Wat is de 5e dimensie, Bewust zijn en de Nieuwe aarde?

Geplaatst door

Voor mensen die nieuw zijn op deze blog wil ik graag uitleggen wat mijn eigen beeld is van de 5e dimensie en de Nieuwe aarde. Er gaan hier op internet veel theorieën over rond en ik kan me in veel vinden en in een aantal ook niet. Belangrijk om te weten wanneer we het over Bewust zijn hebben van de wereld om ons heen in al zijn vormen, dimensies zijn daar ook deel van, dat het hier gaat om een gevoels- en belevingswereld die niet in harde feiten te vangen is. Omdat ik regelmatig met termen als dimensies en Bewust zijn werk in mijn artikelen, wil ik jullie in dit artikel een aantal van die belangrijkste termen uitleggen.

Ben je het niet eens met die termen of de uitleg ervan dan is dat helemaal prima! Laat het dan vooral gaan en kijk naar wat je eventueel wel kan helpen in het artikel. Ik wil je in deze blog vooral stof geven om over na te denken en zelf te ervaren in je leven. Het gaat er niet om dat je klakkeloos dingen van mij overneemt. Bewust worden doe je op je eigen manier, eigen tempo en met je eigen waarheid.

Wat is Bewustzijn

Bewustzijn is onafscheidelijk verbonden met je aandacht. Je kunt je alleen maar bewust zijn van iets waar je aandacht op is gericht. Wanneer je je bewust bent van iets dan komt het naar voren voor jou om te erkennen, bekijken en verwerken en leer je vaak iets nieuws over jezelf, een situatie of de ander. Bewust zijn betekent in die zin dat je contact maakt met iets door middel van je aandacht.

Je aandacht kun je bewust op iets richten, je aandacht kan ook per ongeluk op iets vallen. Bijvoorbeeld door te leren over jezelf of een nieuwe hobby richt je je aandacht bewust.Wanneer je plotseling iets ziet over jezelf of een situatie waar je nooit eerder over had nagedacht dan valt je aandacht per ongeluk of door aanwijzing van buitenaf op iets dat van belang is voor jou. Dat noemen we dan vaak een AHA – moment, of een kwartje dat valt. Bewust zijn is voor mij dan ook onlosmakelijk verbonden met het vergroten van je kennis en ervaring van het leven. 

Je kunt je Bewust worden van alles waar je je aandacht op richt. Dus de hele schepping. Als je het zo bekijkt dan vind ik aandacht een van de mooiste gaven die wij hebben als mensen. We zijn namelijk niet gebonden aan prikkels van buitenaf om ons aan te geven waar we ons mee bezig moeten houden, hoe we moeten denken en wat we moeten doen. Nee, wij hebben als mens de mogelijkheid om zelf te kiezen wat wij erkennen en ervaren in ons leven. Bewust zijn is het resultaat van de vrije wil die wij mensen hebben om onze aandacht te richten op wat wij zelf verkiezen.

Bewust zijn is voor mijzelf ook synoniem voor licht. Wanneer je je Bewust bent van iets, je daar je aandacht op richt, is het net alsof je met een zaklamp in een donkere kamer schijnt. Dingen worden jou helder en duidelijk. Bewust zijn is heel sterk, vergelijk het maar met het aansteken van één kaarsje in een donkere kamer. Dan heb je gelijk genoeg licht om veilig te kunnen navigeren. Bewust zijn is daarom licht wat jou kan helpen om door je leven te navigeren.

Ik denk dat een van de moeilijkheden voor het verruimen van je Bewust zijn is dat de meeste van ons enkel hun aandacht richten op wat ze al jaren doen en kennen. Oftewel wat bijna routine is, bijvoorbeeld: Slapen – opstaan – ontbijt – krant – reizen – werk – lunch- werk – reizen – diner – hobbies en familie/tv kijken – slapen. En hoeveel aandacht heb je daar nou echt bij uiteindelijk? Wend je vrije wil aan en kijk eens verder dan wat je al kent, dan komt er zeker weten nieuwe energie in je leven.

Wat is de 5e dimensie?

In deze blog schrijf ik over de ontwikkeling van de aarde en de mensheid naar de 5e dimensie. De menselijke samenleving leeft al duizenden jaren in de 3e dimensie. Wij reizen momenteel door de 4e dimensie naar de 5e dimensie. Dat is geen fysiek reizen zoals wij het kennen maar eerder een reizen op de plaats. Om dit uit te leggen vertel ik eerst wat over dimensies.

