn hart. Nou denk je misschien wat dat met de 5e dimensie te maken heeft. Wat ik namelijk opmerkte tijdens zijn speech dat een van de belangrijkste dingen die een veranderende wereld nodig heeft is visie. Een visie op een betere toekomst. En die geeft hij in zijn speech. Hij geeft de mensen zelfs vertrouwen in zijn opvolger door de kracht van democratie te benoemen. Wow!

En daarom moet ik even terug. Want in deze blog is het ook belangrijk dat mijn visie over de Nieuwe aarde helder naar voren komt, dan weten jullie waar ik in geloof. Als ik nu het artikel ‘Wat is de 5e dimensie,…’ terugkijk zie ik een vrij technisch stuk waarin maar weinig van de magie en liefde te vinden is die ik voor me zie. Daar komen mijn wetenschappelijke hoofd en mijn hart een beetje in botsing omdat ik graag alles begrijpelijk wil maken. Ik wil jullie juist vertrouwen geven in de Nieuwe aarde, niet door moeilijke termen te gebruiken, maar door te proberen jullie iets van mijn beeld te laten zien. Dus bij deze, wat is de 5e dimensie, poging 2.

De 5e dimensie is nog niet heel concreet te zien in de wereld om ons heen omdat die energie zich nog aan het vormen is in onze realiteit. Bovendien zie je ook nog veel onrust en chaos als restanten van de 3e en 4e dimensie. Maar hou je je ogen open voor de 5e dimensie dan zie je hem al overal om je heen. Ik zie het in mensen die vriendelijker naar elkaar zijn, mensen die elkaar behulpzaam zijn zonder daar iets voor terug te willen hebben. Ik zie het in volwassenen die van zichzelf iets meer kind mogen zijn. Ik zie het in het feit dat contacten met andere mensen gevoeliger worden, dat je de stemming van je vrienden, familie en partner beter kan aanvoelen dan je ooit deed. Ik zie het in mijn verbinding met de natuur die steeds sterker wordt. Ook zie ik het in mensen die voor zichzelf kiezen en bijvoorbeeld een bedrijf starten in iets waar ze meer geluk vinden dan in een groot bedrijf. Ik zie het in de hoop van mensen om echt vrij te zijn, om vrede te hebben in de wereld en iets te kunnen doen wat bijdraagt aan de wereld en hun eigen geluk.

Je kan twee dingen doen; dat is je concentreren op de oude negativiteit die rondhangt, of je kan je concentreren op de hoop en geluk dat er is in de wereld. Wat je kiest maakt heel veel uit voor hoe je leven eruit ziet, want wat je aandacht geeft groeit, dus ik heb in ieder geval gekozen om me zo veel mogelijk te concentreren op wat mooi en liefdevol is. Soms lukt dat wel eens wat minder, maar wanneer het wel lukt dan heb ik mijn bron van geluk te pakken.

Ik zal jullie uit eigen ervaring wat essentiële onderdelen van de 5e dimensie uitlichten die je nu al kunt vinden in je leven. Dat zijn net broodkruimels op het pad naar de Nieuwe aarde.

Dankbaarheid

Dankbaarheid is er in overvloed in de 5e dimensie. Wanneer ik echte dankbaarheid voel dan is dat een vorm van liefde. Dankbaarheid dat een persoon, situatie of ding in mijn leven is. Echte dankbaarheid sluit niks of niemand uit, daarom lijkt het af en toe een vluchtig iets. Stel je voor, ik sta ’s ochtens op en ik voel me dankbaar dat de zon schijnt, dankbaar dat ik genoeg tijd heb om met mijn partner te ontbijten, dankbaar dat de groenteboer lekker fruit had gisteren dat ik vandaag kan eten, dankbaar dat de vogels fluiten. Er is een grote golf van dankbaarheid die steeds groter wordt en zich ook uitstrekt naar alles om mij heen, ik lach naar de buren ik geniet van de bloemen in de tuin die prachtig bloeien. Totdat de auto niet start.. Weg golf, weg dankbaarheid. Waarom, omdat ik dankbaarheid op dat moment zelf wegduw. In plaats van te accepteren dat dit hetgeen is wat nu gebeurt, krijg ik weerstand en Ik wil dit niet! Ik zou bijvoorbeeld ook kunnen denken, misschien is het de perfecte dag om thuis te werken vandaag! Dan heb ik tijd om lekker tussen de middag een rondje te wandelen en te genieten van het mooie weer. Terug is de dankbaarheid, maar alleen zolang je het zelf wilt zien.

