Goddelijke wil

Geplaatst door

Ik wil met jullie het idee van goddelijke wil bespreken. Wat is goddelijke wil? Hoe kom je er aan? En wat kan je er mee? Voor mij is het momenteel alsof ik met een enorme kracht vooruit wordt gestuurd in mijn leven. Hoewel ik hier echt van geniet, is het voor mij ook enorm wennen vooral omdat ik de laatste maanden van 2016 nauwelijks wilskracht kon vinden om vooruit te gaan in mijn leven. Ik kon er toen gewoon niet bij.

Als absoluut tegenovergestelde is het momenteel en de laatste weken net alsof ik overloop van de inspiratie om nieuwe dingen te doen en om ook echt iets nieuws te gaan bouwen in de wereld.

Zoals ik Goddelijke wil leer kennen deze eerste weken van het nieuwe jaar, is het iets wat als een levenstroom bij mij binnenkomt en resoneert met wie ik ben. Goddelijke wil slaat specifiek aan op een paar plaatsen in mijn lichaam, namelijk mijn kruinchakra en mijn zonnevlechtchakra. Door mijn kruinchakra komt Inspiratie binnen, daar vind je bijna letterlijk het woord SPIRIT in terug. Inspiratie komt dus als een stroom van boven, vanaf God, mijn leven binnen. Ik vind inspiratie vooral op momenten dat ik (mijn geest en emoties) tot rust ben gekomen bijvoorbeeld tijdens meditatie, wandelen, voor ik ga slapen en ’s avonds wanneer ik rustig nog even op de bank zit. Inspiratie brengt ideeën, creativiteit en beelden van wat ik zou willen in mijn leven. Lager in mijn lichaam bij mijn zonnevlechtchakra (iets boven je navel) heeft Goddelijke wil meer een gevoel van drive – motivatie om iets te bouwen – dat voelt alsof mijn zonnevlecht mij vrijwel continu ergens naartoe wil trekken. Velen van ons kennen dit gevoel zoals dat in ambitie te vinden is, een voorwaartse kracht.

Als ik er verder over nadenk dan komt Goddelijke wil ook tot uitdrukking in mijn andere chakra’s en dan vooral de chakra’s die op mannelijke energie werken. Dat zijn de oneven chakra’s namelijk – 1e wortelchakra – 3e zonnevlechtchakra – 5e keelchakra – 7e kruinchakra. Je wortelchakra zorgt ervoor dat je je veilig voelt en stevig staat in de wereld. In mijn wortelchakra, deze bevind zich helemaal onderaan je bekken, voelt Goddelijke wil als een rots. Iets dat simpelweg zo is en niet zal wijken bij tegenslag. Dat klinkt misschien agressief maar dat is het niet. Heb je ooit al eens een agressieve rots gezien? Die zijn er volgens mij niet. Ze vertrouwen er gewoon op dat zij het gewicht hebben om te mogen staan hoe en waar ze willen. In mijn keelchakra voelt Goddelijke wil als een waarheid waar ik op kan bouwen. Iets waar ik niet aan hoef te twijfelen, zoals ik dat vroeger wel deed (en nog steeds af en toe). Dat uit zich in zelfverzekerder spreken en schrijven, wat mij ook zeker helpt bij deze blog. Die Goddelijke wil voelt erg als een mannelijke energie. Dit in contrast met Goddelijke Wijsheid of Goddelijke Liefde dat een meer vrouwelijke vorm van energie is. Ieder mens heeft dan ook die drie vormen van energie in zich, namelijk; Goddelijke Liefde, Wijsheid en Kracht (ook wel Wil genoemd).

2016 was voor mij een jaar waarin Goddelijke Liefde en Wijsheid kenmerkend was, een jaar van hele vrouwelijke energie in de wereld. Dat was een jaar waarin heel veel mensen hun harten hebben geopend en liefdevoller naar elkaar zijn gaan kijken. En deze hartopening gaat nog steeds verder. En die Goddelijke Liefde en Wijsheid was hard nodig in de wereld met alle strijd en ongelijkheid, dat was ook de reden dat Goddelijke Wil een klein beetje achteraan komt. Want zeg nou zelf, we hebben er de laatste paar duizend jaar wel een potje van gemaakt met die wil van ons. Nu heb ik het letterlijk over mensen wil (zonder hoofdletter), omdat willen wat je niet hebt voor een heleboel ellende heeft gezorgd in de wereld. En Ellende is zeker niet de Wil van God. Had Goddelijke Wil zonder begeleiding van Goddelijke Liefde en Wijsheid aangekomen bij ons als mensen dan hadden we Goddelijke Wil voor ons karretje proberen te spannen om nog maar meer macht over elkaar te krijgen.

Dus hoe kom je aan Goddelijke Wil in je leven? Dat ben ik nog een beetje aan het verkennen. Maar belangrijk is dat je je eigen menselijke wil opzij zet. Dat betekent dat je moet vertrouwen dat God en de Moeder een beter plan voor jou hebben bedacht dan dat je zelf kan bedenken. En dat is spannend ! Belangrijk is ook dat je een stevige basis van Liefde en Wijsheid kan vinden in jezelf zodat de Goddelijke Wil alleen maar voor goede dingen wordt ingezet. Leren om in één lijn te leven met Goddelijke Wil, Liefde en Kracht staat momenteel bovenaan mijn lijstje.

Groeten

Laura

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s