Bij het woord Dimensie denken mensen vaak aan fysieke plekken. Naar mijn eigen beleving is dat niet het geval. Een dimensie is technisch gezien een bandbreedte aan energie waarin wij leven en die wij ervaren. Hoe hoger de dimensie, hoe hoger de energie en de trillingsfrequentie van die energie. Stel je daarbij voor dat jij een radio bent die afgestemd kan worden met zo’n ouderwetse draaiknop op verschillende frequenties (energetische trillingsfrequentie). Wanneer je bang of boos bent zit je helemaal onderin de bandbreedte en heb je een lage trillingsfrequentie, wanneer je vreugde ervaart zit je bovenin de bandbreedte. Daarom voel je je vaak zwaar als je verdrietig bent en alsof je vleugels hebt wanneer je gelukkig bent. Je energie is daadwerkelijk lichter als je een hogere trillingsfrequentie inneemt.

De aarde is diegene die voor ons de bandbreedte van de realiteit vasthoud en bepaalt door haar eigen energie uit te zenden. Natuurlijk heeft ieder persoon en wezen zijn eigen energieveld en dus effect op de omgeving, maar de aarde is het grootste levend energieveld in onze realiteit en daarom bepalend voor het ontwikkelen van onze trillingsfrequenties. Op aarde sluiten alle bandbreedtes van de dimensies op elkaar aan en bestaan dus tegelijkertijd op dezelfde plek (3e dimensie, 4e dimensie, 5e dimensie, 6e dimensie enzovoorts). De 3e dimensie is een dimensie met vrij lage trillingsenergie, het is feitelijk de laagste dimensie die wij als mensen kunnen ervaren, onder de 3e dimensie kom je in de dimensies van de bouwblokken (cellen en atomen). De 3e dimensie is ook de dimensie waar alles al eeuwen zo gedaan wordt, de dimensie van dingen zijn zwart/wit en de dimensie van de starre fysieke realiteit. Momenteel laten wij de 3e dimensie achter ons om naar de 5e dimensie te reizen. Dat reizen betekent letterlijk dat de aarde haar trillingsfrequentie verhoogt van de 3e naar de 5e dimensie en dat wij omdat zij onze realiteit vormgeeft wel mee moeten reizen. Binnenkort is het zo dat de aarde de bandbreedte aan energie van de 3e dimensie niet meer ondersteunt en dat wij dus ook niet meer terug kunnen naar die lage energieën. En dat is een prachtig iets, want dat betekent ook dat we ons in de toekomst nooit meer zo ellendig, boos of angstig zullen voelen als toen we nog in de 3e dimensie leefden. Die lage energiebandbreedte is gewoon van de radio afgehaald. We leven dan in hogere trillingsfrequenties wat betekent dat we ons juist vredig, liefdevol en gelukkig kunnen voelen. Kom maar op zou ik zeggen!

De tussenliggende dimensie is de 4e dimensie, deze dient als overgangsfase waarin we ons nu bevinden. Wij moeten als wereld alle lage energieën achter ons laten voordat we de 5e dimensie kunnen ervaren en dit doen we in de 4e dimensie. De reden dat de wereld ten onder lijkt te gaan en de mensheid gek lijkt te worden is dat alle negatieve energieën die in de mensheid opgeslagen liggen nu naar de oppervlakte worden geduwd om gezuiverd, geheeld en losgelaten te worden. Wanneer je dus geweld of angst ziet op microniveau, bij één persoon, of oorlog op macroniveau betekent dit dat negativiteit naar de voorgrond komt om losgelaten te worden zodat we dit niet meer met ons mee hoeven dragen. Ook komt deze zuivering tot uiting bij mensen in lichamelijke klachten, ziekte en onderdrukte angsten en trauma’s die naar boven komen om verwerkt te worden. Omdat wij in steeds hogere trillingsfrequenties terecht komen lijkt de tijd ook steeds sneller te gaan, omdat alle deeltjes sneller bewegen onder een hogere energie. Wanneer alle strijd en negativiteit is losgelaten zullen wij allen als vrije mensen de 5e dimensie kunnen betreden.

Wat is de Nieuwe aarde

De Nieuwe aarde begint voor mij met de veel lichter en liefdevollere energie van de 5e dimensie. Omdat onze aarde door kan blijven groeien in haar trillingsfrequentie en daarmee ook ooit in de 6e, 7e, 8e dimensie enzovoorts zal zijn, ligt de Nieuwe aarde niet vast in haar trillingsfrequentie. De 5e dimensie is voor mij het begin van de Nieuwe aarde omdat de 3e dimensie de meest lage energieën draagt die een mens kan ervaren en we nu in een opwaartse spiraal van energie stappen. De nieuwe aarde zal zich dan ook kenmerken door een vredige en liefdevolle samenleving waarin respect en zorg voor elkaar als mens, maar ook voor alle andere levende wezens centraal staat. Welkom in de 5e dimensie.

Groeten,

Laura

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s