Dankbaarheid in de 5e dimensie is onvoorwaardelijk omdat het verbonden is met wat je mag ontvangen van God de Vader en de Moeder. Dat is dankbaarheid dat je leeft, dankbaarheid dat je alles in je leven mag meemaken en ervaren en dat je daar een rijker en wijzer mens van wordt. Dankbaarheid dat je een lichaam hebt om te dansen en te rennen, een mond om te zingen, handen om mooie dingen mee te maken. Dankbaarheid wordt zo niet alleen iets dat hoort bij ontvangen, maar wordt zo ook iets dat te maken heeft met (door)geven. Ik denk daarom dat in de 5e dimensie mensen net zo graag de ander iets geven als dat ze ontvangen, omdat het allemaal deel is van de stroom van het leven. Dat maakt een hele overvloedige samenleving, waarin ieder mens meer dan genoeg heeft omdat we allemaal geven en ontvangen en daar dankbaar voor zijn.

Dankbaarheid is net een beetje alsof je koper aan het poetsen bent. Het geeft weer glans aan je leven als je denkt dat alles dof is.

Eenheid

Wij zijn allemaal een stukje van de schepping en hebben daarom allemaal dezelfde bron. Met wij bedoel ik alles wat leeft mensen, dieren, planten, maar ook de aarde zelf. Wat ik zelf heb ervaren uit eenheid in de 5e dimensie is zo sterk dat ik wel kon huilen als ik een regenworm door midden stak in de tuin, dat ik een mier die over mijn hand liep terug ging brengen naar zijn eigen nest in de tuin en dat ik met een boom kan knuffelen ‘alsof’ deze familie van mij is. Het woord ‘alsof’ klopt daar niet, gezien de boom en de mier en de regenworm familie van mij zijn. Ik voel me thuis in de natuur omdat ik me steeds meer een voel met al wat leeft. Dat is de eenheid van de 5e dimensie die ik heb mogen proeven, het gevoel is er niet altijd even sterk voor mij, maar de ervaring van dit gevoel is wel sterk genoeg dat ik probeer liefdevoller en meer open te staan voor al wat leeft. Vandaar dat ik ook geen vlees meer eet en ik denk dat het voor ons allemaal steeds moeilijker wordt om het lijden van dieren voor onze eigen doeleinden te negeren. Datzelfde geldt natuurlijk voor het lijden van mensen, onze medemens. Door dat gevoel van eenheid weet ik dat wij aan het begin staan van een tijd van gelijkheid en vrijheid voor mens en alles wat leeft.

Vergeving

Vergeving is iets waar ik zelf nog mee aan het worstelen ben, maar waarvan ik weet dat het essentieel is op ons pad naar de 5e dimensie. Ik weet dat wij Vergeving waard zijn omdat hoe moeilijk het ook lijkt in je leven, er is altijd iets moois te vinden. Gewoon voor jou omdat jij bent wie je bent. Je moet alleen de stap nemen om om je heen te kijken.

Stel ik heb mezelf ergens niet voor vergeven en er komt iemand in mijn leven en die geeft mij een mooi cadeau of iets dergelijks. Dan voel ik me vaak alsof ik het niet waard ben. Maar wie bepaalt dat ik het niet waard ben? Het leven en de mensen om mij heen, de wereld om mij heen, stuurt mij nog steeds een mooi cadeau door iemand in mijn leven. Is dat geen bevestiging dat ik het wel waard ben om te ontvangen, om geluk te ontvangen? Als God het niet met mij eens was dan geloof ik echt dat hij de macht heeft om de kraan van overvloed dicht te draaien, maar hij doet dat niet. God is volgens mij vergevingsgezind, daarom vertrouw ik dat wij het ook zelf mogen toepassen in ons leven.

Vergeving is ook loslaten, loslaten van verhalen en oordelen die je hebt over jezelf andere mensen. Los van ‘hij heeft dit me aangedaan’, ‘ik had dat niet moeten doen’. Zodat iedereen weer zichzelf mag zijn en zodat helder wordt dat jij er niet bent om anderen gelukkig te maken en anderen er niet zijn om jou gelukkig te maken. Nee, jij bent samen met God de creator over jou leven en hebt regie over je eigen geluk. Door vergeving zullen mensen in de 5e dimensie helder als glas zijn over wie ze zijn en wat ze willen in het leven.

 

Lees het vervolg in deel 2.

Groeten

Laura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s